فالوده شیرازی در گرمای تابستان میتواند شما را از عطش و گرمای زیاد نجات دهد. این دسر محبوب به همراه کمی لیموی تازه یا مربای آلبالو خورده میشود. همانطور که از اسم این دسر پیداست، تاریخچه این دسر به شهر پر رمز و راز شیراز باز میگردد. با توجه به کتاب «رجال دوران ناصریه» مشیر الدوله سالها در استانبول سفیر بود. در نهایت پادشاه او را احضار کرد و سمت وزارت امور خارجه را به او اعطا کرد. روزی مشیرالدوله؛ پادشاه، صدراعظم و بزرگان را به صرف ناهار به عمارتی دعوت کرد.
از طرفی دیگر، ذوق و سلیقه آشپزان ایرانی باعث شد که از برنج سفید ساده، ده ها پلو و چلوی رنگین پخته شود. تنوع چلو و پلو ها در لیست غذا های ایرانی، ورای تصور است. در ادامه، بخشی از لیست غذا های ایرانی که با برنج پخته می شوند را می آوریم. در لیست غذا های ایرانی، کوکو یکی از متنوع ترین گزینه ها به شمار می رود. می توان انواع کوکو را با ساده ترین مواد اولیه تهیه کرد.
- بسته به سلیقه آشپز میتوان رشته پلو را با مواد مختلفی مانند پیاز، خرما یا کشمش پخت.
- زمانی که پیاز طلایی شد تکههای مرغ را که از قبل شسته بودید را به پیاز اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا به آرامی همراه با پیاز تفت داده شوند.
- طبخ آن با مرغ متداولتر است و با طعم دلپذیری که دارد یکی از غذای مجلسی ایرانیان به حساب میآید.
- خوراک لوبیا چیتی با سیب زمینی و قارچ خوشمزه تر است و باید طوری درست کنیم که خوراک لعاب داشته باشد.
قیمه نثار برای شهر قزوین است و از گوشتهای تکهای به نسبت کوچک و خلال پسته، بادام، خلال پرتقال یا نارنج و …. یکی دیگر از خورشتهای خوشمزه و خوش رنگ و لعاب برای ناهار ظهر قیمه با سیب زمینی است. این خورشت خوشمزه برای ماه محرم زبانزد است و اکثر عزاداران حسینی قیمه نذری درست میکنند.
غذاهای ایرانی از چه موادی تشکیل میشود و آشپزی ایرانی چگونه است؟
رشتهپلو یكی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است كه بیشتر با گوشت پخته یا پیاز داغ و خرما و كشمش یا هر دو طبخ میشود. رسم است كه در روز جشن نوروز خورده میشود.رشته پلو یكی از خوشمزه ترین غذاهای بهشهر است . در تهیه این غذا از برنج، سبزی شوید و باقالی تازه سبز رنگ استفاده می شود. پیشنهاد می كنیم باقالی و شوید تازه تهیه كرده و تا حد امكان از باقالی منجمد و شوید خشك استفاده نكنید. گوشتی كه همراه با این غذا سرو می شود، اختیاری بوده و می تواند گوشت مرغ یا گوسفند باشد. با این حال، دستور تهیه اصلی باقالی پلو با ماهیچه یا گوشت گردن عنوان شده است.
چین، تایلند و کره از یک سو، غذاهای هندی از سوی دیگر، غذاها و باقلواهای عربی و ترکی همگی آدم را وسوسه میکند که این طعم های جدید را بچشد. حتی فکر اینکه یک غذای خیلی خوشمزه وجود دارد که تا به حال نخورده ایم، آدم را گرسنه میکند. با تنوعی گسترده از فرهنگ و طعم ها را واقعا نمیتوان نادیده گرفت.
| شیرینیهای محلی یزد
دمی گوجه با انواع گوشت مرغ یا گوشت قرمز پخته میشود که انتخاب هریک به سلیقه و ذائقه غذایی هر فرد بستگی دارد. بهصورت کلی گوجه و سیبزمینی از اصلیترین مواد تهیه این غذای برنجی خوشمزه هستند. برای درستکردن برنج این غذا دو نوع روش پختن وجود دارد. در لیست غذاهای خوشمزه ایرانی با برنج، «لوبیا پلو» جزو شناختهشدهترین غذاهای ایرانی است. طرز تهیه لوبیا پلو معمولا با لوبیای سبز متداولتر است ولی میتوان از لوبیای سفید هم در آن استفاده کرد.
برای مشاهدهی طرز تهیه آبگوشت(دیزی) بر روی لینک کلیک کنید. برای مشاهده ادامهی مطالب طرز تهیه قیمه نثار کلیک کنید. شله غذای اختصاصی شهر مشهد است که در ایام عزاداری محرم و صفر، در دیگهای بزرگ پخته میشود. مواد اصلی تشکیل دهنده شله مشهدی حبوبات، گوشت و ادویه است.
برای مشاهده ادامه طرز تهیه میگو سوخاری بر روی لینک آن کلیک کنید. در آن مقداری روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود. بعد از داغ شدن روغن، پیاز و سیر خرد شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا نرم شوند. بعد از مقداری تفت دادن به قابلمه مقداری زردچوبه اضافه کنید و مواد را هم بزنید و با یکدیگر تفت دهید. اگر از آن دسته افرادی هستید که زمان لازم برای درست کردن غذاهای خورشتی و طولانی مدت را ندارید به شما چند غذای سریع را پیشنهاد میکنم.