مرغ را با نمک، زردچوبه و فلفل سیاه ماساژ داده تا کاملا طعم دار شود. پاهای مرغ را با نخ مخصوص بسته و در قابلمه به همراه روغن مایع از دو طرف سرخ کنید تا مرغ کاملا طلایی شود. ماهی گردوبیج یا ماهی شکمپر شمالی – در این دستور آموزش غذای عالی و خوشمزه شمالی بدون یک قطره روغن را خواهید دید. اشپل یا تخم ماهی سفید، یکی از چاشنیهای گیلکی است که معمولا در کنار انواع غذاهای محلی سرو میشود.
- سپس آنها را با آب بشویید تا سیاهی و تلخی آنها گرفته شود.
- طعم ترش انواع رب انار و آلوچه به همراه سبزی های کافیست تا بخواهیم طرز تهیه انواع غذاهای شمالی را یاد بگیریم.
- در همین حین، سیر خرد شده، نمک و پیاز خلالی خرد شده را به سبزی ساطوری خرد شده بیفزایید و آنها را با هم خوب ساطوری کنید تا طعم آنها به خورد هم برود.
- معمولا در مورد غذاهای شمال که صحبت می شود بی تردید اولین غذاهایی که نامشان به ذهن متبادر می گردد؛ باقلاقاتق و میرزا قاسمی است.
- سپس مایه کوکو را بهصورت یکجا یا یکی یکی در روغن بیندازید و روی حرارت ملایم گاز سرخ کنید.
معمولا برای مجلسیتر شدن خورش انار مسما، مرغ به کار رفته در آن را به طور کامل سرخ می کنند و از تکه تکه کردن آن خودداری می کنند. خوردن این غذا را علاوه بر طعم هیجان انگیزش، به دلیل خواص بی نظیر انار برای درمان سرماخوردگی، کرونا، دیابت و … توصیه می کنیم. خورش ترش واش یکی از غذاهای پرطرفدار برای بومیان و مسافران به شمال کشور است. طرز تهیه ترش واش گیلانی و خورش ترش واش مازندرانی و حتی ترش واش لنگرود هم بسیار شبیه است.
غذاهای شمالی را بشناسیم
این غذا از ترکیب گوشت اردک با گردو، رب انار و دانههای نرم شده انار پخته میشود. غذایی بسیار مقوی و متفاوت که حیف است به خطه شمال سفر کنید و طعم آن را نچشید. پختن این غذا زمان زیادی نمیبرد به همین دلیل در شمال کشور خیلی زیاد پخته میشود.
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر کاری، پودر فلفل قرمز را هم اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. سپس کوکو را در روغن داغ در تابه بهصورت یک تکه یا یکی یکی سرخ کنید. برای درست کردن سس شامی، گوجههای رنده شده را در روغن تفت دهید.
بورانی بادمجان کبابی
بهتر است خودتان باقالاقاتق را در سفر به شمال امتحان کنید؛ زیرا هیچ جملهای نمیتواند طعم بینظیر آن را آن طور که شایسته است توصیف کند. بهتر است بدانید اگر باقالاقاتق همراه با ماهی شور و اشپل بخورید، هیچوقت طعم این ترکیب طلایی را فراموش نخواهید کرد. همچنین بهتر است پوست مرغ را جدا نکنید تا با استفاده از چربی آن غذای شما رنگ و لعاب بهتری داشته باشد.
گیلانیها معمولاً در کنار باقلاقاتق ماهی شور و اشپل سرو میکنند که ترکیبی هیجانانگیز است. شامی یا شامی کباب یکی دیگر از انواع غذاهای خوشمزه گیلانی است که با سس و مخلفات دیگر تهیه میشود. برای کسانی که زیاد وقت آشپزی ندارند، همچنین کسانی میخواهند لاغر شوند، کدوبره پیشتهاد خوبیست. مواد اصلی این غذا سیب زمینی، کدو سبز، گوجه فرنگی،سیر و تخم مرغ است. این غذای ساده پیشنهاد خوبی برای سفرههای شما نیز میتواند باشد. در شهرت و خوشمزگی غذاهای گیلانوانواع خورشت شمالی همین بس که گیلان به عنوان «شهر خلاق غذا» در یونسکو ثبت شده است.
طرز تهیه اکبر جوجه خانگی خوشمزه و مخصوص به روش گلوگاه
در این حین، گوشت مزهدار شده با پیاز و ادویه را به سیخ بکشید و روی زغال کباب کنید. برای سرو، خوراک لوبیا را در ظرف بکشید و تکههای کباب را روی آن بچینید. در روش دوم، یک تابه پر از آب را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب گرم شود، اما نجوشد. سپس کولیها را دوتا دوتا در آب گرم بریزید و پس از چند لحظه آنها را دربیاورید.
در طرز تهیه آش ترش زنجان، کمی رشته آشی، سیبزمینی خرد شده، هویج رنده شده، آلوچه ریز آشی، زردآلو خشک و جو پرک هم به مواد اولیه اضافه میشوند. در نیم ساعت پایانی پخت خورش، گوجه فرنگی حلقه حلقه و سرخ شده را روی گوشت قیمه بچینید تا بپزند. برای سرو، قیمه را در کاسه بکشید و سیبزمینی سرخ شده را روی آن بریزید. در صورت تمایل میتوانید این خورش را با بادمجان سرخ شده نیز سرو کنید. شیرین قورمه یا شیرین قاتوق، یکی از غذاهای محبوب و سنتی گیلانی است که با طعم ملس و لذیذ خود، نظر شما را به خود جلب خواهد کرد. این خورش با گوشت خورشتی، پیاز، قیسی و ادویهجات و در صورت دلخواه با آلو و کشمش درست میشود.
ماهی شکم پر از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که در شمال و جنوب ایران به … ماهی سفید یا انواع دلخواه دیگر را میتوان با رب انار، مغز گردو، ادویه و سبزیجات خاص شمال مانند خالواش، نعناع و چوچاق طبخ کرد. شکم ماهی را با این مواد پر کنید و آن را روی آتش یا در فِر بپزید.