یک شامی جذاب و خوشمزه از غذای لری است که نوعی سس به خصوص بر روی آن میریزند. بعد از آن که شامی را آماده کردند، یک سس جذاب از گردو، سبزی معطر و رب انار درست میکنند و تفت میدهند و آن وقت شامیها را در این سس قرار میدهند تا طعم دلچسبی بگیرند. کباب بختیاری در اصل از ترکیب گوشت گوسفندی و دمبه تهیه می شود، امروزه رستوران ها از ترکیب گوشت مرغ و گوشت گوساله یا گوسفندی به صورت یکی در میان ( مانند کباب قفقازی ) استفاده می کنند. برای درست کردن کباب بختیاری اصیل بین هر دو تکه گوشت یک تکه کوچک دمبه گوسفندی قرار دهید. از آنجایی که دامپروری در این استان رونق دارد، لبنیات با کیفیتی نیز دارد.
این غذا را میتوان بر حسب سلیقه و ذایقه با گردو وکشمش هم مصرف نمود. اگر بخواهیم به اصیل ترین روش کباب بختیاری را بپزیم؛ باید به جای گوشت مرغ از تکه های دنبه در مواد اولیه کباب بختیاری استفاده کنیم. شاید این کار باعث افزایش چربی کباب شود و در نتیجه هرکسی علاقهمند نباشد که وعدهای به این سنگینی را میل کند.
نان بلوط روی آتش درست میشود و برای برگرداندن آن نیز از حسوم استفاده میشود. نان بلوط، قهوهای رنگ است و مصرف آن، فواید بسیاری برای سلامت دارد. شله ماسی، شله دووی، شله ماستی یا شله دوغی، یکی از غذاهای ساده و محلی کهگیلویه و بویر احمد است که با برنج، دوغ، پونه و پیاز داغ درست میشود. هلو کباب یا کوفته مخصوص کرمانشاهی، یکی از قدیمیترین و معروفترین غذاهای بومی استان کرمانشاه است که طرفداران بسیاری در این استان و در سراسر کشور دارد. دلیل نامگذاری این کوفته به نام هلو کباب مشخص نیست؛ اما به نظر میرسد بهدلیل طعم عالی، لطافت و شاید شکل ظاهری، این کوفته به این نام شهرت یافته است.
حبوبات را نیز بهصورت جداگانه از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. حبوبات را نیز جداگانه در یک قابلمه با آب بپزید و زمانی که احساس کردید نرم شدند، آنها را در قابلمه بلغور گندم بریزید. صبر کنید تا ماست کمی رقیق و در آب حل شود؛ سپس مخلوط تخممرغ و سیر را بههمراه نمک و فلفل در قابلمه بریزید. گوزلمه را پس از چند دقیقه در کاسه بکشید و در آن، نان خشک تیلیت کنید. استان آذربایجان غربی در شمال غرب ایران، یکی از زیباترین شهرهای ایران است که با وجود بناهای تاریخی، آبوهوای مدیترانهای و غذاهای محلی متنوع، مقصدی بی٬نظیر برای گردشگری غذایی به شمار میآید. کشور ایران در کنار چین و روم، یکی از سه مکتب خوراک جهانی است و به جرات میتوان، آن را بهعنوان بهترین مقصد گردشگری غذایی و شکم گردی معرفی کرد.
- از عجایب سوغات استان چهارمحال و بختیاری كنار هم قرار گرفتن شیرین ترین طعم های طبیعت در كنار ترش ترین ها می باشد.
- این چشمه در سالهای آبسالی دارای حجم آب زیاد و گوارایی است.
- برای تهیه کباب بختیاری به راسته گوسفندی و سینه مرغ یا فیله ماهی نیاز دارید.
- شما میتوانید بهجای روغن مایع از روغن حیوانی استفاده کنید تا عطر و طعم گمنه بهتر شود.
برای طعم دار کردن گوشت و مرغ، میتوانید از مقداری فلفل دلمه ای خرد شده نیز استفاده کنید. به طور کلی طعم دار کردن گوشت و مرغ را میتوانید با هر ماده غذایی که دوست دارید انجام دهید. البته تجربه در این مورد بسیار مهم است و برخی مهارت های طعم دار کردن گوشت و مرغ بر اساس تجربه به دست میآید. اگر دوست دارید ایدههای جدیدی در این باره پیدا کنید، مقاله مزه دار کردن جوجه کباب را مطالعه کنید. در کنار کباب کردن سیخ های گوشت، دو سیخ گوجه را میتوانید کباب کنید و به همراه کباب بختیاری میل نمایید.
به این صورت که قلمو را داخل کمی روغن می زنیم و کاملا تابه را چرب می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم. حالا کمی باد می زنیم تا کباب ها خودشان را بگیرند و رنگ آن ها تغییر کند و بعد سیخ ها را می چرخانیم تا طرف دیگر گوشت ها نیز بپزد.شیرجوش یا تابه کوچکی را روی حرارت قرار می دهیم و کره را داخل آن می اندازیم تا ذوب شود. در ادامه زعفران دم کرده، روغن مایع، ماست چکیده و کمی فلفل سیاه و نمک روی گوشت ها می ریزیم و با دست همگی گوشت ها را زیر و رو می کنیم تا کاملا مواد به همه نقاط گوشت ها آغشته شود و مزه دار شوند. سپس در اندازه ۳ در ۴ سانتیمتر خرد می کنیم و داخل کاسه محتوی گوشت مرغ خرد شده می ریزیم، سپس پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته به صورت حلقه ای خرد می کنیم و به گوشت ها اضافه می کنیم. در تهیه این آش، بوسور به همراه پیاز، آرد و ادویه در آب پخته میشود و زمانی که این ترکیب با لعاب گیاه بوسوره جا افتاد، آش اماج آماده است.
دفاع وزیر صمت از کیفیت خودروهای داخلی
ماهیهای مزهدار شده را روی مواد داخل قابلمه بچینید و دو لیوان آب به خوراک بیفزایید. درب قابلمه را ببندید تا ماهیها برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه نیمپز شوند. یوان آش، یکی از آشهای سنتی و مقوی استان البرز است که با برنج، عدس، سبزی آش، شلغم، گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و زردچوبه درست میشود.
پروژه روگذر و زیر گذر در شهرکرد باید اجرا شود
این غذا به لحاظ طعم و مزه از طرفداران زیادی در قوم بختیاری برخورداراست و همچنین در مواردی که در حال کوچ و یا در دسترس نبودن امکانات مورد استفاده قرار می گیرد . او ترشی یکی از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری که بیشتر در فصول گرم سال در میان عشایر بختیاری پخته می شود و از جمله غذاهایی است که به سرعت و سادگی تهیه می شود. یکی از مهمترین غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری، کباب بختیاری است که بین مردم سایر نقاط کشور و گردشگران هم بسیار معروف و محبوب است. گوجه پلو نیز از غذاهای سنتی استان چهارمحال و بختیاری می باشد که در فصل تابستان بیشتر رایج است و اهالی این منطقه در این فصل بیشتر علاقه مند به مصرف این غذا میباشند. از موادی که در تهیه این غذا به کار برده می شود می توان به گوجه، برنج، کره، نمک، رب گوجه، پیاز و…
سپس گوشت خورشتی را به پیاز داغ بیفزایید و آن را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در ادامه زردچوبه، فلفل و ادویه خورشتی را در قابلمه بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید و برای چند دقیقه تفت دهید. در مرحله بعد، رب گوجهفرنگی را در قابلمه بریزید و آن را سرخ کنید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن از بین برود. برگ بو را بههمراه مقدار کافی آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت روی حرارت ملایم گاز بپزد.
۴. غذاهای محلی استان مرکزی
از جمله غذاهایی است که شاید تا کنون کمتر نام آن را شنیده باشید. سبزی آش را بعد از شستن و خرد کردن می پزند، سپس برنج و دوغ را به آن اضافه می کنند بعد که پخته شد کمی آرد را در آب حل کرده و به آن می افزایند تا با آش به صورت غلیظ در آید. یکی از غذاهای مجلسی قوم بختیاری می باشد که طبع معتدل به گرم دارد و خواص فراوانی دارد. این غذا منبع فیبروسبوس مناسب برای پوکی استخوان، خون ساز است. به ، پیاز، آلو ،شکر، روغن، گوشت، رب گوجه و نمک مواد تشکیل دهنده آن است.پیاز هارا با گوشت و فلفل سرخ می کنیم سپس یک لیوان آب در آن میریزیم و سایر مواد را اضافه می کنیم. این غذای خوشمزه برای پخت به زمان کمی نیاز دارد و از دانه های انار، مغز بادام، مغز گردو، پر زردآلو، آرد سبوس دار، پیاز و فلفل، زردچوبه و خرما درست می شود.