علاوه بر لپه و کشمش در مانی پلو میتوانید از خلال پرتقال، بادام و پسته نیز استفاده کنید. آش رشته بوی ایران را میدهد، بوی سفرههای افطار و دورهمیهای خانوادگی در خانههای مادربزرگ و پدربزرگها. آش رشته یک خاطره مشترک است از کودکی تک تک ما و کمتر کسی پیدا میشود که عاشق طعم آن نباشد. آش رشته یکی از اصیلترین آشهای ایرانی است که از سالهای بسیار دور طبخ میشده است. این آش پرطرفدار و بسیار لذیذ با انواع حبوبات (نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش، لوبیا قرمز)، سبزی آش (اسفناج، تره، جعفری، گشنیز)، سیر، رشته آشی، پیاز، روغن، نمک و زردچوبه درست میشود.
- بهترین نوع بریان با گوشت گوسفند تازه تهیه میشود؛ اما امروزه این غذا را با گوشت مرغ نیز طبخ میکنند.
- مرغ را با پیاز رنده شده، سیر له شده، زردچوبه و فلفل در مقداری روغن در یک قابلمه تفت دهید تا آب پیاز تبخیر شود و رنگ تکههای مرغ عوض شود.
- بد نیست بدانید کباب بختیاری جزو غذاهای ماه رمضانی در شهرکرد است.
- سرو گوجه کبابی و سبزیجات کبابی یا گریل شده در کنار این غذا، آن را مجلسیتر میکند.
ماهی مرکب با گوشت سفید و بیاستخوان، یکی از ماهیهای کمیاب در ایران است؛ زیرا بیشتر صادر میشود. در استان هرمزگان، یک خوراک بسیار خوشمزه با ماهی مرکب درست میشود که نام آن عنکاس یا انکاس است. این غذا در مناسبتهای مختلف در فصل انار و بهخصوص برای شب یلدا پخته میشود.
۲۵۰هزار سقط جنین غیرقانونی در سال
اگر فراموش کردید که لوبیا چیتی را از قبل خیس کنید، حتما دو بار آن را در بجوشانید و آب لوبیا را دور بریزید. اگر مشکل چربی و کلسترول ندارید از روغن حیوانی زردرنگ استفاده کنید تا رنگ و لعاب بهتری به غذای شما دهد. سفرهخان چلچراغ و کافه لئو در نزدیکی هتل جهانگردی شهرکرد قرار گرفتهاند. سفرهخانه فردوسی و چلچراغ بهترین سفرهخانههای شهرکرد هستند.
برای وقتهایی که در شهر گشتهاید و حسابی گرسنه هستید، رستوران قاشق نقرهای میتواند انتخاب خوبی برایتان باشد. در دکوراسیون این رستوران از رنگهای شاد و زیبا استفاده شده است که اشتهای شما را چندین برابر میکند. موقعیت مکانی رستوران نیز در شهر خوب است و بهراحتی میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید. بهداشت و پاکیزگی در رستوران و چیزهایی مانند رعایت فاصله اجتماعی و ماسک نیز در این رستوران کاملاً دقیق اجرا میشوند و نباید نگران آنها باشید. معمولاً برای تهیه کباب بختیاری به صورت یکی در میان فیله گوشت و فیله مرغ را به سیخ می کشند و بعد آن را داخل تابه و یا روی آتش کباب میکنند. اگر به هر دلیلی دوست دارید کباب بختیاری را مثل کباب تابهای داخل ماهیتابه درست کنید، باید برای سیخ کردن کبابها از سیخ چوبی استفاده کنید.
آبشارِ آتشگاه
برخی افراد از مخلوط تره، گشنیز، جعفری و اسفناج نیز در این آش استفاده میکنند. این چشمه علاوه بر تأمین آب کشاورزی، یکی از سرشاخههای کارون است و چشمانداز زیبایی را برای شهر لردگان بهوجود آوردهاست. این چشمه در محلهٔ ساطح لردگان واقع است که مظهر شهر لردگان است.
این غذا بهدلیل استفاده از ماش، دارای فیبر زیاد و طبعی گرم است و بهعنوان دارویی برای درمان سرماخوردگی شناخته میشود. خوراک لوبیا پیله، یکی از غذاهای محلی و فصلی استان البرز است که در تابستان طبخ میشود. این غذا در گذشته در ظرفی تیره به نام ریخته میشد و پس از پخت نان در تنور قرار میگرفت. لوبیا پیله، در واقع همان لوبیا چیتی تازه همراه با غلاف است.