این غذا صبر، حوصله و سلیقه زیادی را میطلبد و باید تمام فوت و فن طبخ آن را بدانید. برای تهیه این غذا پیاز، رب انار، رب گوجه، رب نارنج ،ادویه و سبزی معطر را در شکم اردک میریزند و سپس آن را طبخ میکنند. گوشت تفت داده شده را روی پیازها و بهترتیب، گوجه فرنگی حلقه حلقه شده و سیبزمینی حلقه حلقه شده را روی هم قرار دهید.
- در ادامه دو لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشتها بپزند.
- شامیها را پس از سرخ شدن روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی بگذارید تا روغن اضافه آنها کشیده شود.
- ابتدا باید سیب زمینی ها به خوبی خرد شود و سپس در آب قرار بگیرد تا نشاسته آن خارج گردد.
- هرکسی که یک بار به گیلان سفر کرده باشد، قطعا کباب ترش را با گوشت و پوست خود حس کرده است.
- کوکو یا کتلت اوزون برون، یکی از لذیذترین غذاهای دریایی گیلانی است که با ماهی اوزون برون چرخ شده، پیاز، تخممرغ و سبزی معطر درست میشود.
- ۱۵۰ گرم گردو را چرخ کرده و داخل گمج بریزید و کمی تفت داده تا به روغن بیفتد، سپس ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری رب انار اضافه کنید(ترجیحا ترش) و مخلوط کنید.
این غذای خوشمزه از بادمجان، سیر، ریحان و آبغوره تازه تهیه میشود. خاک حاصلخیز گیلان و مازندران بستر مناسبی برای کاشت برنج محسوب میشود. همین مسئله سبب شده تا شمالیها در بیشتر وعدههای غذایی خود از برنج استفاده کنند. البته غذاهای نونی شمالی بسیاری نیز هستند که میتوانید از خوردن آنها بسیار لذت ببرید.
کاردستی شب یلدا | آموزش ساخت ۱۳ مدل با ساده ترین مواد
کپور آبه، یکی از غذاهای لذیذ گیلانی است که با ماهی کپور، سبزیجات معطر و محلی، سیر، آبغوره، نمک، فلفل و زردچوبه درست میشود. تخممرغها را در ظرفی جداگانه بشکنید و با نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس آنها را در تابه اشپل بریزید و اجازه دهید تا سفت شوند. پس از سرخ شدن یک طرف، مواد را برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ شود. دیبیجا را با برنج کته و آب نارنج یا در کنار چلو کباب، گردو، باقالی و زیتون پرورده سرو کنید.
۲. واویشکا مرغ
طعم انار بیج مانند اکثر غذاهای محلی گیلان به علت وجود رب انار و سبزی محلی شمالی، ترش است. استفاده از گردوی آسیاب شده و پخته شدن در زمان طولانی و با دمای کم، از مهمترین رمزهای خوشمزگی و جاافتادگی این غذای محلی گیلان است. واویشکا از غذاهای خوشمزه گیلانی است که به راحتی پخته میشود اما غذای سنگینی است. برای پخت این غذا از مواد اولیه پیاز، جیگر گوسفند، سیب زمینیهای متفاوت و گوجه استفاده میکنند. شهرهای دیگر مانند تبریز غذایی مشابه واویشکا دارند که با نام جغور بغور یا جزجز شناخته میشود اما واویشکا یکی از غذاهای لذیذی است که حتماً باید آن را امتحان کنید. اگر قصد سفر به رشت را دارید میتوانید این غذا را در غذا خوریهای قدیمی رشت پیدا کنید.
در آخر، کوکو را به قسمت بالای فر منتقل کنید تا روی کوکو بادکوبهای طلایی و برشته شود. بهجای رب گوجهفرنگی، میتوانید از رب انار ترش استفاده کنید. در پنج دقیقه پایانی پخت شامیها، آب نارنج یا آبغوره را در تابه بریزید و سپس گوجهفرنگیهای سرخ شده را در تابه بچینید. در برخی از طرز تهیهها، یک عدد پیاز رنده شده نیز به آش اضافه میشود. خورش گل در چمن، نسخهای از باقلاقاتق است که با گوشت گوسفندی درست میشود.