گوشتهای قلقلی را در روغن سرخ کرده و بعد آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. سپس سس سویا، روغن زیتون و فلفل را به گوشت و مقداری روغن زیتون، نمک، فلفل، فلفل دلمه و زعفران دمکرده را به مرغ بیفزایید و آنها را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب مزهدار شوند. نیم ساعت قبل از پخت کباب، مقداری آب لیمو ترش تازه و نمک به گوشت و مرغها اضافه کنید.برای به سیخ کشیدن مواد باید از دو تکه گوشت و دو تکه مرغ در کنار هم استفاده کنید. سپس با استفاده از گوشتکوب یا بیفتک بهآرامی روی گوشت و مرغها بکوبید تا مرز بین گوشتها از بین برود و به هم نزدیکتر شوند. کبابها را روی منقل آماده قرار دهید و در زمان پخت، برای جلوگیری از خشک شدن کباب، چند بار با استفاده از برس، آنها را به ترکیب کره آب شده و زعفران آغشته کنید.
- استان چهارمحال و بختیاری که به خاطر داشتن ارتفاعات زیبا و مسحورکنندهاش به سوییس ایران مشهور است، مناظری را به رختان میکشد که بیتردید برایتان یادآور ارتفاعات آلپ خواهد بود.
- علاوه بر لپه و کشمش در مانی پلو میتوانید از خلال پرتقال، بادام و پسته نیز استفاده کنید.
- بعد از آن که کباب بختیاری به خوبی پخته شد، سیخ های کباب را در ظرفی قرار داده و با استفاده از یک تکه نان، کباب ها را از سیخ جدا کنید.
- در ضمن، گیاهخواران هم میتوانند نسخه گیاهی خورش هویج را درست کنند و از طعم آن، لذت ببرند.
- این غذا اغلب در فصل سرد تهیه میشود؛ زیرا مواد اولیه آن طبع گرمی دارند و از کالری بالایی برخوردار هستند و از همین رو انرژی بدن را افزایش میدهند.
این رستوران در بین بهترین رستورانهای شهرکرد قرار دارد و غذایی با طعمی متفاوت و کیفیتی باورنکردنی در اختیارتان قرار میدهد. این قلیه، بر خلاف قلیه ماهی که بسیار مشهور است، کمتر شناخته شده است. این غذا معمولا با نان سرو می شود اما می توان آن را با پلو هم سرو کرد. میگو، سبزی قلیه همان گشنیز و شنبلیله، تمبر هندی، پیاز و ادویه از مواد اصلی این غذای خوشمزه هستند. از زیبایی و جاذبههای استان چهارمحال و بختیاری بیش از اینها میتوان گفت.
رستوران های استان چهار محال و بختیاری
برای تهیه این غذا پوسته سخت بلوط را میگیرند و آن را خشک میکنند. سپس پوسته نازک بعدی را که به آن جفت میگویند، نیز جدا میکنند. این پوسته خاصیت درمانی دارد و برای درمان دردهای معده مفید است. آش پرپوله از غذاهای محلی کردستان محسوب میشود که در فصل سرما و مخصوصا زمان سرماخوردگی پرطرفدار است. در گذشته خمیر این آش را بهصورت دستی درست میکردند؛ اما امروزه رشتههای آماده آشی جایگزین آن شده است.
۲۴. غذاهای محلی استان تهران
خورش قیمه از حدود ۸۰ تا ۹۰ سال پیش، بهعنوان یک غذای نذری در میان ایرانیان شناخته میشود. برای سرخ کردن بادمجانها حتما آنها را برای نیم ساعت در آب و نمک خیس کنید تا سیاهی و تلخی آنها گرفته شود. اگر تصمیم گرفتید آن را داخل ماهیتابه درست کنید باید حتما کف تابه را با کره چرب کنید و بعد کباب را سرخ کنید.
نان یوخا توسط زنان روستایی در منازل تهیه می شود شامل نان و شیره ای است که از شیره انگور، گردو، بادام روغن حیوانی و… تهیه ودر اصل این نان از محصولات تهیه شده خود مردم تهیه می شود و در بین تمامی اهالی روستا توزیع می شود. توله نوعی گیاه با برگهای نسبتا پهن است که در پاییز و زمستان در بیشتر مناطق خوزستان می روید. ابتدا اینکه توصیه می کنیم در مصرف و پخت این غذاها کمال میانه روی را داشته باشید چرا که برخی از این غذاها به علت وجود بعضی از مواد ممکن است برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند متناسب نباشد. نکته دیگر که حائز اهمیت است این است که غذاها را در دمای مناسب نگه دارید و ترجیحا در دمای زیر پنج درجه سانتیگراد.
سپس تکههای مرغ را در تابه بریزید و همراه با پیازها تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند. در ادامه نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به مرغ اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا بوی ادویهها دربیاید. یک لیوان آب در تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا مرغ بپزد. در همین حین، هویجهای رنده شده را در مقداری کره آب شده در تابه روی حرارت ملایم گاز تفت دهید تا سبک شوند. مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای نگینی خرد شده را در قابلمه بریزید و آنها را تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.
باقلاقاتق، یکی از غذاهای خوشمزه شمالی است که گیلانیها در پخت آن، تبحر خاصی دارند. این غذای خوشمزه و مقوی از باقلای رشتی، شوید و تخممرغ تشکیل میشود و معمولا آن را با برنج کته، سیر تازه، ماهی شور و اشپل ماهی سرو میکنند. باقلاقاتق یا باقالی قاتوق، یکی از قدیمیترین خورشهای محلی استان گیلان است که در تمام شهرهای شمالی، بهخصوص شهرهای استان گیلان، پخته میشود. قاتق در زبان محلی بهمعنای خورش و خوراک است و باقلا یا «پاچ باقلا» که به نام باقلای سفید نیز شناخته میشود، ماده اصلی تشکیلدهنده این غذا است. غذاهای محلی و سنتی کرمانشاه با تنوعی بینظیر، یکی از جاذبههای گردشگری این استان هستند و بازدیدکنندگان میتوانند علاوه بر تماشای تاریخ و طبیعت فوقالعاده منطقه، غذاهایی لذیذ و متفاوت را مزه کنند. دو قاشق سوپخوری روغن را در یک تابه دیگر بریزید و زرشکها را روی حرارت ملایم گاز، کمی تفت دهید.