
بروزرسانی: 24 تیر 1404
معروف ترین غذاهای محلی ایران کجارو
انواع کتلت و شامی، غذای مناسبی برای وعده شام یا مهمانی های عصرانه هستند. در لیست غذا های ایرانی، کتلت و شامی هایی را می بینیم که در طبخ آن ها از حبوبات استفاده می شود. دلمه نیز یکی از خوش مزه ترین گزینه های لیست غذا های ایرانی به شمار می رود.
- اگر در روزهای ماه محرم و صفر به شهر مشهد سفر کنید و خیلی خوش شانس باشید ممکن است موفق به خوردن شله لذیذ مشهدی ها شوید.
- در این مطلب به معرفی برخی از این غذاهای خوشمزه و لذیذ می پردازیم.
- نمک را در نیم ساعت پایانی به خورش اضافه کنید و طعم آن را بچشید تا در صورت نیاز به آن نمک یا فلفل بیشتری بزنید.
- در میان فهرست غذاهای ایرانی خوشمزه، «آبگوشت گندم» متعلق به اصفهان و شهرهای کردزبان است.
در طرز تهیه خورش دال عدس، برای اینکه طعم غذا ترش شود کافی است مثل اهوازی ها کمی تمبر هندی به غذا اضافه کنید. «ته چین مرغ» یکی از غذاهایی است که با برنج و مرغ یا گوشت می توانید یکی از بهترین غذاهای ایرانی را درست کنید. البته که برای طرز تهیه ته چین به ماست ترجیحا چکیده هم نیاز خواهید داشت.
طرز تهیه خورش لبو ( چغندر قرمز ) خوشرنگ و مجلسی
در زبان شیرازی به سیب زمینی، آلو گفته می شود و دلیل نام گذاری این غذا به این اسم هم به همین خاطر است. در واقع گندم و جو در دوغ پخته می شود و بعد در نور آفتاب خشک شده و هیزان را شکل می دهد. کردستان استانی با جاذبه های طبیعی بی نظیر است که چشمه ها، دریاچه ها، غارها و آبشارهایش می تواند غافلگیرتان کند. فلافلدرست است که فلافل را در سراسر ایران می شود پیدا کرد، اما فلافل خوزستان یک چیز دیگر است و ادویه های خوشمزه ی بیشتری هم دارد. دلمه اکثرا به عنوان پیش غذا سرو می شود و حسابی اشتهایتان را باز می کند.
۲- قورمه سبزی
كباب برگ با برنج چلو سرو شده و گوجه كبابی، فلفل كبابی، سبزی ریحان و پیاز از ملزومات اصلی این غذاست و حتما باید به صورت دورچین سرو شوند. خورش قیمه نخود از غذاهای خوش طعم یزدی است که به جای لپه، از نخود در آن استفاده می شود. این خورش طعمی مشابه آبگوشت دارد که از همین نظر متفاوت است. قیمه نخود یزدی، رنگی زعفرانی دارد و در طرز تهیه آن معمولا رب گوجه فرنگی به کار نمی رود.
ایران در زمان امپراتوری پارس با کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق و همچنین افغانستان، پاکستان، کشورهای عربی و ترکیه همسایه بود. این موضوع علاوه بر قرار گرفتن ایران در مسیر تجارت جاده ابریشم و داشتن روابط نزدیک با اروپا، خاور دور و آفریقا کاملا گویای این است که چرا دامنه غذاهای بومی این کشور تا این حد گسترده است. برای پختن کوفته سبزی شیرازی، ابتدا باید سس آن را درست کنید. در سس کوفته شیرازی، برخلاف دیگر کوفته ها، از مواد خود کوفته هم استفاده می شود و به همین خاطر هم به آش شباهت بیشتری دارد.
در یکی از این سنگ نوشته ها لیستی از اشیاء قدیمی باستانی که شامل مواد اولیه و تشکیل دهنده فسنجان شامل گردو, انار و مرغ است. در وهله اول وجود تخم مرغ در این غذا باعث می شود از ویتامین آ. ۱۲ موجود در تخم مرغ هم می تواند جایگزین خوبی برای کسانی باشد که گوشت زیادی نمی خورند. کباب که از گوشت گوسفند, گاو و گوساله تهیه می شود گوشت را با نمک فلفل و پیاز و آب لیمو تازه طعم دار می کنند و بر روی زغال کباب می کنند. از هر شهر و کوچه در ایران که رد شوید، عطر و بوی غذاهای آن شما را مدهوش خود می کند.
در گذشته این غذا مختص به جنوب کشور بود، ولی با توجه به این که مصرف میگو در سراسر ایران رایج شده، این غذا هم به نوعی همه گیر شده است. می توان گفت این غذا جزو غذاهای مقرون به صرفه به شمار می رود؛ در تهیه ی این غذا به سراغ میگوهای ریزی می رویم که قیمت نسبتاً مناسبی دارند. به همین دلیل با تهیه این غذا می توان با صرف هزینه ای نسبتاً کم و مناسب به توصیه پزشکان مبنی بر استفاده از غذاهای دریایی گوش داد. در طبقه پایین این رستوران، امکان سفارش قلیان و انواع دمنوش سنتی نیز وجود دارد. پس اگر اهل دود قلیان نیستید، بهتر است طبقه بالا را برای صرف غذای خود انتخاب کنید.