معروف ترین غذاهای محلی ایران کجارو
انتشار: اسفند 20، 1402
بروزرسانی: 23 تیر 1404

معروف ترین غذاهای محلی ایران کجارو

در رستوران سنتی حوض خونه انواع غذاهای سنتی از دیزی تا کباب های چرب و خوشمزه سرو می شوند. پرسنل رستوران نیز لباس سنتی بر تن کرده اند و بسیار خوش برخورد هستند. رستوران دارای فضای بسیار زیبایی است و در مرکز آن یک حوض مرمری قرار دارد. در بیشتر غذاهای سنتی کرمانی، کشک یکی از اجزای اصلی و ثابت است. در آش گندم شیر نیز از کشک، گوشت همراه با استخوان، رشته آش و سیر و پیاز استفاده می شود. این آش نیز یکی دیگر از غذاهای محلی و بسیار مقوی در کرمان است که با خوردن آن مواد مغذی زیادی به بدن شما می رسد.

  • در لیست غذاهای ایرانی، «خورش کدو سبز» را با اسم «خورش کدو مسما» هم می شناسند.
  • از دیگر مواد تشکیل دهنده هزاری می توان به پیاز، برنج، گرد لیمو و ادویه جات اشاره کرد.
  • کوفته ها در مناطق مختلف سایزهای متفاوتی دارند، یادم میاد مادر بزرگم داخل کوفته ها جایزه میذاشت.
  • این غذا به دلیل طعم شیرینش معمولاً همراه با سبزی خوردن سرو می شود.

در ادامه طرز تهیه بز قورمه را در مجموعه غذاهای محلی کجارو مشاهده کنید. در همین حین، پیاز ریز رنده شده را با زردچوبه در یک تابه در کمی روغن تفت دهید تا حسابی طلایی و سرخ شود. لپه باقلا را آبکش کنید و آن را به همراه برنج از قبل خیس خورده، پیاز سرخ شده، روغن، نمک و کره در یک قابلمه بریزید. به اندازه یک بند انگشت آب روی برنج بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از تمام شدن آب برنج، شعله گاز را کم کنید و دم کنی بگذارید تا دمپختک برای ۳۰ تا ۳۵ دقیقه دم بکشد. پنج قاشق غذاخوری شکر را به هویج ها اضافه کنید و هم بزنید.

غذای ایرانی بدون برنج

در ادامه پیاز داغ و خلال نارنج را در تابه بریزید و برای یک دقیقه با هویج ها تفت دهید. سپس آب آن را خالی کنید و برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید. در کف قابلمه، ته دیگ مورد نظر خود را بچینید و به صورت لایه لایه، برنج و مخلوط هویج، خلال نارنج و پیاز داغ را در قابلمه بریزید. در پایان، کمی کره روی برنج بریزید و اجازه دهید تا هویج پلو برای ۴۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز با دم کنی، دم بکشد. مانی پلو از غذاهای محلی شهر دامغان در استان سمنان است که برای تهیه آن از لپه، رشته پلویی، زرشک و کشمش استفاده می شود.

خورش کنگر به دو صورت سبز یعنی با سبزی نعنا و جعفری و ترشی آبلیمو و یا به صورت قرمز یعنی با لپه و رب گوجه فرنگی پخته و همراه پلو میل می شود. این غذا از ترکیب شکر، برنج، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و زعفران تهیه شده و اغلب همراه خورش قیمه سرو می شود. این غذا را از گیاهی به اسم ریواس که در کوهستان های کردستان بسیار دیده می شود، تهیه می کنند و گوشت، پیاز، نعنا و جعفری از دیگر مواد اصلی این غذای محلی خوشمزه هستند. این غذا که بین تبریزی ها بسیار پرطرفدار است از ترکیب هویج و مرغ یا گوشت و پیاز سرخ کرده تهیه می شود و در نهایت آلو و آب لیمویی که به آن اضافه می شود، طعم ترش و شیرین دلچسبی به غذا می دهد.

دمی لخلاخ (دم پخت ماهی)

طعم این خورش باید کمی ترش باشد به همین دلیل کمی لیمو عمانی خشک یا آبلیموی تازه به آن اضافه می کنند، مدت زیادی طول می کشد تا رب سبزی جا بیفتد. شنبلیله، جعفری، گشنیز و پیازچه از جمله سبزیجاتی هستند که در تهیه این خورش اصیل ایرانی استفاده می شوند. در تهیه این غذا از برنج، سبزی شوید و باقالی تازه سبز رنگ استفاده می شود. پیشنهاد می كنیم باقالی و شوید تازه تهیه كرده و تا حد امكان از باقالی منجمد و شوید خشك استفاده نكنید.

۲۶. غذاهای محلی استان ایلام

یکی از ویژگی های طبخ ماهی شکم پر این است که می توان آن را درون فر یا روی گاز پخت. به علاوه این غذا را می توان هم با سبزی پلو و هم با برنج ساده و سفید نوش جان کرد. می توان به طور خلاصه به گوشت چرخ کرده موجود در غذا اکتفا کرد. اگر از گوشت گوسفندی و نوع لخم بدون چربی گوشت گوساله استفاده کنید، به جذب پروتئین در بدن کمک خواهید کرد. این غذا مقادیری ماده معدنی روی هم دارد که به افزاید تولید تستوسترون کمک می کند. کباب تابه ای از غذا های ایرانی ساده و راحتی است که در بسیاری از خانه های ایرانی دوست داران پر وپاقرص خودش را دارد.

سپس گوشت مزه دار شده را با پیازها تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند. در ادامه پوره گوجه فرنگی را به آن ها بیفزایید و اجازه دهید تا این مخلوط روی حرارت ملایم گاز با هم بپزند و آب گوجه فرنگی کاملا کشیده شود. برای درست کردن کوفته ها، لپه های از قبل خیس شده را با دو پیمانه آب تازه در قابلمه نیم پز کنید. از مایه کوفته به اندازه یک هلو بردارید و با دست شکل دهید.