
بروزرسانی: 24 تیر 1404
معرفی 10 مورد از بهترین غذاهای شمال سیتا سفری لذت بخش با انتخابی بهتر
باقلا، عدس و لوبیا چیتی را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته شود. اگر به آبغوره و آب نارنج دسترسی ندارید، از آبلیمو استفاده کنید. اضافه کردن دارچین سلیقه ای است و در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید.
- میزها با فاصله مناسبی چیده شده اند و سالن تزئین جالبی با چوب و گیاه دارد.
- آب مرغ را به مرغ ها اضافه کنید و شعله گاز را زیاد کنید تا به جوش آید.
- تخم اردک نیز از مواد ضروری برای پخت این غذای گیلانی است.
- تجربه ای کاملاً منحصربه فرد و خواص خواهد بود که سال ها از آن صحبت خواهید کرد و هرگز نمی توانید به این سادگی طعم غذاهای آن منطقه را فراموش کنید.
- شما می توانید فقط از باقالی استفاده کنید و بقیه حبوبات را از طرز تهیه حذف کنید.
- در نهایت دو تا تخم مرغ را روی واویشکا بریزید و در تابه را گذاشته تا تخم مرغ بپزد.
عدس و لوبیا نیم پز شده را با نیم کیلو سبزی خرد شده( که شامل گشنیز، جعفری، تره، برگ چغندر) در قابلمه ریخته و ۸ لیوان آب اضافه کنید. پیاز را ریز خرد کرده و تفت داده، سپس سیر رنده شده را افزوده و تفت دهید. در مرحله بعد دو حبه سیر را رنده کرده و به پیاز اضافه کنید و برای ۲ دقیقه تفت دهید.
مواد لازم برای تهیه این غذا سیر، پیاز، دانه های انار، رب انار و مرغ است. اول پیاز و سیر را تفت می دهیم و مرغ را به آن اضافه می کنیم تا سرخ شود. حالا وقت دانه های انار و رب انار است، در آخر به این ترکیب آب اضافه می کنیم تا مثل خورشت بپزد. این خورشت خوشمزه معمولا به همراه برنج خوش عطر شمالی سرو می شود. انار بیج شبیه فسنجان است اما در آن آب انار و سبزی هم استفاده می شود. اول گردوی چرخ شده، آب انار و رب انار را ترکیب و چند ساعتی روی حرارت می گذاریم تا غلیظ شوند.
لیست غذاهای شمالی با بادمجان
مرغ ها را درون قابلمه ریخته و به همراه آب روی اجاق قرار دهید، وقتیک ه آب جوشید، مرغ را آبکشی کنید سپس مرغ ها را در روغن سرخ کنید. پخت این غذا و جا افتادن آن کمی زمان بر است، ولی خورش جا افتاده آغوز مسما به همراه کته شمالی واقعاً خوردن دارد. استفاده از مواد اولیه متنوع و تازه امتیاز ویژه غذاهای این منطقه است. سبزیجات کوهی و میوه های جنگلی عطر و طعم این غذاها را با هر جای دیگری متفاوت نموده است.
ماهی گردوبیج
خورش طلا کوله از غذاهای معطر و کمتر شناخته شده شمال کشورمان است که شاید خیلی ها با این غذای سنتی و قدیمی آشنایی نداشته باشند. میرزا قاسمی یکی از آن غذاهایی است که خوشمزگی بی حد و اندازه اش باعث شده تا تقریبا در هر شهری این غذا طبخ شود. این مساله باعث می شود تا دستور تهیه های مختلفی از این غذا در جای جای ایران وجود داشته باشد. جغرافیا، تاریخ و تأثیرات فرهنگی ایران تنوع مواد اولیه و روش های آشپزی را در یکی از قدیمی ترین و پیچیده ترین فرهنگ های جهان شکل داده است. وسعت وسیع ایران شامل طیف وسیعی از گویش های محلی، شیوه زندگی، سنت ها و آداب و رسوم منطقه ای است، بدون ذکر تنوع فوق العاده ای از مناظر و آب و هوا هستند. تمام غذاهای اصلی رستوران لاکان ماهی دارند و به همین ماهی هایشان هم معروف هستند.
ترشه پلو، یک نوع پلوی مخصوص گیلانی است که معمولا با فسنجان، کوکو گردو و ترب سرو می شود. ترشه پلو با طبعی گرم، غذایی فوق العاده برای فصل زمستان است. در ضمن در تهیه قلیه ماهی شمالی علاوه بر گشنیز و شنبلیله از سبزی محلی چوچاق نیز استفاده می شود که عطری بی نظیر به آن اعطا می کند. در دستور تهیه قلیه ماهی شمالی از مغز گردوی آسیاب شده هم استفاده می شود.
دانلود غذاهای شمالی
این غذا به صورت سنتی در ظرف های مخصوصی به نام “گمج” طبخ می شود. این ظرف سفالی باعث تلفیق بهتر طعم مواد اولیه این غذا می شود. راز خوشمزگی غذاهای سنتی گیلان، در موقعیت جغرافیایی و آب و هوای عالی آن نهفته است که خواستگاه رویش سبزی های متنوع است و بهترین شرایط را برای پرورش حیوانات دارد.
سپس آن ها را به صورت جداگانه سرخ کنید و روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی قرار دهید تا روغن اضافه آن ها کشیده شود. سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید. در ادامه لوبیا چشم بلبلی از قبل خیس شده را در قابلمه بریزید و کمی تفت دهید.
در ظرفی جداگانه گوشت چرخ کرده و پیاز را به صورت کوفته های کوچک در می آوریم و به خورشت اضافه می کنیم. چند دقیقه ای قبل از اینکه پخت خورشت تمام شود گل پرها را هم با خورشت ترکیب می کنیم. برای اینکه کوفته های گوشت در خورشت باز نشوند باید برای طعم دار شدن آن از پیاز بدون آب استفاده کنید. لیست ۸ غذای شمالی – غذاهای ایرانی از هر شهر یا استانی که باشند، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. سپس آن را از آب دربیاورید و روی تخته آشپزخانه به اندازه گوشت قیمه، خرد کنید. پیاز ریز خرد شده و گوشت را در یک قابلمه با روغن تفت دهید.
بورانی اسفناج، یک پیش غذا و چاشنی فوق العاده خوشمزه است که با ماست، اسفناج، سیر و گاهی گردو درست می شود. سبزی هایی که در تهیه نازخاتون استفاده می شود، بسته به منطقه متفاوت است. به طور مثال در برخی مناطق از ریحان، چوچاق، زلنگ و خالواش یا ترکیب آن ها استفاده می کنند. شما می توانید در آخر پخت، روی واویشکا یک یا دو عدد تخم مرغ بشکنید و اجازه دهید تا تخم مرغ ها سفت شوند و خودشان را بگیرند. طرز تهیهواویشکا با دل و جگر مرغ یا گوسفند یا گوساله هم به همین ترتیب است.