
بروزرسانی: 23 تیر 1404
لیست کامل غذاهای سنتی ایرانی + عکس مجله دوراونتاش
باید اضافه کرد که پسته موجود در قیمه نثار به دلیل مقدار زیاد کلسیمی که دارد، می تواند برای افرادی که در معرض پوکی استخوان هستند بسیار مفید باشد. علاوه بر این، خوردن این ماده غذایی را می توانید به افرادی که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی در آن ها بالاست توصیه کنید. برای تهیه کوفته تبریزی، گوشت چرخکرده، لپه، برنج و سبزی استفاده می شود. قیمه نثار یکی از بهترین و حتی می توان گفت لوکس ترین غذاهای قزوین و البته ایران است. خلال بادام و پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک را با هم تفت می دهند. برای تهیه این سمبوسه، ترکیبی شامل گوشت چرخکرده، سبزیجات، سیر، فلفل و رب را داخل نان لواش می پیچند.
جایی که علاوه بر رستوران دارای تالار پذیرایی و همچنین سفره خانه نیز می باشد و امکان سفارش انواع غذای ایرانی و همچنین سنتی کرمانی وجود دارد. در حال حاضر شما با محبوب ترین غذاهای سنتی و محلی کرمان آشنایی پیدا کردید، اما اینکه کجا می توانید بهترین نوع از این غذاها را میل کنید، مطلبی است که در ادامه خواهیم گفت. شاید تصور شما تا به حال در مورد آبگوشت یک غذای نارنجی رنگ با گوشت و نخود و لوبیا است. اما آبگوشت بادمجان و کشک کرمانی، یک آبگوشت کاملاً متفاوت است. مواد اولیه در این آبگوشت گوشت قرمز، بادمجان، کشک، چغندر، لوبیا، نخود و سیب زمینی است و طعم کاملاً متفاوتی دارد.
دلیل نام گذاری این کوفته به نام هلو کباب مشخص نیست؛ اما به نظر می رسد به دلیل طعم عالی، لطافت و شاید شکل ظاهری، این کوفته به این نام شهرت یافته است. آرد، آب یا شیر، نمک، کره محلی یا روغن کرمانشاهی، زعفران و پیچک محلی و تره کوهی يا «كنیوال» (گیاهان خودرو بهاره کوهی)، تره یا پیازچه از مواد تشکیل دهنده این نان سنتی هستند. پیچک و کینوال، عمر کوتاهی در حدود ۴۵ روز دارند و تنها در فصل بهار پیدا می شوند؛ به همین دلیل، نان کلانه در دیگر مواقع سال با تره یا پیازچه درست می شود. پیچک، گیاهی با برگ های بلند با انتهای سفیدرنگ است و طعمی تند و تیز دارد. استان قزوین، یکی از قدیمی ترین استان های مرکزی کشور است که قدمت و ریشه آن به دوره ساسانی برمی شود.
- در صورت تمایل می توانید لیمو عمانی نیز در خورشت بریزید که برای این منظور باید با چنگال تعدادی سوراخ در آن ایجاد کنید و برای نیم ساعت در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
- این غذا در مناسبت های مختلف در فصل انار و به خصوص برای شب یلدا پخته می شود.
- محلول زعفران را با برنج سفید مخلوط کرده و در بشقاب برنج می ریزند و این ترکیب ترش و شیرین غذا را کامل می کند.
- طرز تهیه تمام انواع مجبوس در همه کشورهای عربی یکسان است.
سپس آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به همراه لوبیای پخته، سیر داغ، نمک، فلفل و زردچوبه به مخلوط اسفناج و ماش بیفزایید. پس از حدود ۲۰ دقیقه، کدو حلوابی یا لبوی نگینی خرد شده را در خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. آبگوشت بزقورمه آبدار است و با نان محلی سرو می شود؛ در حالی که خورش بز قورمه بسیار کم آب و غلیظ است و آن را با برنج کته می خورند.
طرز تهیه خورش به
در پخت غذاهای مشهدی از مواد غذایی تازه و درجه ی یک استفاده می شود و در نتیجه همیشه طعم و عطری خوب و خاطره انگیز دارند. امکان ندارد غذاهای محلی و خوشمزه مشهد را تست کنید و تعریف نکنید. در سفر به مشهد علاوه بر زیارت و گشت و گذار در مراکز خرید، می توانید غذاهای سنتی خوشمزه این شهر را امتحان کنید و از طعم دلچسب این غذاها لذت ببرید. تماشای جاذبه های شهرهای مختلف تنها هدف سفر نیست، بلکه با چشیدن غذاهای سنتی و بومی هر منطقه می توانیم بیشتر با خلق و خوی مردم محلی آشنا بشویم و با طعم غذاهای تازه سفرمان را لذت بخش تر کنیم. كباب تابه ای از غذاهای ایرانی ساده و راحتی است كه در بسیاری از خانه های ایرانی دوست داران پر وپاقرص خودش را دارد.
لیست غذاهای ایرانی و غذاهای استان هرمزگان
ته دیگ به عنوان مخلفات غذا محسوب می شود و شما می توانید آن را با دست نیز بخورید. سنتی ترین ته دیگ ایرانی، برنج برشته شده است؛ هرچند انواع مختلفی نیز دارد، به عنوان مثال سیب زمینی حلقه شده را کف قابلمه می گذارند و روی آن برنج می ریزند و می گذارند تا سرخ و طلایی شود. ته دیگ نان، ته دیگ ته چین، ته دیگ برگ مو، ته دیگ باقالی پلو و... دنده کباب یکی از انواع کباب های اصیل و لذیذ ایرانی و بسیار شبیه به شیشلیک است که اصالت آن به شهر تاریخی کرمانشاه برمی شود.
غذا های محلی و سنتی ما جزء خوش طعم ترین غذا هایی هستند که در جهان طبخ می شوند. در ادامه به 230 نوع غذا در لیست غذاهای ایرانی ، اشاره می کنیم. بدون شک تهیه لیست غذا های ایرانی در تنظیم کردن برنامه تغذیه، موثر است.
سبزی قورمه سبزی را کاملا ریز و ساطوری خرد کنید تا یک خورش جا افتاده داشته باشید. سبزی قورمه سبزی را زیاد سرخ نکنید که سیاه شود؛ زیرا در این صورت سبزی در خورش خشک می شود و می شکند. در انتهای پخت، حتما لیمو عمانی ها را دربیاورید تا طعم غذای شما را تلخ نکنند. بهتر است خورش قیمه را با گوشت گوسفندی بپزید که بافتی نرم و چرب دارد. برخی افراد، کمی زنجفیل تازه یا نصف قاشق چای خوری زنجفیل را در خورش قیمه می ریزند تا غذا طعم و تندی خوبی به خود بگیرد. واژه قیمه در فرهنگ دهخدا، یک کلمه ترکی و به معنای «گوشت تکه شده» است.
قلیه ماهی جنوبی با سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، ماهی جنوبی، تمر هندی و ادویه جات تهیه می شود. مردم هر منطقه در جنوب کشور از یک نوع ماهی خاص برای تهیه قلیه ماهی استفاده می کنند. به عنوان مثال در بندرعباس از ماهی شیر یا زبیدی، در اهواز از میش ماهی و هامور و در بندر گناوه از ماهی سرخو یا همار استفاده می کنند. یکی از مشهورترین قلیه ماهی ها در بوشهر طبخ می شود که به آن «قلیه مُی» می گویند.