لیست کامل غذاهای سنتی ایرانی + عکس مجله دوراونتاش
انتشار: اسفند 25، 1402
بروزرسانی: 23 تیر 1404

لیست کامل غذاهای سنتی ایرانی + عکس مجله دوراونتاش

قنبر پلو شیرازی یک غذای خوشمزه مخصوص شهر شیراز بوده که در شهر های دیگر هم بسیار طرفدار دارد. این غذا با گوشت چرخ کرده قلقلی، کشمش و پیازداغ تهیه می شود. کباب تابه ای از غذاهای ایرانی ساده و راحتی است که در بسیاری از خانه های ایرانی دوست داران پر وپاقرص خودش را دارد.

  • برای تهیه این سمبوسه، ترکیبی شامل گوشت چرخکرده، سبزیجات، سیر، فلفل و رب را داخل نان لواش می پیچند.
  • این غذا معولا گوشت كوبیده ندارد و مواد آن به همراه آب آن خورده می شود؛ اما می توان آن را شبیه آبگوشت ساده نیز سرو کرد.
  • شما می توانیدتابه یا ظرف کباب سرداشی را به نانوایی سنگکی محله خود ببرید و از آن ها بخواهید تا آن را برای یک تا دو ساعت در تنور بگذارند.
  • این غذا از گردو، رب انار، گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده قلقلی شده درست می شود.

آش آماج حتی در خود کرمان هم به سبک های مختلف طبخ می شود، یکی از موادی که سبب ایجاد طعم متفاوتی در این غذا می شود قره قروت است. از سایر مواد اولیه برای پخت این آش می توان به آرد گندم، سرکه و انواع سبزی خشک و معطر اشاره کرد. کله جوش نیز یکی دیگر از غذای سنتی و خوش طعم کرمانی است که بسیار محبوب است. این غذا را کرمانی ها با کشک، گوشت، گردو و نعنا درست می کنند و یکی از غذاهای بسیار مفید است. چرا که سرشار از کلسیم و پتاسیم است و برای بهبود و رشد استخوان ها بسیار مفید است. آبگوشت زیره یکی دیگر از غذاهای متفاوت در کرمان است که حقیقتاً طعم جالبی دارد، شما با خوردن این غذا می توانید مزه ی گوشت، پیاز، سیر و زیره را به خوبی بچشید.

بعد از پختن سس، کوفته ها را باید درست کنید و مواد میانی را در آن ها بگذارید و فرم دهید. مقداری از برنج ها را با دست بردارید؛ اگر دانه های برنج کاملاً نرم شده بودند، آن را آبکشی کرده و کنار بگذارید. سپس یک کاسه بزرگ آورده و زرده های تخم مرغ را درون آن بریزید.

غذاهای محلی تبریز

در طرز تهیه آبگوشت متنجنه کرمانی، از گوشت گوسفندی، لوبیا چیتی و سیب زمینی استفاده می شود. «خورش فسنجان» در منوی غذای ایرانی، جایگاه ویژه ای دارد. در طرز تهیه خورش فسنجان، نکته مهم، به روغن افتادن غذا است.

شیرین پلو قزوینی

یکی از بهترین غذاهایی که می توانید در رستوران های شهرهای این استان میل کنید اکبر جوجه است. اگر از دنده کبابی صرف نظر کردید یا به رستورانی رفته اید که این غذا را تمام کرده بود، می توانید خورشت خلال بادام یا آش سورانه را تجربه کنید. قورمه سبزی که از سبزی، لوبیا قرمز و گوشت بره درست می شود، ترش و پر سبزی است.

آبگوشت بادمجان و کشک غذایی خوشمزه و خاص

ممکن است که شما بو و عطر زیره را دوست نداشته باشید، اما این غذا تجربه یکبار امتحان کردن را دارد. در این لیست غذاهایی نام برده می شوند که در واقع در فرهنگ ما بیشتر به نام لیست غذاهای بدون برنج شناخته می شوند. عدس پلو که جز غذاهای مجلسی ایرانی بوده و در نذورات و مجالس رسمی نیز سرو میشود. بر عکس همه آش های دیگر که همه دوست دارند داغ داغ همراه با سیر و نعناع داغ میل کنند، آش یخ را باید سرد سرو کرد. اصلاً به همین دلیل هم از اسم آش یخ برای نامگذاری آن استفاده شده است.

دقیقا نمی توان گفت که «خورش بلدرچین» جزو لیست جدیدترین غذای ایرانی است ولی یکی از غذاهایی است که تازگی ها نام خودش را در لیست غذاهای ایرانی باز کرده است. طرز تهیه خورش بلدرچین اصلا سخت نیست و می توانید آن را در فر هم درست کنید. «خورش آلو»، از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و اصیل است که با مرغ، گوشت قرمز یا کوفته قلقلی درست می شود. در طرز پخت غذای ایرانی خورش آلو، می توانید از آلو جنگلی یا خورشی و آلو بخارا استفاده کنید.