لیست کامل غذاهای ایرانی و پرطرفدار برای ناهار و شام + دستور پخت  مجله تصویر زندگی
انتشار: اسفند 24، 1402
بروزرسانی: 23 تیر 1404

لیست کامل غذاهای ایرانی و پرطرفدار برای ناهار و شام + دستور پخت مجله تصویر زندگی

گمنه بوشهری، یکی از غذاهای محلی استان خوزستان است که طرز تهیه ساده و سریعی دارد. این غذای مقوی و سرشار از مواد مغذی با بلغور گندم، پیاز و ادویه درست می شود. گمنه یا «للک» در گویش بوشهری، جایگزینی برای پلو است و می توان آن را با انواع خورش های جنوبی سرو کرد. قلیه ماهی از معروف ترین غذاهای جنوبی ایران است که در استان های بوشهر، خوزستان، هرمزگان و جنوب بلوچستان درست می شود. طرز تهیه این غذا بسیار ساده و سریع است و به علاوه به مواد اولیه بسیاری احتیاج ندارد.

  • برای رفع نفخ نخود می توانید نخودها را چند بار بجوشانید و آب نخود پخته را دور بریزید.
  • قورمه سبزی از آن نام های آشنای همه ما ایرانیان است غذای سنتی ایرانی و در عین حال خشوشمزه و همه پسند.
  • رستوران بابا قدرت در زمره رستوران های لوکس و گران قیمت سنتی تهران قرار می گیرد و کیفیت خدمات بسیار مطلوبی دارد.
  • غذای سنتی در اکثر مناطق ایران وجود دارد و البته در بعضی از شهرهای ایران شهرت بیشتری دارد.

برای تهیه این غذای محلیاز گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز و سماق استفاده می کنند که بسیار پرخاصیت است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. غذاهای سنتی ارومیه طیف مختلفی از آش، سوپ، خورش و دلمه را شامل می شود و در ادامه با معروف ترین این غذاها آشنا می شویم. آش گیلدیک یا نسترن آشی یکی از اصلی ترین غذاهای محلی اردبیل است که در هیج شهر دیگر پیدایش نمی کنید.

مرغ یکی از گوشت های مورد علاقه و بسیار پر کاربرد در غذاهای ایرانی است، که از آن چه با برنج و چه بدون برنج بسیار زیاد استفاده می شود. سعی کردیم در این مقاله تا حد امکان لیست کاملی از غذاهای پرطرفدار ایرانی ارائه دهیم. اما اگر در حال تحقیق روی پرطرفدارترین غذاهای ایرانی هستید نیاز به متنی منسجم تر و لیستی جامع تر از غذا ها دارید. به این منظور به زودی در اینجا لیست pdf عذاهای ایرانی گذاشته خواهد شد. ایران سرزمینی پهناور با فرهنگ های غذایی متفاوتی است که با توجه به شرایط آب و هوایی و جغرافیایی هر منطقه سفره رنگارنگی را دارد، که در آن انواع غذاهای گیاهی و جانوری موجود است. لیست غذاهای ایرانی آنقدر جذاب و اشتها آور است که نمی توان تنها نام یکی از آن ها را بعنوان غذای پرطرفدار آورد.

آبگوشت بادمجان و کشک غذایی خوشمزه و خاص

دال عدس، میگو پلو و رنگینک از دیگر غذاهای خوش طعم جنوب کشورمان است. البته امکان ندارد شما به اهواز بروید و بتوانید از فلافل\u200eهای عربی نشین اهواز، غافل شوید. آش انار که در طبخ آن گوشت هم استفاده می شود، آش کدو که برای افراد دیابتی بهترین غذا است، آش آبغوره، آش شولی که یکی از محبوب ترین آش های این شهر است. پاچه پلو شیرازیپاچه پلو یا کله پاچه پلو، یکی دیگه از غذاهای عجیب است که از غذاهای محلی استان فارس و شهر شیراز است.

طرز تهیه حلیم بادمجان خوشمزه و مجلسی با تزیین شیک

خورش قیمه از حدود ۸۰ تا ۹۰ سال پیش، به عنوان یک غذای نذری در میان ایرانیان شناخته می شود. شما می توانید ترخینه جامد را در خانه تهیه کرده یا به صورت آماده از عطاری ها خریداری کنید، البته باید در نظر داشته باشید که درست کردن ترخینه جامد، حدود هفت روز زمان می برد. با ما همراه باشید و با طبخ این آش ایلامی مقوی از سرماخوردگی و آنفلونزا دوری کنید. شما می توانید همراه با رب، چند عدد گوجه فرنگی را نیز سرخ کنید و در خورش بریزید. در این فرصت تا مرغ ها مزه دار شوند، باید آلبالوها را بشویید و هسته آن ها را با یکی از روش های هسته گیری آلبالو با سیخ چوبی یا نی شیشه ای خارج کنید.

پس از پخت کامل لوبیا چیتی، رب تفت داده شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا آب لوبیا چیتی کاملا تبخیر شود. کف قابلمه کمی روغن بریزید و کدو حلوایی ورقه ورقه شده را به عنوان ته دیگر در قابلمه بچینید. سپس برنج و رشته پلویی، لوبیا چیتی پخته، خرماهای بدون هسته و کوفته ریزه های سرخ شده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و قابلی پلو را برای حدود یک ساعت روی شعله ملایم گاز دم کنید. گشنیز و جعفری خرد شده و تفت داده شده را پس از یک ساعت پخت گوشت و حبوبات در قابلمه بریزید. تره، اسفناج و شنبلیله تفت داده شده را نیز به همراه لیمو عمانی در یک ساعت پایانی پخت خورش در قابلمه بریزید تا یک خورش قورمه سبزی مجلسی داشته باشید.

خورشت دوغ پای یا دوغ پی، یکی از غذاهای مشهور سیستان و بلوچستان است که به دلیل ظاهرش، خیلی ها آن را با قیمه اشتباه می گیرند. این غذای سنتی ایران بسیار خوشمزه و البته نسبتاً ترش است و به محض میل کردن آن متوجه طعم متفاوت و جدیدش خواهید شد. به نظر می رسد رستوران ها هنوز آنقدر مهارت پیدا نکرده اند که این غذای خوشمزه را به منوی خود اضافه کنند. پس برای خوردن این غذا آن هم به شکل اصیل و سنتی بهتر است به سراغ خانه های سیستان و بلوچستانی و بانوان باسلیقه این منطقه بروید. میگو پلوی بوشهری یکی از بهترین غذاهای ایرانی دریایی و همان طور که از نامش پیداست، مربوط به خطه جنوب ایران است.

دمپختک یکی از غذاهای محلی استان تهران است.یکی دیگر از غذاهای ساده و خوشمزه و اصیل ایرانی ست . یکی از اصیل ترین گزینه ها در لیست غذاهای ایرانی ، آبگوشت است. در سال های گذشته معمولا برای مهمانی های خانوادگی دیگ آبگوشت بار می گذاشتند. احتمالاً تا به حال نام آبگوشت بزباش را شنیده اید، یکی از غذاهای اصیل و معروف کرمانی که در بین ایرانیان بسیار معروف شده است. طرز تهیه آبگوشت بزباش اصیل بسیار راحت است اما قلق های خاص خود را نیز دارد. اگر یکبار طعم این آبگوشت را بچشید، قطعاً شیفته ی آن خواهید شد.

آب برنج را خالی کنید و آن را همراه با آب قلم در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا چند جوش بزند. سپس عدس از قبل خیس شده، گشنیز خرد شده و مقداری نمک را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آش روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. تکه های گوشت را با ادویه ها و یک عدد پیاز خرد شده در یک کاسه بریزید و با دستانتان گوشت را به این مواد آغشته کنید. سپس روی ظرف را سلفون بکشید و اجازه دهید تا گوشت برای چند ساعت در یخچال مزه دار شود. یک عدد پیاز نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.