لیست غذا های سنتی ایرانی؛ 9 غذای سنتی ایرانی لذیذ مجله اسنپ اکسپرس
انتشار: اسفند 08، 1402
بروزرسانی: 23 تیر 1404

لیست غذا های سنتی ایرانی؛ 9 غذای سنتی ایرانی لذیذ مجله اسنپ اکسپرس

برای تهیه گوشت قورمه، گوشت خورشتی را با دو لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. در ادامه یک عدد پیاز درسته، لپه از قبل خیس شده و روغن را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا گوشت و لپه روی حرارت ملایم گاز به آرامی بپزند. در نهایت، پس از پخت گوشت و لپه، زعفران سابیده را با یک قاشق غذاخوری آب جوش مخلوط کنید و به همراه نمک در قابلمه بریزید. خورش قورمه یا قورمه سبزی، یکی از غذاهای ملی کشور ایران است که در میان ایرانیان، طرفداران بسیاری دارد. این خورش، دستور پخت ساده ای دارد و می تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل به همراه نان یا برنج در رژیم غذایی شما قرار بگیرد. خورش عدس یا مرجو خورش را می توان با گوشت یا به صورت کاملا گیاهی طبخ کرد.

  • طبخ این غذا به زمان کمی نیاز دارد و شما می توانید به راحتی آن را در خانه درست کنید و یک مهمانی مجلسی و متفاوت با آن به راه بیندازید.
  • طرز تهیه ته تالی، بسیار ساده است و چاشنی های مختلف، طعم بی نظیر و متفاوتی را به این غذا اعطا می کنند.
  • زیره، یکی از مشهورترین ادویه های استان کرمان است که در طبخ بسیاری از غذاهای محلی کرمان به کار می رود.
  • این غذاها معمولا جزو غذاهای پرطرفدار ایرانی به حساب می آیند.

اگر به بادمجان حساسیت نداشته باشید، میرزا قاسمی که عطر بادمجان کباب شده از آن بلند می شود، می تواند گزینه مناسبی برای پیش غذا باشد. اگر برای ناهار باقلاقاتق را انتخاب کردید، آن را با ترشی و زیتون میل کنید. در بقایای تخت جمشید، پایتخت باستانی امپراتوری ایران، باستان شناسان کتیبه های سنگی مربوط به 515 قبل از میلاد را یافته اند که حاوی فهرستی از غذاهای ایرانی است. در این فهرست نشانی از فسنجان وجود دارد و مواد لازم برای پخت آن شامل گردو، گوشت مرغ و خروس و انار بوده که مواد اصلی پخت فسنجان هستند. كنگر پلو یا بیهلر پلو یاسوجی برای كسانی كه گرم مزاج هستند یا از كم خونی و نارسایی كبد رنج می برند بسیار مفید شناخته شده است. آمدن هر فصلی نیز نوید پخت غذاهای مخصوصش را می دهد، با نزدیك شدن بهار، مردم محلی به كوه ها و دشت ها راهی می شوند تا سهمی از ارمغان طبیعت داشته باشند و آش ها و خورشت های محبوبشان را طبخ كنند.

انواع غذا ایرانی با برنج

لپه ها را از دو تا سه ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ لپه گرفته شود. مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای ریز خرد شده را در روغن بریزید و آن ها را تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی و زردچوبه را به پیازهای سرخ شده بیفزایید و آن ها را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه و رب گرفته شود و رنگ رب نیز باز شود.

طرز تهیه آش سبزی شیرازی با گوشت گردن بوقلمون

به همین دلیل شما می توانید انواع غذای ایرانی را برای وعده های اصلی و یا میان وعده ها تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید. اسمغذاهای سنتی ایرانیمعمولا با توجه به طرز پخت و منطقه ای که اصالتاً مربوط به آن هستند انتخاب می شوند. برای طرز تهیه کشک بادمجان ابتدا پوست بادمجان ها را بگیرید. در کشور ما با توجه به تنوع قومیتی و فرهنگی که وجود دارد، غذاهای مختلفی اختراع شده است. ادامه لیست غذاهای اصلی ایرانی و چند مدل پیش غذای سنتی ایرانی را با هم مشاهده می کنیم. برای شروع طرز تهیه ته چین مرغ، ابتدا یک قابلمه تهیه کرده و گوشت مرغ را درون آن بریزید.

قوروت، در واقع نوعی فرآورده لبنی است که اهالی بیرجند از آن به عنوان یکی از غذاهای محلی و مقوی استفاده می کنند. قوروت در ابتدا به صورت جامد یا پودر تهیه می شود؛ سپس آن را در آب حل می کنند تا عصاره بنفشی به دست آید. این عصاره در ادامه دو بار جوشانده یا به صورت سرد مصرف می شود.

ته قابلمه، نه دیگ سیب زمینی بگذارید و برنج را روی آن بریزید تا روی شعله ملایم گاز با دم کنی، دم بکشد. آرد، ماست، زردچوبه، سیاه دانه، سیر، روغن، نمک، زعفران، گردو، فلفل سیاه، دارچین، آب، گوشت خورشتی وپیاز از مواد تشکیل دهنده این غذا هستند که معمولا به صورت تیلیت یا با نان مصرف می شود. اهالی این شهر نیز با گردو غذایی خوشمزه به نام گردو پلو را طبخ می کنند که با مرغ، گوشت یا به صورت گیاهی نیز سرو می شود. کباب زردک یا کباب مشتی، یکی از انواع کباب های سنتی استان اصفهان است که با گوشت چرخ کرده، پیاز، زردک، آرد نخودچی و ادویه جات درست می شود. این کباب، در واقع یک نوع شامی فوق العاده خوش طعم و خوش خوراک است که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد کرد. زردک یا هویج ایرانی، یک گیاه بسیار مفید و با طعم شیرین است که با وجود فسفر، پتاسیم، منگنز، روی و آهن، خواص بی شماری از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش وزن و بهبود هضم غذا دارد.