
بروزرسانی: 01 تیر 1404
لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی
گیاه «ترشه واش»، یک گیاه خودرو است که معمولا در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری به صورت طبیعی رشد می کند. این گیاه در کشور ایران در استان های گیلان (رشت، بندرگز و لاهیجان) و در استان لرستان می روید. این خورش، طعم ترشی دارد و با گیاه ترشه واش، مرغ، بادمجان، سبزیجات، رب آلوچه و رب انار در ظرف سفالی گمچ تهیه شده و با برنج کته سرو می شود. مجی خورش، خورش مجی یا خورش عدس شمالی، یکی از غذاهای محلی استان گیلان و مازندران است که با عدس، سیب زمینی، مغز گردو، پیاز، رب انار و تخم مرغ درست می شود. کوکوی اشپل یک غذای گیلانی است که از ترکیب اشپل ماهی، سیب زمینی، سبزی، پیاز و سیر به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تهیه می شود. برای درست کردن اینکوکو، مواد را باهم ترکیب کرده و تخم مرغ در آن می شکنند و خوب هم می زنند.
- برای سرو، خورش را در کاسه بکشید و تکه های ماهی را روی آن بچینید.
- در آخر نیز تخم مرغ ها را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک مایه کوکوی یکدست داشته باشید.
- در طرز تهیه خورش شوید مسماباید دقیقه مانند غوره مسما عمل کنید؛ فقط به جای پیاز از شوید و به جای غوره از آلوچه استفاده کنید.
- بادمجان ترشی، سیر ترشی و هفت بیجار از جمله ترشی های خوشمزه مازندرانی ها هستند که در سفره های شان یافت می شوند.
- کوکو را مانند کوکو سیب زمینی در روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
- مخلوط پیاز داغ و دانه انار را به همراه سبزی تفت داده شده، نمک و فلفل به گوشت غاز پخته شده اضافه کنید و آن را برای دو ساعت دیگر روی شعله ملایم گاز بپزید.
پس از گذشت این مدت، روی ماهی را به کره آغشته کنید و فر را در تنظیمات گریل بگذارید تا روی ماهی نیز مانند کف آن، برشته و طلایی شود. برای تهیه این غذا تخم مرغ هم زده را در تابه به صورت نان سرخ می کنند و مایه کوکو را در آن می ریزند. شما می توانید به مایه کوکو گردو، یک پیمانه برنج پخته و ۱۰۰ گرم گوشت چرخ کرده نیز اضافه کنید تا غذای پر ملاط تری داشته باشید.
پس از غلیظ شدن سس، شامی های سرخ شده را در داخل سس قرار دهید و اجازه دهید تا شامی ها برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت پخته شوند. این آش مقوی، غذایی کامل و سیرکننده است که می توان آن را برای وعده ناهار و شام یا به عنوان پیش غذا سرو کرد. زمان پخت این آش، حدود دو ساعت است و شما می توانید آن را به آسانی در منزل درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.
۱. کباب ترش
سپس آن ها را روی خورش بچینید تا کمی با حرارت خورش، بپزند. برای سرو، بادمجان ها را دور دیس بچینید و بقیه مواد را در وسط دیس بریزید. سبزی معطر خشک را با کمی روغن در یک تابه سرخ کنید و سپس آن را در قابلمه خورش بریزید. اجازه دهید تا خورش برای ۱۰ دقیقه دیگر با درب بسته روی حرارت ملایم گاز قل بزند.
اگر شما هم وسوسه شده اید که این غذای محلی را تست کنید باید به شما بگوییم که به سادگی در آشپزخانه خود در هر کجای جهان که هستید می توانید این غذا را تهیه کنید. این غذا برای افرادی که گیاه خوار هستند بسیار مناسب است زیرا در مواد اولیه میرزاقاسمی هیچ گونه گوشتی وجود ندارد. در این مقاله خوشمزه شما را با انواع غذاهای محلی رشت و گیلان آشنا می کنم. بادمجان ترشی، سیر ترشی و هفت بیجار از جمله ترشی های خوشمزه مازندرانی ها هستند که در سفره های شان یافت می شوند. دستور آشپزی مشابهی با بنه بزه آش نیز وجود دارد که به آن دو آش یا همان آش دوغ می گویند. برای تهیه این آش از برنج و سبزی شامل ساقه و برگ سبز سیر و اسفناج خرد شده، استفاده می کنند.
اگر علاقمند به غذای شمالی هستید، این 14 غذای خوشمزه و معروف شمالی را امتحان کنید!
مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمه ای، پیاز، سیر، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و آب لیمو از مواد تشکیل دهنده این غذا هستند. شما می توانید طرز تهیه این غذای لذیذ را در مقاله انواع غذا با مرغ کجارو مشاهده کنید. پوست نازک و رگه های اشپل ماهی را جدا کنید و با چنگال، آن را دانه دانه کنید. سپس برنج پخته، گردو، سیر و پیاز را مخلوط کرده و آن ها را چرخ کنید. مخلوط برنج را به اشپل ماهی بیفزایید و آن ها را با تخم مرغ هم زده، رب انار، سبزی ساطوری شده، نمک، فلفل و گلپر مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا مواد یکدست و منسجم شوند. سبزیجات ریز خرد شده را در یک تابه با روغن تفت دهید تا آب آن ها کاملا کشیده شود.
غذاهای محلی مازندران
این شلوغ بودن ممکن است شما را وادار کند چند دقیقه ای در صف بایستید. کارکنان این رستوران گیلکی به درستی با شما برخورد خواهند کرد و بسیار مؤدب هستند. به پایان معرفی بهترین غذاهای شمال رسیدیم اما همانطور که می دانید فهرست غذاهای شمال به اینجا ختم نمی شود.
حالا مرغ را از یخچال بیرون آورده و پیاز و مخلفات برای طعم دار کردن مرغ را از مرغ جدا کنید. گمج کباب را با کته، زیتون، پیاز و ماست و خیاری سروکنید. برنج له شده یا آرد برنج را افزوده و در قابلمه را به مدت ۱۰ دقیقه گذاشته تا به خوبی جا بیفتد. روی حرارت کم گذاشته، سپس در این مرحله آب قلم(به دلخواه)اضافه کنید.
قلیه ماهی هم از آن غذاهای جنوبی است که آوازه شان از مرزهای جنوب رد شده و به نقاط دیگر کشور هم رسیده است. در ترکیب این غذا از ماهی، رب انار، سبزی مخصوص یعنی گشنیز و شنبلیله و تمبر هندی استفاده می شود. خورش ترش واش یکی دیگر از خورش های گیلانی است که به دلیل وجود سبزی ترش واش یا شبدر ترشک در آن، ترش مزه است.