
بروزرسانی: 23 تیر 1404
لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی
سبزیجات معطر خورش ترشه تره گیلانی شامل اسفناج، برگ چغندر، گشنیز. تره، جعفری، نعنا و شوید و همچنین خالواش یا خولیواش، چوچاق و تره کوهی (نوعی سبزی محلی) می شوند. در برخی از طرز تهیه ها در خورش ترشه تره از پاچ باقلا، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، خانوم باقلا، لپه یا عدس نیز استفاده می شود. پامادور خورش یا پامادور قاتوق یکی از غذاهایی است که در زمان کمی پخته و آماده می شود.
- توجه داشته باشید که سبزی قلیه ماهی نباید زیاد سرخ شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث تلخ شدن آن می شود.
- سپس درب ظرف را با سلفون بپوشنید و مرغ ها را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
- این غذا به صورت سنتی در ظرف های مخصوصی به نام “گمج” طبخ می شود.
- سبزی چوچاق، مخلوط تره، گشنیز، ترخون و جعفری یا هر سبزی معطر دلخواه دیگری را به مواد اضافه کنید و آن ها را با هم تفت دهید.
در کنار این غذا معمولا برنج، زیتون پرورده، ماهی شور و ماست هم سرو می شود. کارناوال می خواهد شما را به گشتی خوشمزه ببرد و غذاهای محلی مازندران را به شما معرفی کند. تنوع غذاهای محلی مازندران، این استان را به یکی از بهترین مقاصد شکم گردی در ایران تبدیل می کند. پس همراه مان باشید تا به دنیای خوشمزه ترین غذاهای شمالی و بهترین غذاهای سنتی مازندران قدم بگذاریم و ببینیم شکم گردی در این دیار چگونه است.
میرزا قاسمی به عنوان اولین و اصلی ترین غذاهای محلی استان گیلان شناخته می شود. این غذا با مواد اولیه بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر و ادویه جات و تخم مرغ درست می شود. این غذا در خود گیلان به همراه کته شمالی سرو می شود اما در بسیاری از شهرهای دیگر این غذا را افراد با نان میل می کنند. یکی دیگر از غذاهای خوشمزه مازندرانی ها مجی خورش است که با نام های خورشت مجی یا خورش عدس شمالی نیز شناخته می شود. عدس، سیب زمینی، مغز گردو، تخم مرغ، پیاز، رب انار، نمک و فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین مواد تشکیل دهنده این غذا هستند. می رسیم به یک شکم پر خوشمزه دیگر که کاملا گیاهی است و بسیاری آن را می پسندند.
لیست آموزش طرز تهیه غذاهای اصیل ایرانی برای شام و ناهار
شما می توانید مقداری رب گوجه فرنگی به خورش اضافه کنید تا خورش شما به جای رنگ زعفرانی، قرمز رنگ باشد. خالی شوید یا شوید خولی، یک خورش شبیه به شوید قورمه است که با مرغ، پیاز، آلوچه خشک، تخم مرغ، شوید، جعفری و گشنیز درست می شود. فسنجان گیلانی را با کته، ماهی شور یا دودی، ترب سفید و باقلا تازه سرو می کنند. خورش فسنجان گیلانی اصیل با گوشت اردک یا مرغابی درست می شود. برای شیرین یا ترش تر کردن خورش انار مسما، مقداری شکر یا آبغوره به خورش اضافه کنید.
پیش غذاهای شمالی انواع مختلفی از سوپ ها تا در برخی موارد غذاهایی همچون میرزاقاسمی را شامل می شوند. بادمجان کباب، آش قلیه، ترشه آش، اشپل کوکو و … از پیش غذاهای شمالی هستند که پیشنهاد می کنیم حتماً امتحان کنید. پیش غذاهای شمالی به مانند غذاهای لذیذ شمالی دستور پخت های جذابی دارند؛ طعم لذیذ پیش غذاهای شمالی شما را برای خوردن غذای اصلی به تکاپو می اندازد. باقلا وابیج یکی دیگر از غذاهای شمالی است که با باقلا، شوید تازه و تخم مرغ درست می شود. باقلا وابیج را هم با نان و هم با برنج کته می توانید سرو کنید. آغوز مسما در واقع همان فسنجان با گوشت اردک یا غاز است که در شهرهای مختلف گیلان تهیه و پخت می شود.
اگر به دنبال غذاهای شمالی با اسفناج هستید، می توانید خورشت اسپناساک را در شهرهایی همچون آمل، تنکابن، بابل و … میل کنید. این خورش خوشمزه با گوشت گوسفند و اسفناج درست می شود و طعم بی نظیری دارد. آلو مسما یکی از خورشت های خوشمزه و پرطرفدار گیلانی است که در مهمانی های گیلانی سرو می شود. این خورش البته با روش های مختلفی در جاهای دیگر ایران تهیه می شود که تقریباً بهترین نوع آن را می توانید در شمال کشور بیابید.
این خورشت یکی از غذاهای شمالی با مرغ است که البته در بعضی شهرهای گیلان با گوشت قرمز نیز تهیه می شود. در لیست غذاهای شمالی همیشه کباب های خوشمزه ای را پیدا خواهید کرد. از مواد اصلی این غذا می توان به گوشت چرخ کرده، کدوی رنده شده، پیاز، زیره، برنج و کره محلی اشاره کرد.
۹. شاه کوکوی ماسالی و طرز تهیه آن
پس از جدا کردن فلس ماهی و خالی کردن شکم آن، آن را خوب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن برود. برای آماده سازی مواد داخل شکم ماهی سفید، گردوی آسیاب شده، سیر، رب انار و ادویه ها را در یک کاسه مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست داشته باشید. سپس داخل شکم و روی پوست ماهی کمی نمک بپاشید و با دست ماساژ دهید تا نمک به خورد بافت ماهی برود.
برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید و برای چند دقیقه آن را بپزید تا مغز دانه های برنج کمی نرم شود. حدود یک سوم از برنج را در یک قابلمه مناسب بریزید، اردک را روی برنج قرار دهید و بقیه برنج را نیز روی اردک بریزید. یک لیوان آب و روغن روی برنج دهید، روی درب قابلمه، دم کنی بگذارید و اجازه دهید تا باستیرما برای حدود چهار ساعت روی حرارت ملایم بپزد.
در سبزی قلیه ماهی شمالی، مقدار گشنیز باید چهار برابر شنبلیله باشد؛ زیرا زیاد بودن شنبلیله باعث تلخ شدن خورش می شود. شما می توانید گوجه فرنگی را از طرز تهیه ورقه حذف کنید. این غذا را در کنار برنج کته و سبزی خوردن و سیر ترشی سرو کنید. آش ترش اردبیل، علاوه بر لوبیا و باقالی، دارای عدس و رب انار هم است. آش ترش انزلی، آش ویارانه زنان باردار است که در تهیه آن به جای لوبیا چیتی از لوبیا سفید یا چشم بلبلی استفاده می شود. برای ترشی آش نیز معمولا آب نارنج تازه به آن اضافه می شود.