
بروزرسانی: 17 تیر 1404
لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار
علاوه بر این، شمالی ها از سیر به عنوان یکی از اصلی ترین طعم دهنده های غذا استفاده می کنند که مزه ای خاص به غذا داده و طرفداران بسیاری نیز دارد. در یک جمله باید بگوییم، محال است به شمال سفر کنید اما از غذاهای متنوع و رنگارنگ آن نچشید و لذت نبرید. ادامه مطلب را دنبال نمایید تا با بهترین غذاهای شمال ایران آشنا شوید. این خوروش خوشمزه که طعمی ترش دارد از معروفترین غذاهای شمالی محسوب می شود.
- این غذا از ترکیب گوشت مرغ، رب انار، انار ترش، پیاز، سیر، شکر و ادویه جات تهیه می شود.
- در شمال کشور، مخصوصاً گیلان دیبیجا را به همراه برنج کته و ترشی سرو می کنند.
- در فهرست غذاهای محلی و سنتی گیلانی نام «شامی پوک» همیشه در بالای لیست است.
- در کنار این شامی خوشمزه می توانید از سیر تازه، باقلا خام، کال کباب و … باتوجه به سلیقه خود استفاده کنید.
سرویس دهی رستوران بسیار خوب است و مراسم های کم جمعیت را به راحتی می شود در گیلانه برگزار کرد. در نهایت مرغ های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا خورش آلو مسما پخته شود. بعد مقداری رب انار اضافه کنید و برای ملس شدن مقداری شکر بریزید. سبزی ها را با روغن سرخ کنید و سیر را اضافه کنید و مقداری تفت دهید. در نهایت مرغ های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و شعله را کم کنید تا خورش مرغ ترش جا بیفتد. به پیاز ادویه ها و را سیر اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز و سیر طلایی شوند.
لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی
این غذا را در رستوران های شهرهای مختلف می توانید امتحان کنید. همان طور که گفته شد، شهرت و محبوبیت آن در همه جای کشور زیاد است. در این مقاله قصد داریم شما را با چندین غذای شمالی برتر که هنگام سفر به ایران باید امتحان کنید آشنا کنیم، پس همراه کاملیما باشید. فضای داخلی رستوران کاملاً ساده است و کمی هم به رستوران های شلوغ بازار شباهت دارد. رستوران خوش بین در خیابان سعدی شمالی، پایین تر از چهارراه سید علی (پلاک ۵۱۰) قرار دارد. اگر به دنبال جایی در مرکز شهر می گردید که غذای گیلانی باکیفیت داشته باشد و قیمت هایش هم مناسب باشند، به رستوران حسن رشتی سر بزنید.
از غذاهای شمالی کشور که از مواد خرد شده استفاده میشود
برای تهیه این غذا از مرغ، سیر، سبزی اوجی، سبزی شامل تره و جعفری یا شنبلیله، آلو، رب انار، شکر، پیاز، روغن و نمک و فلفل و ادویه استفاده می شود. انواع غذاهای شمالی که با گوشت مرغ طبخ می شوند بسیار لذیذ و مورد علاقه مردم خطه شمال می باشد. علاوه بر ساکنین شمال کشور، تمام مردم ایران علاقه وافری به غذاهای محلی شمالی دارند.
اگر انار در دسترس نبود می توانید از آب انار نیز استفاده کنید. ماهی گردوبیج یکی دیگر از غذاهای شمالی است که بیشتر در شهرهای مازندران طبخ می شود. این آش را با ماهی شور سرو می کنند که بسیار خوشمزه می شود. ترشه آش را معمولاً در وعده عصرانه سرو می کنند اما می توانید به عنوان ناهار نیز این غذای خوشمزه را میل کنید.
مرغ ترش
هرغذای گیلکی ای که بخواهید را در منوی این رستوران پیدا می کنید. کال کباب و اوزون برون های بهزاد را حتماً امتحان کنید و لذت ببرید. گیاهخوارها می توانند غذاهای خوشمزه ای را در آنجا میل کنند. قیمت ها در آنجا متوسط رو به بالا هستند که با توجه به کیفیت غذاها مناسب به حساب می آیند.
برای طبخ این غذا به بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، گردو، سیر، سبزی شامل چوچاق و اناریجه یا سبزی معطر، رب انار، نمک و فلفل و زردچوبه، روغن و خلال بادام احتیاج دارید. این غذا در عین سادگی بسیار خوشمزه است و معمولا با برنج یا نان سرو می شود. گوشت خرد شده را در روغن سرخ کنید تا رنگ آن ها تغییر کند. سپس فلفل و زردچوبه را به تکه های گوشت اضافه کنید و آن ها را خوب هم بزنید تا بوی ادویه جات دربیاید. در ادامه دو لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشت ها بپزند. شوید خرد شده، باقلای پوست گرفته و سیر له شده را با هم در یک تابه تفت دهید و سپس آن ها را به قابلمه خورش بیفزایید.
این ماهی را معمولا به عنوان چاشنی در کنار غذاهایی همچون باقلا قاتق، ترش تره و ترش واش سرو می کنند. شاید بد نباشد بدانید که در زمان های قدیم این غذا را با جوجه خروس درست می کردند. جوجه خروس را به گیلکی «طلا کوله» می نامیدند و اسم این خورشت هم«طلا کوله غورابه» بود.