
بروزرسانی: 23 تیر 1404
لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار
طرز تهیه خورش مرغ ترش مازندرانی و بابلی، درست شبیه به خورش مرغ ترش گیلانی است. در ادامه تکه های مرغ را به پیازها اضافه کنید و آن ها را نیز کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. سپس لپه ها را همراه با مرغ و پیاز تفت دهید و مراقب باشید که له نشوند.
ناردونی به معنی دانه های انار، نام یکی از معروف ترین غذاهای شمال است. این غذا از انار، سیر، پیاز، رب انار و مرغ پخته می شود. دانه های انار و لعاب خورشت ناردونی واقعا وسوسه انگیز است. آشپزان رشتی مرغ یا مرغابی را می پزند، سپس با پیاز سرخ شده، رب، آلو و ادویه تفت می دهند.
- گیجاواش نام گیاهی است که فقط در سرزمین \u200eهای شمالی بخصوص گیلان یافت می شود.
- رشتی ها این شامی خوشمزه را با نان لواش یا بربری و پنیر سیامزگی که پنیر سنتی این منطقه است سرو می کنند.
- البته محبوبیت این غذا به قدری بالاست که در تمام طول سال سرو می شود.
- مواد را در یک گوشه تابه جمع کنید و در گوشه دیگر، تخم مرغ ها را بشکنید.
- بوی آتشین میرزا قاسمی که باعث تفاوت خاص و قابل توجه این غذای شمالی نسبت به بقیه غذاها شد، به دلیل کباب شدن بادمجان آن است.
- باقلا، عدس و لوبیا چیتی را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته شود.
مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت گرم کنید. سپس زردچوبه را در آن بریزید و اجازه دهید تا روغن، رنگ زردچوبه را به خود بگیرد. پنیر تکه تکه شده را در تابه بریزید و صبر کنید تا کمی آب شوند.
لیست غذاهای شمالی بدون گوشت
لونگی ماهی یا ماهی شکم پر گیلانی، یکی از لذیذترین غذاهایی است که می توانید در این روزهای سرد سال در خانه تهیه و سرو کنید. به مرغ، نمک و فلفل بزنید و آن ها را با دستانتان ماساژ دهید تا خوب به نمک و فلفل آغشته شوند. سپس آن ها را در کمی روغن در تابه تفت دهید تا دو طرف آن ها طلایی شود.
اگر راهی سفر طعم ها شدید، سری به جاذبه های لاهیجان بزنید. میرزاقاسمی را باید یکی از غذاهای شناخته شده و لذیذ گیلانی دانست که در شهرهای رشت، انزلی، لاهیجان، صومعه سرا و … محبوبیت بالایی دارد. معمولاً نازخاتون را به همراه غذاهایی مانند شامی، ترش کباب و واویشکا به عنوان چاشنی استفاده می شود.
خورشت سیر انار یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ مازندران است که محبوبیت بالایی در این استان دارد. سیر انار را با گوشت اردک یا مرغ می توان تهیه کرد و با برنج در وعده های اصلی میل کرد. پاچ باقلا، شوید، تخم مرغ، سیر و زردچوبه مواد اصلی این خورشت اصیل گیلانی را تشکیل می دهند.
روش پخت انواع غذاهای شمالی با مرغ
این غذا که در مناطق بومی تر به عنوان ناهار عروسی سرو می شود طعم بسیار لذیذی دارد. برای تهیه این غذا از گوشت مرغ، اردک یا غاز استفاده می کنند و انار ترش یا ملس، پیاز، رب انار، شکر و سیر مواد دیگر این غذا را تشکیل می دهند. اگر هوس چشیدن طعم گوشت اردک به سرتان زده حتما آغوز مسما را امتحان کنید.
آش گزنه
سینه مرغ را با مقداری زردچوبه، یک عدد پیاز و یک حبه سیر بپزید. سپس یک عدد پیاز رنده شده و دو حبه سیر رنده شده را به مرغ ریش ریش در یک کاسه بیفزایید و خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید. هویج و سیب زمینی پخته و درشت رنده شده را به همراه نخودفرنگی پخته و قارچ تفت داده شده در کره به مایه کوکو اضافه کنید و خوب هم بزنید. در ابتدا نخود و لوبیا قرمز را از شب قبل به صورت جداگانه خیس کنید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود.