
بروزرسانی: 17 تیر 1404
فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران
ماهی را در تابه و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و پس از سرخ شدن یک سمت، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. سپس آن ها را با پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک و فلفل مخلوط کنید و حسابی ورز دهید. روی سطح کار خود، آرد بپاشید و مایه کوکو را روی سطح کار پهن کنید. با استفاده از یک لیوان، کوکو را به شکل دایره برش بزنید و آن را در روغن سرخ کنید. سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، تخم مرغ، مرغ، پیاز، آب لیموی تازه، نمک، فلفل و زردچوبه درست می شود.
مرغابی و مغز گردو را با یک لیتر آب در یک قابلمه بریزید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا برای دو ساعت روی حرارت ملایم گاز بپزد تا گردو به روغن بیفتد. پس از گذشت یک ساعت از پخت مرغابی در قابلمه، رب انار را با کمی نمک و فلفل به غذا اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه دو تا سه قاشق غذاخوری روغن را در یک تابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس قیسی و کشمش را برای سه تا چهار دقیقه در روغن تفت دهید و در آخر کمی دارچین روی آن ها بپاشید.
در آخر، زعفران دم کرده و جعفری خرد شده را در سس بریزید . سس گوجه فرنگی و سس تند را در یک کاسه با سس مخصوص مخلوط کرده و در کنار کوکو سرو کنید. تخم مرغ های هم زده را با بیکینگ پودر، زعفران دم کرده و دو قاشق ماست چکیده هم بزنید.
برای تهیه فسنجان، ۶ قاشق غذاخوری گردوی سابیده شده را با سه تا چهار پیمانه آب به همراه زردچوبه و نمک روی حرارت متوسط گاز بگذارید تا به جوش آید. سپس شعله گاز را کمی کنید تا یک چهارم آب در قابلمه تبخیر شود. در ادامه رب انار و رب گوجه فرنگی را در قابلمه خورش بریزید و اجازه دهید تا گردو روغن پس بدهد و فسنجان جا بیفتد.
- پس از گذشت این مدت، روی ماهی را به کره آغشته کنید و فر را در تنظیمات گریل بگذارید تا روی ماهی نیز مانند کف آن، برشته و طلایی شود.
- این غذای خوش آب و رنگ؛ ترش مزه است و با گوشت راسته گوساله طبخ می شود.
- از مواد تشکیل دهنده این آش می توان به سبزی، باقالی، نخود، لوبیا چیتی، برنج و سیر اشاره کرد.
- جهت تهیه ترش تره اصیل شمالی باید مواد اولیه چون جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج و سبزی خرفه را آماده کنید.
- تکنیکی که پخت مرغ ترش را با انواع روش های پخت مرغ متمایز می کند.
واویشکا گیلانی سه نوع دارد؛ واویشکا گوشت، واویشکا مرغ و واویشکا دل و جگر گوسفندی که به نوعی به جغوربغور زنجان شباهت دارد. سبزی گیجا واش نوعی سبزی کمیاب است که در برخی از جاهای گیلان می روید. گیجا واش تره را در شهرهایی مانند رشت می توانید امتحان کنید.
اناربیج گیلانی
1 قاشق رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید سپس مواد را تفت دهید تا رب گوجه فرنگی سرخ شود سپس به مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کنید. لیست غذاهای شمالی بدون آش های خوشمزه کامل نمی شود، آش های مقویی و خوش عطر و طعم که مخصوصا خوردن آن ها در ماه های سرد زمستان خیلی می چسبد. برای درست کردن این آش از اسفناج، عدس، سیر، پیاز و زیره سبز استفاده می شود. باقلا قاتق از غذاهای ملی و محبوب شمال است که با لوبیا رشتی، شوید، سیر و تخم مرغ درست می شود و معمولا با برنج کته سرو می شود.
۴. لوبیا کباب و طرز تهیه آن
نمک، فلفل و زردچوبه را به مایه اشپل اضافه کنید و خوب هم بزنید. در آخر نیز تخم مرغ ها را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک مایه کوکوی یکدست داشته باشید. در تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود.
پس از نیم ساعت، با دست، کوفته های کوچکی به اندازه فندق درست کنید و یکی یکی در آش بیندازید و اجازه دهید تا آش بجوشد. آب مرغ را به مرغ ها اضافه کنید و شعله گاز را زیاد کنید تا به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغ ها برای ۴۵ دقیقه بپزند. در همین حین، سبزی خرد شده را برای سه تا چهار دقیقه در روغن در یک تابه تفت دهید. سپس یک قاشق سوپ خوری سماق و بقیه زردچوبه را به سبزی اضافه کنید و با هم تفت دهید.