فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران
انتشار: اردیبهشت 24، 1403
بروزرسانی: 23 تیر 1404

فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران

سیر واویج از دیگر غذاهای شمالی خطه گیلان است و یادتان باشد که اغلب کنار برنج و ماهی شور سرو می شود. این غذا را راحت می توانیم در فصل سرما سفارش دهید زیرا فصل پاییز واویج در فصل زمستان و رویش برگ سیر زیاد پخته می شود. شمالی ها برای تهیه قلیه ماهی از ماهی سفید یا کفال بدون پوست و استخوان استفاده می کنند. پیاز، مغز گردوی آسیاب شده و سبزی هایی مانند چوچاق تازه، گشنیز، شنبلیله و سیر هم در همراهی با رب انار و نارنج به ترکیب اضافه می شود.

گوشت را از یخچال بیرون آورده و سیخ بزنید، سپس روی ذغال کباب کنید. لیست ۵ غذا با گوشت چرخ کرده برای ناهار را در این لینک ببینید. برای نگهداری زیتون پرورده، آن را در ظروف شیشه ای در دار بریزید و در یخچال قرار دهید. شما می توانید به جای شکر از مقداری آب لیموی تازه یا سرکه استفاده کنید. برای یکدست تر شدن ناز خاتون، می توان به جای ساطوری کردن، از غذاساز استفاده کرد تا مواد کاملا به یک اندازه خرد شوند. شما می توانید مقدار سیر را طبق ذائقه خود، کم یا زیاد کنید.

علاوه بر نعنا خشک، می توانید کمی پونه کوهی تفت داده شده نیز به آش اضافه کنید. اگر به غوره دسترسی ندارید، آن را از طرز تهیه حذف کنید. شما می توانید از عصاره مرغ نیز برای خوشمزه تر کردن خورش استفاده کنید. اضافه کردن چند تکه فلفل دلمه به سس، عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می دهد.

  • نازخاتون نوعی ترشی شمال است که طعم بادجان کبابی آن را از یاد نخواهید برد.
  • دو عدد پیاز رنده شده را در یک تابه بریزید و بدون روغن آن ها را تفت دهید تا کاملا خشک شوند.
  • این نزدیکی به دریا سبب شده تا آبزیان و به ویژه ماهی جایگاهی ویژه در سبد غذایی خانواده ها داشته باشند.
  • می توان به جای گوشت مرغ از اردک، مرغابی یا خورکا نیز استفاده کرد.
  • این غذا را محلی ها در گمج و چندین ساعت زمان می پزند تا کاملا جا بیفته و خوشمزه تر شود.

کباب دوش از پشت گردن و دوش گاو تهیه می شود و به دلیل دارا بودن رگه های چربی لذیذ، غذایی لذیذ و فوق العاده خوشمزه محسوب می شود. روی گرده گاو نر (ورزا)، یک برآمدگی وجود دارد که به آن دوش کول یا به اختصار دوش یا کول (موج) می گویند. نمک، فلفل و زردچوبه را در یک کاسه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. کمی نمک و دو قاشق کره آب شده روی ماهی بریزید و آن را مزه دار کنید.

قبل از افزودنتخم مرغ ها به تابه، می توانید اسفناج ها را به یک گوشه تابه انتقال دهید وتخم مرغ ها را در گوشه خالی تابه سرخ کنید. در برخی طرز تهیه ها از کمی فلفل دلمه ای هم در نرگسی اسفناج استفاده می شود. برای داشتن یک نرگسی خوشمزه تر و مجلسی تر، کمی گردوی خرد شده به غذا اضافه کنید. اسفناج مرجی، کدوبره، ماهی گردوبیج و … از معروف ترین غذاهای مازندرانی هستند. واویشکا، شامی، میرزا قاسمی و … از غذاهای نونی شمالی محسوب می شوند.

لیست غذاهای شمالی با مرغ

مرغ ترش یک غذای لذیذ شمالی است که به دو نوع مازندرانی و گیلانی طبخ می شود. برای تهیه ی اسفناج مرجی از اسفناج پخته، عدسی، سیر و انار ترش استفاده می شود. وجود اسفناج و عدس این غذا را به غذای مناسبی برای کسانی که کمبود آهن دارند تبدیل کرده است. ترکیبات این غذا تخم مرغ، برنج، سیر، سبزی های اسفناج، جعفری، گشنیز، نعناع خالواش و آب نارنج است. یک غذای شمالی با رب انار بسیار خوشمزه که در مهمانی و مجالس درست میشه و خیلی طرفدار دارد. طعم فوق العاده ای دارد و بعد از اولین تجربه حتما دوباره درست خواهید کرد.

طرز تهیه کباب تابه ای اناری خوشمزه و مجلسی شمالی

باید بگذارید آب خورشت خشک شود و آن را به صورت غلیظ سرو کنید. اگر دانه های اناری که در این غذا استفاده می کنید ترش است باید کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعمش ملس شود. اگر زیتون شما، شور یا ترش بود، آن را بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در آب خیس کنید. سپس زیتون ها را در آبکش بریزید تا آب اضافه آن ها خارج شود. در ادامه رب انار، آب لیمو و زیتون ها را به خوبی با هم مخلوط کنید. بقیه مواد را نیز به زیتون پرورده اضافه کنید و پس از مخلوط کردن، آن ها را برای یک تا دو روز در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند.

– طرز تهیه دیبیجا

این غذا نیز علاقه مندان زیادی دارد که طعم لذیذ و متفاوت کباب را تجربه می کنید. موادهای غذا با هم کوبید شده و درداخل بادمجان کبابی ریخته می شود و آن را بر روی آتش آماده می شود. این نوع سبزی از سبزی های کوهی شمال است که در خرداد و اردیبهشت بسیار فروان است. و بهترین فصل خوردن کال کباب نیز بهار است البته در دیگر فصول نیز از سبزی خشک آن استفاده می شود.