
بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1404
غذای سنتی؛ معرفی 17 تا از بهترین غذاهای سنتی ایرانی گل من و تو-گروه غذایی
شاطر عباس غذاهای لذیذ ایرانی را در یک آشپزخانه اوپن، درست روبروی قسمت غذاخوری آماده و طبخ می کند. این رستوران یک رستوران شلوغ است که دارای فضای داخلی دنج و سنتی است که با دیوارهای کاشی کاری شده، نورپردازی ملایم و رومیزی های تزئین شده دکور شده است. اما ما در ادامه لیستی از بهترین رستوران های شیراز را نیز ارائه می کنیم تا در هر کجای شهر که بودید در مواقع گرسنگی خودتان را سریعاً به یکی از آن ها برسانید. گاهی مقداری آبلیمو و شکر روی ظرف می ریزند تا طعم آن بیشتر حس شود. همچنین برخی آشپزها از نخودفرنگی در این غذای ایرانی استفاده می کنند.
از میان غذاهای ایرانی متعلق به جنوب کشور، «خورش قلیه ماهی» یکی از محبوب ترین غذاهاست. در طرز تهیه خورش قلیه ماهی معمولا از سبزیجات محلی هم استفاده می شود و در اصل جنوبی ها سبزی مخصوص قلیه دارند که برای درست کردن این غذای خوشمزه ایرانی استفاده می کنند. به دستور پخت غذاهای ایرانی، خورش میگو را هم اضافه کنید. جنوبی ها در طرز تهیه خورش میگو، از سس گوجه فرنگی هم استفاده می کنند. البته مهارت گرفتن بوی زهم میگو را هم باید قبل از درست کردن این خورشت ایرانی خوشمزه یاد بگیرید.
خورش به آلو جشنواره ای از طعم ها و بافت ها است و در طبخ آن از گوشت قرمز، به، آلو، پیاز و روغن و ادویه جات استفاده و با پلوی ایرانی مصرف می شود. ایرانی ها عاشق آلوی خشک شده هستند و یکی از کاربردهای این آلوها در خورش ها است. پیاز و گوشت و رب و ادویه ها را تفت داده و به آن آب اضافه می کنند تا بپزد، در ادامه به را مانند پرهای پرتقال برش می دهند و در نیم ساعت آخر پخت به غذا اضافه می کنند. خورش خانگی به آلو به خصوص در فصل زمستان بسیار دلچسب است. در این مطلب لیست کاملی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی را خواهید دید.
- با اضافه کردن رب گوجه فرنگی به خورشت قیمه نثار نیز می توانید به جذب آهن در این غذا کمک زیادی کنید.
- با این تفاوت که در آن به جای گوشت یا ماهی از میگو استفاده می شود و تنوع سبزیجات آن کمتر است.
- این غذا را هم اگر با برنج سرو کنید، می توانید در دسته انواع غذای ایرانی با برنج جای دهید.
- باقالی پلو بیشتر در اواخر بهار و تابستان که باقالی های سبز و تازه وجود دارد و برنج تازه به درست شده است طبخ می شود.
ممکن است اگر از قبل با مزه شولی آشنایی نداشته باشید کمی غافلگیر شوید چون برای پختن این غذا از سرکه استفاده می کنند و طعم ترشی دارد. با اقامت در اقامتگاه بوم گردی در یزد و خوردن آش شولی یک مسافرت تاریخی و سنتی را امتحان کنید. مواد اولیه تاس کباب شباهت زیادی به مواد مایه ماکارونی دارد. سیب زمینی، پیاز، روغن، گوشت چرخ کرده، رب گوجه فرنگی و دارچین برای پختن تاس کباب یزدی مورد استفاده قرار می گیرد.
پلو سبزیجات؛ غذایی خوشمزه و مجلسی بدون گوشت
فیلینگ حاوی گردو، پیاز سرخ شده و آلو یا کشمش خیس شده است. برای سرو غذا، از شما عزیزان در آلاچیق های سنتی و خاص پذیرایی می شود. همچنین یکی از غرفه های این رستوران به فروش صنایع دستی مردم ترکمن و سوغات آن ها اختصاص داده شده است.
این غذای خوشمزه که اصالت آن به شهر تبریز و خطه آذربایجان برمی گردد یک غذای سنتی و اصیل است که از گدشته در سفره های مناطق مختلف ایران جای خود را باز کرده است. این غذا از ترکیب گوشت چرخ کرده و برنج و لپه و انواع سبزیجات معطر و آلو یا خرما و گردو تهیه می شود. کوفته ها در مناطق مختلف سایزهای متفاوتی دارند، یادم میاد مادر بزرگم داخل کوفته ها جایزه میذاشت. می توانید از آن برای اثبات خوش خوراک بودن ایرانی ها و همچنین آشپزی فوق العاده مان در مقابل مهمان خارجی تان استفاده کنید.
در این رستوران از ساعت ۷ عصر تا ۱۱ شب گروه موسیقی زنده، برنامه اجرا می کنند تا شما را سرگرم کنند. منوی غذاهای این رستوران بسیار متنوع و باکیفیت است و البته قیمت منصفانه ای دارد. فضای رستوران کاملاً خانوادگی است و می توانید از آن برای برگزاری مراسم خود استفاده کنید. پیاز خام و سبزیجات تازه به ویژه ریحان نیز با آن استفاده می شود. کباب کوبیده ایرانی در بین گردشگران بسیار موردپسند بوده و خیلی از افراد ایران را با این غذا می شناسند.
معمولا غذاهای ایرانی مجلسی امتحان خود را پس داده اند و با ذائقه ایرانی ها کاملا سازگاری دارند. کباب تابه ای از غذاهای ایرانی ساده و راحتی است که در بسیاری از خانه های ایرانی دوست داران پر وپاقرص خودش را دارد. امکان دارد بارها این غذا را با نام های کباب دیگی یا کباب بشقابی هم دیده باشید که نشان دهنده ی روش های مختلف تهیه و طبخ آن است.
برای دیدن بلندترین کوه های ایران به کدام شهرها سفر کنیم؟
برای تهیه این سمبوسه، ترکیبی شامل گوشت چرخکرده، سبزیجات، سیر، فلفل و رب را داخل نان لواش می پیچند. بریان را هم در خانه و هم در رستوران ها تهیه و سرو می کنند. دوپیازه که به دوپیازه آلو هم معروف است، از غذاهای ساده و خوشمزه شیرازی است. برای تهیه این غذا، از پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی و ادویه استفاده می شود. آش سبزی از لذیذترین آش های ایرانی و از غذاهای سنتی شیراز است. همان طور که از نامش پیداست در این آش انواع مختلف سبزی به فراوانی استفاده می شود.
چوگان شیرازی یا ته چین مرغ و بادمجان
البته این را هم از قلم نیندازید که برای داشتن ته دیگ خوب و دلچسب لازم است آن را مدت زمان بیشتری روی حرارت ملایم قرار دهید تا به خوبی پخته شود و خودش را خوب بگیرد. شهر بوشهر جزو استان های جنوبی کشور است که از فرهنگی غنی برخوردار است و بالطبع غذاهای محلی و سنتی ویژه ای دارد. کوفته سیرابی و دنده پلو ایلامی از غذاهای محبوب این استان به شمار می روند. این سوپ، یکی از غذاهای لذیذ و سنتی شهر ارومیه است و در زبان ترکی به آن ” یارما شوباسی” می گویند. دلیل مشهور بودن این غذا, داشتن فیبر فراوان و مواد مغذی در تهیه آن است که برای پیشگیری از بیماری هایی همچون سرطان پیشنهاد می شود.