
بروزرسانی: 23 تیر 1404
غذای سنتی؛ معرفی 17 تا از بهترین غذاهای سنتی ایرانی گل من و تو
لیست غذاهای آذری از انواع آش و کوفته گرفته تا خورش و کوکو معروف تبریز ادامه دارد. شما می توانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای تبریز و طرز تهیه آن ها آشنا شوید. ماش پلو یا پلو ماش، یکی از غذاهای مشهور و محبوب استان گلستان است که در سراسر ایران نیز طبخ می شود. این غذای مقوی و مفید را می توان به صورت گیاهی و ساده یا با گوشت چرخ کرده، ماهی، تکه های مرغ و حتی گوشت ماهیچه و گردن درست کرد. ماش، برنج، پیاز، کره، نمک، فلفل و زردچوبه از مواد اصلی تشکیل دهنده ماش پلو هستند.
- اگر فردی کم خون هستید، گوشت مورد استفاده در این غذا می تواند از مهم ترین منابع آهن برای شما باشد.
- همانطور که از اسم این غذا مشخص است آرد نخودچی یکی از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده آن است.
- در این مرحله اگر احساس کردید که آب آش کم است، کمی آب جوش در آش بریزید.
- سرکه را با شیره انگور یا خرما مخلوط کنید و آن را به همراه زعفران در قابلمه بریزید.
ماهی را تمیز کنید و قبل از شستن، به آن مقداری نمک و زردچوبه بزنید و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه ماهی را بشویید و به صورت فیله ای خرد کنید. پیازهای خرد شده را در یک تابه سرخ کنید تا نرم و سبک شوند. سپس فلفل دلمه ای خرد شده را به پیازها بیفزایید و آن ها را نیز تفت دهید.
طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی و خوشمزه
این آش سنتی منطقه یاسوج بیشتر در فصل زمستان خورده می شود. گیاه لیزک به تره شباهت دارد و معمولا به صورت خشک یا تازه در تهیه انواع پلوها و آش های استان کهگیلویه و بویراحمد به کار گرفته می شود. شله ماسی، شله دووی، شله ماستی یا شله دوغی، یکی از غذاهای ساده و محلی کهگیلویه و بویر احمد است که با برنج، دوغ، پونه و پیاز داغ درست می شود. شیرین پلو، ترکیبی بی نظیر از برنج، خلال پرتقال شیرین شده، شربت قوام آمده، خلال بادام، خلال پسته، زعفران ساییده شده، زرشک، گلاب و کره است و طعمی شیرین و بسیار خوشمزه دارد. اگر از طرفداران قیمه نثار هستید، حتما شیرین پلو قزوینی را امتحان کنید و مطمئن باشید که بی درنگ، عاشق آن خواهید شد.
غذای سنتی ایرانی
مرصع پلو را می توان به ۳ روش کلی و با استفاده از مرغ، گوشت و ماهی درست کرد. این غذا یک غذای خوشمزه و مقوی و پر از رنگ و زیبایی است و می تواند رنگ لعاب متفاوتی به سفره شما بدهد. نام دیگر مرصع پلو، پلو نگین کار است که یک غذای شیک و مجلسی است که در بیشتر مهمانی ها درست می شود. مرصع در زبان عربی به معنای جواهر نشان است و برای این منظور نامگذاری شده است که در تهیه مرصع پلو از مواد رنگارنگ استفاده می شود. مرصع پلو غذایی است که تهیه آن نیاز به زمان و صبر زیادی دارد ولی نتیجه آن قطعا ارزش این زمان را دارد.
برای تهیه این دسر، گوشت را می پزند، می کوبند سپس با ماست چکیده، زعفران و شکر ترکیب می کنند. درضمن در مطلبی جدا غذای مجلسی را برای شما لیست کردیم که میتوانید برای انواع مهمانی و دورهمی ها درست کنید. دوستان گرامی این مطلب به مرور کامل تر می شود و غذاهای جدید به این لیست افزوده خواهد شد. برای کامل تر شدن لیست غذایی خود می توانید از آموزش های زیر نیز بهره بگیرید. چلو گوشت هم که از غذاهایی است که نیازی به تعریف و تمجید ندارد و تمام کسانی که غذاهای حاوی گوشت را می پسندند، عاشق این غذای خوشمزه و گران قیمت می باشند.
شاید در ابتدا تصور کنید که سایمان یک نام لاتین باشد اما اصلاً اینطور نیست. رستوران سنتی سایمان با سایر رستوران های سنتی تهران تفاوت بسیار جالبی دارد. در این رستوران اصلاً خبری از تخت های سنتی، آینه کاری و این گونه تزئینات نیست.
اما در روش های دیگر، گوجه فرنگی را رنده می کنند، آن را روی کباب در حال سرخ شدن قرار می دهند و با فلفل دلمه ای و برخی مخلفات دیگر همراه می کنند. این روش باعث می شود طعم گوشت به درون این مخلفات نفوذ کند و غذا به مراتب لذیذتر شود. سیستان و بلوچستانی ها معمولاً در کنار این غذا از سالاد یا سبزی خوردن نیز استفاده می کنند. برای بهتر شدن طعم این غذا می توان به جای رب گوجه فرنگی از خود گوجه فرنگی به شکل رنده شده استفاده کرد. اگر در تهیه این غذا به سراغ دوغی رفته اید که ترشی آن زیاد است، پیشنهاد می کنیم از ریختن لیمو عمانی در غذا خودداری کنید.
نمک، فلفل و زردچوبه را به ماهی سرخ شده اضافه کنید و آن ها را با هم تفت دهید. آب برنج خیس خورده را خالی کنید و آن را در یک قابلمه آب جوش بریزید تا مغز دانه های آن نرم شود. ته دیگ مورد نظر خود را با کمی روغن در کف یک قابلمه بچینید. سپس مقداری از برنج آبکش کرده را در قابلمه بریزید و یک لایه از مخلوط ماهی سرخ شده را روی آن قرار دهید. پس از بخار کردن برنج، شعله گاز را کم کنید و دم کنی بگذارید تا هزاری دم بکشد.