غذاهای معروف شهرهای ایران غذای محلی هر شهر کدامست
انتشار: بهمن 22، 1402
بروزرسانی: 23 تیر 1404

غذاهای معروف شهرهای ایران غذای محلی هر شهر کدامست

دال عدس، میگو پلو و رنگینک از دیگر غذاهای خوش طعم جنوب کشورمان است. البته امکان ندارد شما به اهواز بروید و بتوانید از فلافل\u200eهای عربی نشین اهواز، غافل شوید. آش انار که در طبخ آن گوشت هم استفاده می شود، آش کدو که برای افراد دیابتی بهترین غذا است، آش آبغوره، آش شولی که یکی از محبوب ترین آش های این شهر است. پاچه پلو شیرازیپاچه پلو یا کله پاچه پلو، یکی دیگه از غذاهای عجیب است که از غذاهای محلی استان فارس و شهر شیراز است.

  • به دلیل ابعاد کمی که میگو های مورد استفاده در میگو پلو دارند، توصیه ما این است که در پاک کردن آن ها نهایت دقت را به کار ببرید و تمامی ضایعات موجود در آن ها را پاک کنید.
  • به را پوست بگیرید و بعد از جداکردن هسته های آن، به را در ابعاد مکعبی متوسط خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
  • طرز تهیه هویج پلو شیرازی ساده هم بسیار ساده است؛ با این تفاوت که مرغ یا گوشت از آن حذف می شود.
  • این غذا با گوشت چرخ كرده قلقلی، كشمش و پیازداغ تهیه می شود.
  • در بخش میانی این رستوران، فضایی باز با حوضی لاجوردی تعبیه شده است که به چهل ستون ظاهری بسیار زیبا هدیه می دهد.

لوبیا پلو شیرازی که برخلاف لوبیا پلو های رایج طرز پخت متفاوتی دارد و در لیست غذاهای پرطرفدار ایرانی قرار میگیرد. سبزی پلو با ماهی که جز پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بوده و خوردن آن در ایام خاص مانند شب عید جز رسومات نیز میباشد. زرشک پلو با مرغ که شاید بتوان گفت خوشمزه تربن غذای ایرانی با مرغ است. مثل کوفته های یزدی که چند نوع داشتند، قلیه های یزدی هم انواع مختلفی دارند.

کوفته تبریزی

گمنه بوشهری، یکی از غذاهای محلی استان خوزستان است که طرز تهیه ساده و سریعی دارد. این غذای مقوی و سرشار از مواد مغذی با بلغور گندم، پیاز و ادویه درست می شود. گمنه یا «للک» در گویش بوشهری، جایگزینی برای پلو است و می توان آن را با انواع خورش های جنوبی سرو کرد. قلیه ماهی از معروف ترین غذاهای جنوبی ایران است که در استان های بوشهر، خوزستان، هرمزگان و جنوب بلوچستان درست می شود. طرز تهیه این غذا بسیار ساده و سریع است و به علاوه به مواد اولیه بسیاری احتیاج ندارد.

دنده کباب

آب برنج را خالی کنید و آن را همراه با آب قلم در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا چند جوش بزند. سپس عدس از قبل خیس شده، گشنیز خرد شده و مقداری نمک را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آش روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. تکه های گوشت را با ادویه ها و یک عدد پیاز خرد شده در یک کاسه بریزید و با دستانتان گوشت را به این مواد آغشته کنید. سپس روی ظرف را سلفون بکشید و اجازه دهید تا گوشت برای چند ساعت در یخچال مزه دار شود. یک عدد پیاز نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.

پس از پخت کامل لوبیا چیتی، رب تفت داده شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا آب لوبیا چیتی کاملا تبخیر شود. کف قابلمه کمی روغن بریزید و کدو حلوایی ورقه ورقه شده را به عنوان ته دیگر در قابلمه بچینید. سپس برنج و رشته پلویی، لوبیا چیتی پخته، خرماهای بدون هسته و کوفته ریزه های سرخ شده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و قابلی پلو را برای حدود یک ساعت روی شعله ملایم گاز دم کنید. گشنیز و جعفری خرد شده و تفت داده شده را پس از یک ساعت پخت گوشت و حبوبات در قابلمه بریزید. تره، اسفناج و شنبلیله تفت داده شده را نیز به همراه لیمو عمانی در یک ساعت پایانی پخت خورش در قابلمه بریزید تا یک خورش قورمه سبزی مجلسی داشته باشید.

اشکنه از غذاهای سنتی فصول سرد

کلانه که به عنوان یکی از قدیمی ترین فست فودهای دنیا شهرت دارد، با نام «پیتزای کردی» نیز شناخته می شود. نان کلانه در کشورهای همسایه مانند افغانستان، آذربایجان و ترکیه نیز با روش طبخی مشابه نان کلانه ایرانه، درست می شود؛ اما نام های متفاوتی دارد. به طور مثال، به این نان در کشور افغانستان، «بولانی»، در ترکیه، «گزلمه» و در آذربایجان، «سبزله گوتاب» می گویند. دو قاشق سوپ خوری روغن را در یک تابه دیگر بریزید و زرشک ها را روی حرارت ملایم گاز، کمی تفت دهید.

برای تهیه این غذای محلیاز گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز و سماق استفاده می کنند که بسیار پرخاصیت است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. غذاهای سنتی ارومیه طیف مختلفی از آش، سوپ، خورش و دلمه را شامل می شود و در ادامه با معروف ترین این غذاها آشنا می شویم. آش گیلدیک یا نسترن آشی یکی از اصلی ترین غذاهای محلی اردبیل است که در هیج شهر دیگر پیدایش نمی کنید.