غذاهای محلی مازندران گشتی در میان خوشمزه های شمالی ️ کارناوال
انتشار: تیر 05، 1403
بروزرسانی: 24 تیر 1404

غذاهای محلی مازندران گشتی در میان خوشمزه های شمالی ️ کارناوال

سازمان یونسکو در سال ۱۳۹۴، رشت را به عنوان پایتخت خلاق غذا معرفی کرد و البته با توجه به این حجم از تنوع غذایی، این اتفاق به هیچ وجه تعجب آور نیست. «خورش انار» یک غذای گیلانی اصیل و خوشمزه است که اتفاقا طرز تهیه آن هم شباهت زیادی به طرز تهیه خورش انار و بادمجان تهرانی دارد. از طرفی خورش انار مسما گیلانی به نوعی پسر عموی خورش مرغ ناردون مازندرانی است که آن هم بیشتر برای غذای شب یلدا و در فصل وفور انار پخته می شود.

خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را با برنج، ترب سفید، انواع ترشی و سالاد و زیتون سرو کنید. پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود؛ سپس مرغ های خرد شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا رنگ آن ها عوض شود. زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی ادویه ها دربیاید.

کال کباب به صورت سنتی در ظرفی به اسم نمکیار، نمیار یا نمکار درست می شود. نمکیار یک ظرف قطور و گود از جنس گِل است که عمق زیادی دارد. گیلانی های قدیمی کماکان تمام مواد کال کباب را در ظرف نمکیار و با سنگ گرد یا بیضی می سابند.

  • نام این غذا برگرفته از سبزی گیجاواش است که نوعی سبزی معطر محلی به شمار می آید.
  • سپس یک عدد پیاز خلالی خرد شده و یک عدد فلفل دلمه ای خرد شده را در همان تابه با کمی زردچوبه تفت دهید تا نرم و سبک شوند.
  • باکله پته از غذاهای بسیار معروف و سنتی استان مازندران است که شاید در میان غیر بومیان کمتر شاخته شده باشد.
  • برای درست کردن آن باید ابتدا بادمجان را کبابی کرد و سپس مواد دیگر را به آن افزود.

«ورقه بادمجون گیلانی» یکی از خوشمزه ترین غذا های محلی استان گیلان است. ممکن است از نظر ظاهری این غذای ساده گیلانی خیلی خوشمزه به نظر نرسد. در ضمن یکی از وجوه تفاوت این شامی، سسی است که شامی در آخرین مرحله در آن پخته می شود. برای خواندن طرز تهیه خورش شامی ترش یا ترشه شامی گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. «غورابیج» یک غذای گیلانی است که معمولا با ماهی کولی درست می شود و شبیه خورش فسنجان است. البته این غذا را با مرغ هم می توان طبخ کرد ولی طرز تهیه غورابیج با مرغ اندکی کمی فرق می کند.

طرز تهیه ۷ غذای شمالی با مرغ با طعمی بی نظیر

قلیه ماهی، یکی از غذا های اصیل ایرانی است که بیشتر در مناطق نزدیک دریا در جنوب و شمال کشور طبخ می شود. خورش قلیه ماهی معمولا با برنج به عنوان ناهار و شام سرو می شود و از مواد تشکیل دهنده آن می توان به ماهی، سبزی، پیاز و سیر اشاره کرد. قلیه ماهی شمالی با رب انار مزه دار می شود؛ در حالی که طعم دهنده قلیه ماهی جنوبی، تمبر هندی است. در هنگام خرید ماهی کولی، حتما توجه کنید که این ماهی تازه باشد. کولی تازه دارای چشم های برجسته و براق و گوشت آن سفت است و اثر انگشت روی سطح آن باقی نمی ماند؛ در حالی که کولی کهنه شل و نرم است.

برخی افراد در ابتدا ماهی را برای دو ساعت در مقداری نمک و آب لیمو می خوابانند تا مزه دار شود؛ سپس به سراغ پر کردن شکم ماهی می روند. شما می توانید در کف تابه، یک ردیف پیاز حلقه شده قرار دهید و ماهی را روی آن ها بگذارید تا ماهی در حین پخت، نسوزد. افزودن سبزیجاتی چون نخودفرنگی، قارچ، هویج پخته و سیب زمینی به کوکوی مرغ بادکوبه ای سلیقه ای است؛ اما طعم آن را خوشمزه تر می کند.

طرز تهیه کباب تابه ای اناری خوشمزه و مجلسی شمالی

گیجاواش یک سبزی محلی است که به صورت خودرو در تپه های گیلان رشد می کند. برای درست کردن این غذا سبزی سیر و سبزی گیجاواش را تفت می دهیم و بعد تخم مرغ های زده شده را به روی سطح سبزی ها اضافه می کنیم. این غذای خوشمزه به عنوان یکی از غذاهای محلی استان مازندران معروف است. یکی از مقاصد اصلی کشور، شهرهای شمالی ایران است که هر ساله بسیاری از مسافران و گردشگران این شهرها را میعادگاه اصلی خود می دانند. شهرهایی که به غیر از جاذبه های منحصربفرد غذاهای خوشمزه ای هم دارد.

پیازهای نگینی خرد شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا کمی آب بیندازند و نرم شوند. پس از کشیده شده آن پیاز، کره را در قابلمه بریزید و هم بزنید تا آب شود. در ادامه زردچوبه و فلفل را به پیازها اضافه کنید و آن ها را تفت دهید تا سبک و شیشه ای شوند. سینه مرغ را به پیازها بیفزایید و درب قابلمه را ببندید.

برای سرو، خورش را در کاسه بکشید و تکه های ماهی را روی آن بچینید. ماهی نباید بیشتر از سه تا چهار دقیقه در خورش بپزد؛ زیرا ماهی های سرخ شده خیلی زود له می شوند و شکل خود را از دست می دهند. به جای آب می توان از آب مرغ برای طبخ خورش استفاده کرد. تخم مرغ ها را با همزن برقی برای چند دقیقه هم بزنید تا کوکوی شما پفکی شود. شما می توانید مقدار کمی زنجبیل تازه و رنده شده یا کمی پودر زنجبیل را به مایه کوکو اضافه کنید. شما می توانید مرغ را به جای ریش ریش کردن، چرخ کنید؛ اما سبک سنتی تهیه این کوکو با مرغ ریش ریش است.

طرز تهیه گمج کباب رشتی خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی

واویشکا یکی از خوراک های خوشمزه و مشهور شمالی است که اصالت آن به کشور روسیه برمی شود. این غذا پس از جنگ جهانی دوم به فرهنگ غذایی گیلان وارد شده است. این خوراک هم با گوشت قرمز درست می شود و هم با مرغ یا دل و جگر مرغ، گوسفند و گوساله. نسخه گیاهی این غذا با بادمجان و بدون گوشت قرمز و گوشت سفید درست می شود.