غذاهای شمالی 20 غذای خوشمزه شمال ایران
انتشار: تیر 10، 1403
بروزرسانی: 23 تیر 1404

غذاهای شمالی 20 غذای خوشمزه شمال ایران

در تهیه ترشه شامی گیلانی از مخلوط گوشت چرخ شده، سبزیجات، سیب زمینی و آبغوره یا آب نارنج استفاده می شود. این غذا شباهت زیادی به باقلاقاتوق دارد و با استفاده از مواد اولیه ای مانند نمک، باقالی های سبز، زردچوبه، روغن و تخم مرغ تهیه می شود. تفاوت باقلا وابیج با باقلاقاتوق این است که باقلاقاتوق به صورت آب دار سرو می شود اما این غذا کاملاً بدون آب است. شاید بارها و بارها خورشت اسفناج خورده باشید؛ اما نوع مازندرانی آن طعمی کاملا متفاوت دارد و خاطره ای خوشمزه برای تان خلق می کند.

  • کمی روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود.
  • پس از رزرو هتل های شمال به یکی از رستوران های سنتی مراجعه کنید و این غذای بسیار لذیذ را نوش جان کنید.
  • با طرز تهیه غذاهای محلی استان گیلان آشنا شوید و با طبخ آن ها در منزل، سفری به حال و هوای دوست داشتنی و زیبای استان گیلان برای خود ترتیب دهید.
  • حال که به تنوع بی نظیر غذاهای محلی گیلان پی بردید، حتما در سفر خود به پایتخت خلاق غذا سری بزنید و طعم های بی نظیر غذاهای سنتی گیلان را بچشید.

پس از پخت سیر و کشیده شدن آب آن، سیرها را با کره، روغن مایع و زردچوبه سرخ کنید تا عطر سبزی سرخ شده بلند شود. پس از تفت دادن سیر، تخم مرغ ها را در آن ها بشکنید و اجازه دهید تا خودشان را بگیرند. خورش سیرابیج یا سیراویج، یکی از غذاهای لذیذ و گیاهی گیلانی است که با برگ سیر خرد شده، تخم مرغ و نمک، فلفل و ادویه درست می شود و طرز تهیه بسیار راحتی هم دارد. این خورش لذیذ در کمتر از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در آشپزخانه آماده می شود و بدون شک، شما را به خود علاقه مند خواهد کرد. میرزاقاسمی یکی از اصیل ترین غذاهای محلی استان گیلان است که با گوجه فرنگی، بادمجان کبابی، سیر، ادویه جات و تخم مرغ درست می شود. میرزاقاسمی در گیلان، به همراه کته شمالی به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو می شود؛ اما در برخی از نقاط کشور، به خصوص تهران، این غذا با نان نیز خورده می شود.

غذاهای شمالی با مرغ را معرفی کنید؟

سبزی، ماست و برنج مواد اولیه تهیه یک آش خوشمزه مازندرانی به نام بنه بزه آش هستند؛ یک وعده غذایی سبک که بسیار راحت آماده می شود. گشنیز و اسفناج و شوید را با سیر و نعنا می کوبند و با ماست مخلوط می کنند تا ماست دلال آماده شود. این ماست باید با برنج نیم دانه پخته شده مخلوط شود و سپس آش آماده است. یکی از خوشمزه های مازندرانی ها خورشت آلو است که در میان بومیان با نام مرغ و آلوی مازندرانی شناخته می شود. طعم اصیل این غذا ملس است و هر کسی را شیفته خود می کند. برای تهیه این خورشت به مرغ تکه شده، دانه انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده احتیاج دارید و باید کمی صبور باشید.

کانال تلگرام غذاهای شمالی

در این پست به شما طرز تهیه 7 غذای شمالی با مرغ را آموزش می دهیم، با ما همراه باشید. میرزا قاسمی از معروف ترین غذاهای شمالی است که خیلی ها در دیگر شهرهای ایران هم آن را درست می کنند. برای تهیه ی این غذا از بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی استفاده می شود و چیزی که آن را خوش طعم می کند بادمجان های کبابی است.

در این خورشت می توانید به جای مرغ از گوشت تکه ای استفاده کنید. شما می توانید به جای قیسی از ۱۰۰ گرم آلو و ۵۰ گرم کشمش طلایی تفت داده شده استفاده کنید تا خورش شما، طعم ملسی به خود بگیرد. اگر از مرغ کوچک یا اردک برای تهیه سیر قلیه استفاده می کنید، آن را به صورت درسته بپزید و در خورش بیندازید. طعم اصیل گمج کباب با چوچاق و گردوی آسیاب شده به دست می آید و البته این خورش باید در گمج درست شود؛ پس اگر به گمج سفالی دسترسی دارید، حتما این خورش را در آن بپزید.