
بروزرسانی: 23 تیر 1404
غذاهای شمالی 20 غذای خوشمزه شمال ایران
اگر مقداری گردوی آسیاب شده و سبزی اضافه کنید، خورش مرغ ناردون گیلانی خواهید داشت. ابتدا مرغ را با پیاز و دو حبه سیر ، مقداری فلفل ، زردچوبه و نمک بپزید. ترشه تره از غذاهای گیلان است که به علت سبزی های معطری که در پخت آن استفاده می شود، عطر و طعم بی نظیری دارد. سبزی چوچاق جزو سبزی هایی است که فقط در بازارهای شمال کشور می توان آن را یافت. مرغ ها را به سس اضافه کرده و یک لیوان آب انار تازه را اضافه کنید.
روی ماهی های خرد شده، کمی زنجبیل، نمک و فلفل بپاشید و آن ها را برای دو ساعت در یخچال قرار دهید تا ماهی ها مزه دار شوند. سپس سیر رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز بیفزایید و تفت دهید. در ادامه گردوی آسیاب شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید. نصف لیوان آب جوش در قابلمه بریزید، درب آن را ببندید و شعله گاز را کم کنید. لونگی، یکی از غذاهای سنتی و محلی مناطق شمالی کشور و شهرهای آذری زبان است که با مرغ، اردک، بادمجان یا ماهی به صورت شکم پر درست می شود. از مواد داخل شکم ماهی لونگی می توان به رب انار، گردو، اشپل ماهی، دانه انار، سبزی معطر و پیاز اشاره کرد.
پس از تبخیر آب خورش و پخت گوشت؛ گمج کباب خوشمزه شما آماده است. اسپناساک یکی دیگر از غذاهای شمال است که در واقع نوعی خورشت اسفناج محسوب می شود. برای تهیه این غذای خوشمزه از گوشت قرمز، اسفناج، پیاز، برگ سیر و سبزی های محلی استفاده می کنند. بعد از پخت کامل گوشت؛ هویج، رب انار و تخم مرغ نیز به این ترکیب اضافه می شود. از غذاهای شمالی بینظیر کباب ترش است چه در مازندران بروید چه در رشت میتوانید این نوع کباب را نوش جان کنید. گوشت تازه چند ساعت با سیر، سبزیجات تازه، گردو، فلفل و رب انار غلتانده می شود تا خوب مواد در داخل گوشت بماند و سپس آن را روی زغال کباب می کنند.
این غذای خوش آب و رنگ؛ ترش مزه است و با گوشت راسته گوساله طبخ می شود. آلوچه، شوید، رب آلوچه، رب گوجه فرنگی و پیاز از دیگر موادی که در تهیه این خورشت استفاده می شود. پامادور قاتوق دیگر غذای بدون گوشت شمالی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. برای آماده سازی این غذا باید گوجه فرنگی، پیاز، تخم مرغ و ادویه جات مخصوص را تهیه کنید.
- لیست ۸ غذای شمالی – غذاهای ایرانی از هر شهر یا استانی که باشند، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند.
- مخلوط سبزی، سیر، پیاز و رب انار را به همراه مرغ های سرخ شده و یک تا دو لیوان آب در قابلمه بریزید و کمی هم بزنید.
- ماهی مالاتا معمولا با ماهی سفید نر درست می شود؛ زیرا گیلانی ها معتقد هستند که ماهی سفید نر، لذیذ تر و خوشمزه تر از ماهی ماده است و گوشت سفت تری دارد.
همه گردشگران از طعم بی نظیر غذاهای شمالی تعریف می کنند و چاق شدن آن ها در این سفر گواه این موضوع است. همانطور که ذکر شد؛ شمال ایران شهری پر مسافر است و به این دلیل هتل ها و اقامتگاه های مختلفی در این شهر برای حضور میهمانان پیش بینی شده است. اگر می خواهید در یکی از هتل های این منطقه ساکن شوید خوب است بدانید که غذاهای شمالی را می توانید در هتل های شمال نیز پیدا کرد.
جهت اماده سازی پامادور قاتق باید گوجه فرنگی ها را باید در آب جوش بریزید و سپس پوست آن ها را جدا کرده و ریز آن را رخرد کنید. تخم مرغ در این غذا باید به طور کامل ریخته می شود و نباید ان را هم بزنید. در تهیه پامادور قاتوق پودر سیر می تواند جایگزین سیر رنده شده شود. اما رستوران گیلانه به غذاهای دریایی (به ویژه ماهی سفید) و کباب هایش معروف است.
غذاهای شمالی ؛ خوشمزه ترین غذاهای محلی شمال ایران
برای تهیه این غذای خوشمزه به گوشت مرغ خردشده، پیاز ورقه ورقه، سیب زمینی، گوجه فرنگی کوچک، زردچوبه، دارچین، آب نارنج، روغن، نمک و فلفل نیاز دارید. این غذا در همه جای استان گیلان طبخ می شود و محبوبیت زیادی دارد. اکبر جوجه یکی از محبوب ترین غذاهای شمال ایران است که در اغلب رستوران های استان مازندران سرو می شود.
مرغ ناردونی
همچنین غذاهای شمالی محبوب دیگری نیز بین مردم ایران شناخته شده هستند. غذاهایی مثل انار بابیج، شامی، شوید قرمه، میرزا قاسمی، آلو مسما، اسپناساک، بشته واش، خورش سیر انار، کئی پلا، ناردونی، اسفناج مرجی. گَمَج یک نوع ظرف یا دیگ است که با خاک رس سرخ ساخته می شود که در آخر به شکل یک دیگ در می آید و در آن انواع غذا های گیلانی مانند باقلاقاتوق میرزاقاسمی پخت می شود.
این نوع سبزی که خواص درمانی بسیاری دارد وقتی با برگ سیر تازه، تخم اردک و ادویه ترکیب شود گیجاواش خوشمزه ای را می توانید با نان یا کته نوش جان کنید. مالابیج یکی از غذاهای شمالی با ماهی است که هم در شهرهای استان گیلان و هم در شهرهای استان مازندران تهیه و پخت می شود. غذاهای شمالی با ماهی به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته اول مانند ماهی گردوبیج و ماهی فویج غذاهایی هستند که ماهی، پایه اصلی آن ها محسوب می شود. دسته دوم اما غذاهایی مانند باقلاقاتق و ترش تره هستند که در کنارشان می توان ماهی شور یا ماهی دودی سرو کرد.