
بروزرسانی: 03 تیر 1404
غذاهای شمالی با ماهی
این غذا را در رستوران های شهرهای مختلف می توانید امتحان کنید. همان طور که گفته شد، شهرت و محبوبیت آن در همه جای کشور زیاد است. در این مقاله قصد داریم شما را با چندین غذای شمالی برتر که هنگام سفر به ایران باید امتحان کنید آشنا کنیم، پس همراه کاملیما باشید. فضای داخلی رستوران کاملاً ساده است و کمی هم به رستوران های شلوغ بازار شباهت دارد. رستوران خوش بین در خیابان سعدی شمالی، پایین تر از چهارراه سید علی (پلاک ۵۱۰) قرار دارد. اگر به دنبال جایی در مرکز شهر می گردید که غذای گیلانی باکیفیت داشته باشد و قیمت هایش هم مناسب باشند، به رستوران حسن رشتی سر بزنید.
- گوشت تازه را با سیر، سبزیجات تازه، گردو، فلفل و رب انار طعم دار می کنند.
- «کال کباب» یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که می توانید با مواد ساده ای مثل سیر و بادمجان درست کنید.
- سپس برنج پخته، گردو، سیر و پیاز را مخلوط کرده و آن ها را چرخ کنید.
- اگر خواستید آن را میل کنید در ابتدا بپرسید که که با گوشت مرغ است یا گوشت مرغابی چون با هر دو گوشت غذا پخته می شود.
- ترکیبات این غذا تخم مرغ، برنج، سیر، سبزی های اسفناج، جعفری، گشنیز، نعناع خالواش و آب نارنج است.
اگر انار در دسترس نبود می توانید از آب انار نیز استفاده کنید. ماهی گردوبیج یکی دیگر از غذاهای شمالی است که بیشتر در شهرهای مازندران طبخ می شود. این آش را با ماهی شور سرو می کنند که بسیار خوشمزه می شود. ترشه آش را معمولاً در وعده عصرانه سرو می کنند اما می توانید به عنوان ناهار نیز این غذای خوشمزه را میل کنید.
۸. شش انداز گیلانی و طرز تهیه آن
علاوه بر این، شمالی ها از سیر به عنوان یکی از اصلی ترین طعم دهنده های غذا استفاده می کنند که مزه ای خاص به غذا داده و طرفداران بسیاری نیز دارد. در یک جمله باید بگوییم، محال است به شمال سفر کنید اما از غذاهای متنوع و رنگارنگ آن نچشید و لذت نبرید. ادامه مطلب را دنبال نمایید تا با بهترین غذاهای شمال ایران آشنا شوید. این خوروش خوشمزه که طعمی ترش دارد از معروفترین غذاهای شمالی محسوب می شود.
بهترین غذاهای شمال ایران | بهترین غذای ایرانی استان های شمالی
اسپناساک یکی از اصیل ترین خورش های مازندرانی است که با اسفناج تهیه می شود و به همین دلیل یک غذای کاملاً سالم و مقوی محسوب می شود. طعم شگفت انگیز این غذا که در شهرهای گیلان و برخی از شهرهای مازندران درست می شود، شما را هیجان زده خواهد کرد. اگر هم به جای رستوران این طعم ها را می خواهید به دستپخت محلی ها و در یک کلبه جذاب و به سبک بومی بچشید، اقامتگاه بوم گردی الاسوسو رودسر را اجاره کنید. در کنار این غذا می توانید از طعم بی نظیر ترشی هفتا بیجار و سیرترشی نیز لذت ببرید.
هرغذای گیلکی ای که بخواهید را در منوی این رستوران پیدا می کنید. کال کباب و اوزون برون های بهزاد را حتماً امتحان کنید و لذت ببرید. گیاهخوارها می توانند غذاهای خوشمزه ای را در آنجا میل کنند. قیمت ها در آنجا متوسط رو به بالا هستند که با توجه به کیفیت غذاها مناسب به حساب می آیند.
سبزیجات و پیاز را باید به خوبی تفت دهید و به آن سیر رنده شده را اضافه کنید. همیشه در لیست غذاهای سنتی ایرانی نام باقالی قاتق دیده می شود. در بین غذاهای شمالی باقلاقاتوق یکی از معروف ترین ها است که در ترکیب آن از پاچ باقلا، تخم مرغ، زردچوبه، دارچین و شوید خشک استفاده می گردد. برای آماده سازی این غذا باید پوست باقلا ها به خوبی جدا شود و در یک ماهی تابه با روغن کم آن ها را تفت دهید. همچنین سیر رنده شده را باید به باقلا در حالت خوردن اضافه کنید به طوری که عطر سیر فضای آشپزخانه را پر کند.
برای طبخ این غذا به بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، گردو، سیر، سبزی شامل چوچاق و اناریجه یا سبزی معطر، رب انار، نمک و فلفل و زردچوبه، روغن و خلال بادام احتیاج دارید. این غذا در عین سادگی بسیار خوشمزه است و معمولا با برنج یا نان سرو می شود. گوشت خرد شده را در روغن سرخ کنید تا رنگ آن ها تغییر کند. سپس فلفل و زردچوبه را به تکه های گوشت اضافه کنید و آن ها را خوب هم بزنید تا بوی ادویه جات دربیاید. در ادامه دو لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشت ها بپزند. شوید خرد شده، باقلای پوست گرفته و سیر له شده را با هم در یک تابه تفت دهید و سپس آن ها را به قابلمه خورش بیفزایید.
برای تهیه این غذا از مرغ، سیر، سبزی اوجی، سبزی شامل تره و جعفری یا شنبلیله، آلو، رب انار، شکر، پیاز، روغن و نمک و فلفل و ادویه استفاده می شود. انواع غذاهای شمالی که با گوشت مرغ طبخ می شوند بسیار لذیذ و مورد علاقه مردم خطه شمال می باشد. علاوه بر ساکنین شمال کشور، تمام مردم ایران علاقه وافری به غذاهای محلی شمالی دارند.
این رستوران جزو نمونه های خوب رستوران گیلانی در تهران است و هرچیزی که لازم داشته باشید را دارد. برای رسیدن به رستوران گیلانه باید به خیابان نلسون ماندلا (جردن) بروید و به بلوار صبا برسید. روغن در کف سینی بریزید و مرغ را در آن بگذارید با برس مخلوط زعفران آب کرده و کره به مرغ آغشته کنید. خورش ناردون مازندرانی در گیلان با نام خورش انار مسما معروف است. اناربیج نوعی خورشت است که مواد موردنیاز آن شبیه فسنجان است.