غذاهای شمالی با ماهی
انتشار: خرداد 22، 1403
بروزرسانی: 17 تیر 1404

غذاهای شمالی با ماهی

ماهی را با ترکیبی از رب انار، گردو، سبزی معطر پر می کنند و به آرامی و با صبر روی زغال آن را کباب می کنند. شمال ایران یعنی تنوع غذاهای دریایی، پس هر وقت که به شمال سر می زنید، حتما پادشاه غذاهای دریایی شمال، مالابیج (ماهی گردوبیج) را امتحان کنید. مالابیج را با ماهی سفید درست می کنند که باید نر هم باشد و در مازندران و گیلان بسیار رایج است. تقریبا وقتی اسم غذاهای شمالی به میان بیاید همه ی ما ناخوداگاه یاد باقلاقاتق و میرزا قاسمی می افتیم که پرچم دار غذاهای شمالی هستند. این غذا در سفره ی مردم شمال ایران حضور پررنگی دارد و پادشاهی میکند. میرزا قاسمی هم که از بهترین های شمال محسوب می شود و نیازی به معرفی خاصی ندارد، این غذای خوشمزه را در دستور اصلی با بادمجان کبابی یا دودی درست می شود.

  • برای مطالعه جزییات وطرز تهیه خورش ترش واشو آشنایی به ترکیب سبزی این خورش روی لینک مطلب کلیک کنید.
  • البته در این شهر به جای لوبیا چیتی از لوبیا سفید یا چشم بلبلی به عنوان حبوبات آن استفاده می کنند.
  • اسفناج، عدس، سیر و انار ترش اجزای اصلی تشکیل دهنده اسفناج مرجی هستند که ترکیب آن ها با هم یک طعم لذیذ را در اختیار شما قرار خواهد داد.
  • اگر تا به حال هیچ یک از کباب های شمالی را نخورده اید، در اولین فرصت به شمال بروید و طعم بی نظیر آن ها بچشید.

منوی آن ها کامل است و تقریباً همه غذاهای گیلانی و پیش غذاها را سرور می کنند. ورودی رستوران ساده است و یک تابلوی قدیمی بالای در کوچک آن قرار دارد. از پله ها باید بروید پایین و آنجا هم تعدادی میز و صندلی چیده شده که می توانید بنشینید. در ابتدا پیاز را خرد کنید و آن را با نمک، فلفل و آبلیمو و جعفری مخلوط کنید.

سیراویج

فضای رستوران گمج آرام است و اگر از قبل رزرو نکرده باشید هم می شود زود جای خالی پیدا کرد. همچنین در محوطه آنجا جای پارک به راحتی پیدا می شود و می توانید با خیال راحت ماشین ببرید. صد ها هزار بازی ایرانی و خارجی دیتادار یا بدون دیتا را با ترافیک نیم بها نصب کنید و به سادگی خرید درون برنامه ای انجام دهید. با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. هسته های آلو را جدا کنید و با قیسی به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید.

۶. تاس کباب گیلانی و طرز تهیه آن

سپس تکه های مرغ سرخ شده را در یک قابلمه بریزید و روی شعله کم گاز قرار دهید تا کمی بپزند. پیازهای نگینی خرد شده را نیز جداگانه در کمی روغن تفت دهید تا نرم و سبک شوند. سپس پیاز سرخ شده، نمک، فلفل قرمز، ادویه کاری، زردچوبه و دارچین را به تکه های مرغ بیفزایید و خوب هم بزنید تا طعم مواد به خورد هم برود. بادمجان ها را به نمک آغشته کنید و برای نیم ساعت کنار بگذارید تا تلخی آن ها گرفته شود.

مرغ را باید داخل مواد تفت داده شده بچینید و اجازه دهید پخته شود. یک چوب دارچین را می توانید در داخل خورش بیندازید تا با حرارت کم این غذای خوشمزه جا بیفتد. طعمغذا به سمت ملس تمایل دارد و اگر دویت دارید غذای شما کمی ترش تر باشد، می توانید آب انار ترش را نیز به آن اضافه کنید. سیر، بادمجان، گردو، زردچوبه، طعم دهنده های ترشی مانند رب انار، آب انار و نارنج و سبزی های محلی مثل چوچاق و خالواش از مواد اصلی بسیاری از غذاهای محلی گیلانی هستند. در ادامه شما را با طرز تهیه انواع غذاهای گیلانی در خانه آشنا می کنیم تا با طبخ آن ها در منزل، حال و هوای شمال را به خانه بیاورید.