
بروزرسانی: 23 تیر 1404
غذاهای سنتی ایرانی معرفی خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران
اگر هوس دل و جگر تازه گوسفندی کرده باشید، می توانید از منوی این رستوران، این غذای دل چسب را سفارش دهید. اگر از طرفداران غذاها خورشتی هستید، خورشت به آلو یکی از غذاهای سنتی کرمان است. این غذا بیشتر در فصل پاییز طبخ می شود، چرا که یکی از مواد اولیه آنکه به می باشد، در این فصل موجود است.
- غذاهای محلی بوشهر که با ماهی و میگوی تازه و ادویه های تند و تیز و خوش عطر و بوی جنوبی در هم آمیخته، از هر گردشگری دل می برد.
- ابتدا گوشت هارا به همراه پیاز تفت داده و با افزودن آب کم به خوبی می پزیم.
- قوروت، در واقع نوعی فرآورده لبنی است که اهالی بیرجند از آن به عنوان یکی از غذاهای محلی و مقوی استفاده می کنند.
پس از یک ساعت، لیموعمانی ها را از خورش بیرون بیاورید و زعفران، نمک و دارچین را به خورش اضافه کنید. خورش قیمه را برای ۲۰ دقیقه دیگر روی شعله ملایم گاز بپزید. در انتها یک قاشق غذاخوری گلاب یا نصف قاشق چای خوری گل محمدی را در قابلمه بریزید و پس از چند دقیقه، خورش قیمه را در ظرف سرو بکشید. خورش قیمه را با سیب زمینی سرخ کرده یا بادمجان سرخ کرده تزئین کنید و همراه با برنج زعفرانی به سر سفره بیاورید. فیله ماهی را با نمک، فلفل و مقداری زردچوبه، مقداری زعفران دم کرده و کمی آب لیمو مخلوط کنید و برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا ماهی طعم دار شود و بوی زهم آن گرفته شود.
در این کشک کدو از کدو حلوایی به جای کدو سبز استفاده می شود. «ته چین آلبالو» یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که به خاطر وجود آلبالو و زعفران ظاهر فوق العاده جذابی دارد. طعم این ته چین خانگی بسیار لذیذ است و برای پذیرایی از مهمان ها و همچنین دورهمی های خانوادگی نیز بسیار مناسب است. را به عنوان یک غذای اصیل ایرانی که قدمت طولانی دارد، به خوبی حفظ کرده اند و هنوز هم آن را در مهمانی ها و دورهمی هایشان می پزند. برنج و گوشت گوسفندی، از مهم ترین مواد اصلی این غذای ایرانی محلی هستند.
کباب برگ با برنج چلو سرو شده و گوجه کبابی، فلفل کبابی، سبزی ریحان و پیاز از ملزومات اصلی این غذاست و حتما باید به صورت دورچین سرو شوند. قیمه نثار یکی از غذاهای ایرانی است که به طور سنتی در قزوین پخته می شود. قیمه نثار با مخلفات زیادی که دارد تبدیل به یکی از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و پرطرفدار شده است. گاهی از این غذا در گویش های عامیانه با نام قیمه نسا یاد می شود که به اشتباه جا افتاده است. بسیاری از خانم ها برای انتخاب غذا در وعده های مختلف و همچنین تهیه غذای مجالس و مهمانی خود ، با مشکل مواجه می شوند. مسئله آن ها نشناختن غذا ها نیست بلکه گزینه های متنوع، قدرت انتخاب را از بین می برد.
طرز تهیه آش اماج یا آش بی بی غذای محلی نیشابور
حدود دو پیمانه آب جوش در تابه بریزید و درب آن را ببندید تا گوشت، روی حرارت ملایم گاز بپزد. پس از پخت کامل گوشت، نمک و نصف قاشق چای خوری زعفران را در تابه بریزید و اجازه دهید تا آب گوشت، کاملا کشیده شود. قوروت بادمجان یکی از غذاهای محلی و لذیذ استان خراسان و بیرجند است که برعکس بلغور پلو، طرز تهیه مشکلی دارد؛ زیرا برای آماده سازی آن باید کشک را سابید. قوروت بادمجان با کشک بیرجندی معروف به قروت درست می شود که در صورت عدم دسترسی به آن، باید خودتان آن را در خانه تهیه کنید.
غذاهای سنتی ایرانی، میراث هر ایرانی
شربت کوکو شیرین قزوینی نیز متشکل از آب، شکر، گلاب، زعفران و هل است. شما می توانید مرغ را ریش ریش کنید و در کمی کره تفت هید. پوشش گیاهی استان فارس را درختان جنگلی، گیاهان دارویی و صنعتی تشکیل می دهد.
۲۹. غذاهای محلی استان اردبیل
مواد اصلی این غذا را به، شکر، گوشت، پیاز، زعفران و ادویه تشکیل می دهند و وجود میوه ی به، طعم لذیذ و جالبی به این خورش داده است. دو پیازه آلوبا شنیدن اسم دو پیازه آلو شاید تصور کنید در پخت این غذا از آلو استفاده می شود، اما جالب است بدانید این غذا از سیب زمینی، پیاز داغ، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و ادویه تهیه می شود. اگر دوست دارید یک تجربه متفاوت از غدا خوردن داشته باشید، در سفرتان به شیراز غذاهای سنتی این شهر را حتما امتحان کنید. آش شولی غذای بسیار سبک و ساده و در عین حال خوشمزه است که از اسفناج، شوید، تره، جعفری، شنبلیله، چغندر، پیاز، آرد، نعنا، عدس، روغن، سرکه و رب انار تهیه می شود. گوشفیل یک شیرینی خوشمزه است که از ترکیب ماست، تخم مرغ، زعفران، آرد و هل سابیده شده تهیه می شود و بعد از سرخ شدن در کنار دوغ غلیظ محلی اصفهان سرو می شود.