غذاهای سنتی ایرانی ، بهترین غذاهای اصیل ایرانی  جاذبه ها
انتشار: فروردین 08، 1403
بروزرسانی: 17 تیر 1404

غذاهای سنتی ایرانی ، بهترین غذاهای اصیل ایرانی جاذبه ها

برای شب یلدا و شب عید نوروز، «سبزی پلو با ماهی»، یکی از بهترین غذاهای ایرانی در لیست بلند بالای غذاهای ایرانی خوشمزه است که بسیاری از خانواده های ایرانی را دور هم جمع می کند. طرز تهیه سبزی پلو با ماهی در همه شهرهای ایران شبیه است ولی نوع ماهی معمولا در شمال و جنوب کشور فرق می کند. اصالت این غذای ایرانی لذیذ به اردبیل می رسد و معمولا برای نذری یا در عزاداری ها پخته می شود. در طرز تهیه خورش پیچاق قیمه، گوشت گوسفندی، خلال بادام و تخم مرغ، مواد اصلی این خورشت ایرانی مجلسی را تشکیل می دهند.

یکی از ویژگی های مهم ماهی، کاهش احتمال ابتلا به حملات قلبی است. علاوه بر این مصرف ماهی در تمام طول زمان رشد کودکان می تواند حیاتی و مهم باشد. مصرف ماهی باعث افزایش سلول های خاکستری مغز و کاهش احتمال ابتلا به زوال عقل در دوره کهنسالی می شود. با تمام این اوصاف، هر چقدر از خواص ماهی بگوییم کم است و باز هم حرف برای گفتن باقی خواهد ماند.

  • برای پخت این غذای خوشمزه ایرانی، به حدود ۱ ساعت زمان نیاز دارید.
  • ابتدا پیازهای خردشده را در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
  • مالاتا مازندرانیمالابیج که مالاتا هم گفته می شود یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهای دریایی مازندران است.

اگر به شیراز سفر کردید، خوشمزه ترین غذاهای سنتی شیرازی را می توانید در این رستوران ها بخورید. یکی دیگر از غذاهای سنتی مخصوص استان فارس، شیرازی پلو است. تفاوتش هم در این است که علاوه بر مرغ، در تهیه این غذا از بادمجان هم استفاده می شود. کدوی سبز و سیب زمینی از اصلی ترین موادی هستند که در تهیه کدوبره استفاده می شوند.

۲۶. غذاهای محلی استان ایلام

میرزاقاسمی یکی از اصیل ترین غذاهای محلی استان گیلان است که با گوجه فرنگی، بادمجان کبابی، سیر، ادویه جات و تخم مرغ درست می شود. میرزاقاسمی در گیلان، به همراه کته شمالی به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو می شود؛ اما در برخی از نقاط کشور، به خصوص تهران، این غذا با نان نیز خورده می شود. گوشت خورشتی را همراه با کمی دارچین و فلفل و زردچوبه در مقداری روغن سرخ کنید و سپس آب روی آن بریزید تا گوشت بپزد.

این نان خوشمزه و کاملا گیاهی، همچنین می تواند به عنوان وعده غذای اصلی در رژیم گیاه خواران نیز قرار بگیرد. نوع محلی نان کلانه معمولا در تنور یا روی ساج گلی یا سنگی درست می شود؛ اما شما می توانید آن را روی گاز یا در فر نیز درست کنید. کلانه یا «که لانه»، یک نان محلی و خوشمزه است که از ۳۰۰ سال قبل تاکنون پخت می شود. اصالت این نان به شهرهای کردنشین کردستان و کرمانشاه برمی شود.

اگر میخواهید آشپزی را از پایه شروع کنید و از این طریق کسب درآمد داشته باشید پیشنهاد میکنیم آشپزی سنتی آموزشگاه اریا تهران را از دست ندهید. پختن یک مرغ کامل در حالی که گوشتش کاملاً نرم شده باشد، کار هر کسی نیست. اگر از طرفداران پر و پا قرص کباب هستید، کباب بناب به مزاج تان بسیار سازگار است. کباب بناب همانند کباب کوبیده معمولی است اما در حجم و اندازه بسیار بزرگ تر.

سپس یک عدد مغز گردو و چند عدد کشمش (و در صورت تمایل آلو بخارا) را در مغز کوفته قرار دهید و آن را ببندید. کلیدی ترین نکته برای تهیه یک دنده کباب خوشمزه، آبدار و مغزپخت شده، استفاده از حرارت ملایم و صبر و زمان زیاد است. پس اگر قصد دارید یک دنده کباب بی نقص در خانه درست کنید، یک روز آزاد را انتخاب کنید تا زمان کافی برای آشپزی در اختیار داشته باشید.

طرز تهیه کتلت ذرت فوری

در این صورت بهتر است کشک سالاری را با کمی آبغوره سرو کنید. برای تهیه یک کباب بختیاری اصیل، کافی است یک تکه گوشت بره و یک تکه دنبه را یکی در میان سیخ کنید. دارچین، رنگ خورش را تیره می کند؛ پس اگر دوست دارید خورش قیمه شما روشن باشد، دارچین را حذف کنید. شما می توانید به جای روغن مایع از روغن حیوانی استفاده کنید تا عطر و طعم گمنه بهتر شود. به جای رب گوجه فرنگی می توان از رب انار یا کشک نیز استفاده کرد.

قلیه کدو تنبل و قلیه سیب زمینی دو نوع از قلیه های معروف یزدی هستند که در خانه تمام یزدی ها پخته می شوند. لوبیا قرمز، ماش، برنج، پیاز، دارچین و فلفل سیاه مواد مشترک بین این دو قلیه هستند. نگران بوی سیر هم نباشید چون بعد از خوردن این غذا دهانتان بوی سیر نمی گیرد.