طرز تهیه 23 غذای گیلانی برنجی و نونی با فیلم آموزش تهیه مجله کوروش
انتشار: تیر 25، 1403
بروزرسانی: 01 تیر 1404

طرز تهیه 23 غذای گیلانی برنجی و نونی با فیلم آموزش تهیه مجله کوروش

یک لیوان آب جوش دیگر به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش بپزد. پس از گذشت نیم ساعت، رب انار را در خورش بریزید، شعله را کمی زیاد کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا رنگ خورش عوض شود. در این حین، تکه های ماهی را سرخ کنید و پس از به روغن افتادن خورش، آن ها را در خورش بریزید. پس از حدود سه تا چهار دقیقه در خورش آب نارنج بریزید و گاز را خاموش کنید.

  • باقلا قاتق یا باقلا قاتوق از جمله غذاهای خوشمزه و خورشت رشتی است که اهالی گیلان و رشت تبحر خاصی در پخت آن دارند.
  • در این برنامه بیش از 80 نوع غذاهای گیلانی و شمالی را به شما آموزش داده ایم.
  • غذاهای شمالی ایران زبان زد تمام گردشگران بوده است و به همین خاطر بسیار معروف است.
  • آغوز مسما را پس از آماده شدن به همراه برنج سرو می کنند.
  • گمج کباب در ظروف سفالی به نام گمج طبخ می شود، به همین علت به این غذا گمج می گویند.
  • این مواد باعث می شوند اسفناج مرجی غذایی بسیار مقوی و خوشمزه محسوب شود.

برای درست کردن این غذا از گوشت اردک، گردو، پیاز سرخ شده، آب، شکر، رب انار و دانه های ساییده شده ی انار استفاده می شود. باید چند ساعتی زمان بدهید تا این غذا حسابی جا بیفتد و بعد آن را به همراه برنج و ترشی های محلی میل کنید. ماهی مالاتا، مالاته، مالابیج یا مالاتای ترش یک غذای محلی گیلانی است که معمولا آن را با برنج کته یا آبکش، اشپل ماهی، باقلای مازندرانی، ترب محلی و ماست سرو می کنند. خاستگاه این غذای دریایی به شهر های رامسر در مازندران و رودسر در گیلان یعنی حوزه شمال شرقی این استان برمی شود.

لیست 8 غذای شمالی و محلی با دستور

کمی آبغوره یا آب نارنج، آب، رب گوجه فرنگی تفت داده شده، پیاز و سیر رنده شده را در قابلمه ای دیگر بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و مرغ های سرخ شده را در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا مرغ به آرامی بپزد. خورش مرغ ترش، یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که در مناطق شمالی کشور بسیار محبوب و پرطرفدار است. مرغ، سیر، پیاز، لپه، سبزی خورش مرغ ترش (گشنیز، جعفری، تره) و نعنای خردشده از مواد تشکیل دهنده این خورش هستند.

اگر علاقمند به غذای شمالی هستید، این 14 غذای خوشمزه و معروف شمالی را امتحان کنید!

این غذای لذیذ و مقوی را می توان به عنوان وعده اصلی همراه با برنج سرو کرد. حبوبات از قبل خیس خورده را با گوشت و آب تازه در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا نیم پز شوند. شما می توانید به جای ریختن بادمجان، سیب زمینی و گوجه در خورش، برای سرو، مرغ پخته شده را در یک کاسه گود بریزید و با سیب زمینی، گوجه و بادمجان سرخ شده نوش جان کنید. در ادامه لپه پخته را به ترکیب سیر، پیاز و تخم مرغ اضافه کنید. در تهیه مسمای مرغ و بادمجان می توان به جای استفاده از گوجه از پوره گوجه فرنگی یا رب هم استفاده کرد.

طرز تهیه مرغ با سس گردو خوشمزه به روش شمالی

اگر خواستید آن را میل کنید در ابتدا بپرسید که که با گوشت مرغ است یا گوشت مرغابی چون با هر دو گوشت غذا پخته می شود. این غذا رشتی مرغ یا مرغابی با پیاز سرخ شده، رب، آلو و ادویه تفت پخته می شود سپس آب مرغ را به آن اضافه کرده و می پزند. آلو مسما از معروف ترین غذاهای شمالی به حساب می آید که خوب است یکبار آن را تجربه کنید. مگر می شود به رشت و گیلان سفر کرد و غذای خوشمزه ی اناربیچ را نوش جان نکرد. اناربیچ یکی از غذاهای شمالی است که مسافران زیادی از طعم خوشمزه آن در بسیاری از وب سایت ها نظر داده اند.