طرز تهیه غذاهای محلی استان گیلان؛ بهشت عاشقان غذا کجارو
انتشار: اردیبهشت 27، 1403
بروزرسانی: 23 تیر 1404

طرز تهیه غذاهای محلی استان گیلان؛ بهشت عاشقان غذا کجارو

در نیم ساعت آخر پخت خورش، سبزی تفت داده شده، آبغوره، غوره، لوبیا قرمز پخته و بقیه سماق را به خورش بیفزایید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. پس از پخت مرغ، آرد و رب گوجه فرنگی را با هم مخلوط کنید و در غذا بریزید تا خورش کمی غلیظ تر شود. در پنج دقیقه آخر پخت خورش، گلپر، فلفل و بادمجان های سرخ شده را در قابلمه بریزید. حدود ۶ تا هفت لیوان آب در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید. پس از جوش آمدن آب خورش، شعله را کم کنید تا گردو برای دو تا سه ساعت بپزد و به روغن بیفتد.

  • سبزی هایی که در تهیه نازخاتون استفاده می شود، بسته به منطقه متفاوت است.
  • برای پخت این غذا ماهی سفید شکم پر را در گمج قرار می دهند و برای چند ساعت روی شعله خیلی کم می پزند.
  • اما وقتی وارد آنجا از می شوید میزهای چوبی و دکور سنتی اش لذت می برید.

ماهی ها بر روی آتش یا ذغال درست می شوند اما از آنجایی که امروز بیشتر خانواده ها فر دارند تهیه ی آن کمی راحت تر شده است. در واقع برای آماده کردن این غذا شکم یک ماهی سفید نر با رب انار، سبزیجات و گردو پر می شود و در آخر هم ماهی بر روی زغال کبابی می شود. لونگی، یکی از غذاهای محلی شمالی کشور است که خاستگاه آن به شهرهای آستارا و تالش در غرب گیلان برمی شود.

گوشت تازه را با سیر، سبزیجات تازه، گردو، فلفل و رب انار طعم دار می کنند. چند ساعت گوشت را در این ترکیب استراحت داده و در نهایت آن را روی زغال کباب می کنند. غذاهای شمالی ایران زبان زد تمام گردشگران بوده است و به همین خاطر بسیار معروف است. اگر به استان گیلان و یا مازندران سفر کنید طعم غذاهای بی نظیر شمالی دل از شما می رباید.

رستوران گمج – از بهترین رستوران های گیلکی تهران

در تهیه این خورش به جای رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی استفاده می شود و برای ترش کردن آن، به جای لیمو عمانی در خورش، آب انار، رب انار ترش یا آبغوره می ریزند. لپه ها را از شب قبل خیس کنید و آن ها را به صورت جداگانه بپزید؛ البته تا حدی که له نشوند. یک عدد پیاز خلالی خرد شده را نیز در کمی روغن تفت دهید تا سبک شوند.

۲. باقلاقاتق با ماهی کولی

کمی روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس سیر خرد شده را با کمی زردچوبه و نمک در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در ادامه نعنا خشک را به سیر اضافه کنید و پس از چند ثانیه تفت دادن، آن را از روی حرارت بردارید. پس از پخت کامل حبوبات و لعاب دادن برنج به آش، آبغوره و مخلوط نعنا و سیر تفت داده شده را در قابلمه آش بریزید و هم بزنید. گوشت را با فلفل، زردچوبه و کمی آب در یک قابلمه بریزید تا بپزد.

در ادامه سپس دو فنجان دیگر آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تکه های مرغ با حرارت ملایم و درب بسته کاملا بپزند. گردو را به همراه دو تا سه پیمانه آب و ادویه در یک قابلمه نچسب بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا روغن بیندازد. سپس دو پیمانه آب و رب انار به غذا اضافه کنید و اجازه دهید تا برای ۳۰ دقیقه بجوشد.

به بادمجان های حلقه ای خرد شده نمک بزنید و آن ها را برای ۳۰ دقیقه کنار بگذارید. سپس آن ها را با آب بشویید تا سیاهی و تلخی آن ها گرفته شود. پس از خشک کردن بادمجان ها، آن ها را در روغن داغ سرخ کنید تا دو طرف آن ها طلایی شود.

ترش تره یعنی معنای واقعی ترش بودن و باید بدانید که این غذا مثل کباب ترش و مرغ ترش جزو غذاهای ترش شمالی است اما با این تفاوت که ترشی، مزه ی غالب در این غذا است. اگر بخواهیم ساده تر بگوییم، تقریبا همان ماهی شکم پر است با این تفاوت که سبزیجاتی که در آن استفاده می شود مخصوص شمال ایران هستند. واویشکا دل و جگر از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی استان گیلان است که با ترکیبات و طعم های متنوعی درست می شود. مرغ لونگی از غذاهای بی نظیر شمالی است که ظاهر آن شبیه مرغ شکم پر یا بریان است، اما طعم آن به دلیل استفاده از مواد طعم دهنده متفاوت، بسیار خاص است.