
بروزرسانی: 03 تیر 1404
خوشمزه ترین غذاهای شمالی را کجا بخوریم؟ گیلان یا مازندران؟ جاباما
استان گیلان، دارای تنوع بی نظیری از غذاهای بدون گوشت است که می توان آن ها را به صورت تنها یا به عنوان پیش غذا یا در کنار غذاهای دیگر سرو کرد. به همین دلیل است در دستور غذاهای کاملا گیاهی گیلانی مانند میرزاقاسمی، باقلا قاتق، باقالی خورش و ترشه تره، تخم مرغ وجود دارد. با طرز تهیه غذاهای محلی استان گیلان آشنا شوید و با طبخ آن ها در منزل، سفری به حال و هوای دوست داشتنی و زیبای استان گیلان برای خود ترتیب دهید. «اناربیج» یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی گیلانی است که قدمت آن به زمان مادربزرگ ها برمی گردد.
این خورش خوشمزه و مقوی یکی از ساده ترین غذاهای سنتی گیلان است که با ترکیب مرغ، تخم مرغ و آب نارنج تهیه می شود. کم آب بودن خورش چغرتمه از رازهای خوشمزگی آن است و به طور معمول با برنج شمالی سرو می شود. معمولا در کنار این غذا زیتون پرورده نیز سرو می شود تا طعم بهتری داشته باشید.
- در رشت رستوران خوب و عالی به اندازه موهای سر پیدا می شود، اما اگر دنبال بهترین هایشان هستید، لیست بهترین رستوران های رشت را اینجا ببینید.
- سپس زیتون ها را در آبکش بریزید تا آب اضافه آن ها خارج شود.
- ورودی رستوران ساده است و یک تابلوی قدیمی بالای در کوچک آن قرار دارد.
- “ماهی فیویج” یکی از غذاهای محلی گیلان است که روش پخت و طعم دلچسبی دارد.
میزها با فاصله مناسبی چیده شده اند و سالن تزئین جالبی با چوب و گیاه دارد. رستوران آویشو در فلکه اول تهرانپارس، خیابان امیری طائمه قرار دارد. بنابراین دسترسی آن برای کسانی که شرق تهران زندگی می کنند خیلی راحت است. خوبی این رستوران امکانات خوبی است که در اختیار مشتری هایش قرار می دهد. شما می توانید با خیال راحت با ماشین شخصی به آنجا بروید و در پارکینگ رستوران پارک کنید. بعضی شب ها هم با اجرای موسیقی زنده حس و حال خوبی به فضای رستوران می دهند.
غذای شمالی اناربیج
سپس برگ سیر ریز خرد شده را به پیازها بیفزایید و آن ها را خوب سرخ کنید تا طلایی شوند. در ادامه تخم مرغ ها را به سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند؛ سپس آن ها را هم بزنید. پس از یک ساعت، مرغ ها را از قابلمه دربیاورید و کنار بگذارید. سپس کشمش، قیسی و رب گوجه فرنگی تفت داده شده را همراه با دو فنجان آب به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید خورش کاملا جا بیفتد و گردوها روغن بیندازند. پس از جا افتادن خورش، مرغ ها را به همراه گلپر دوباره در خورش بیندازید و پس از یک ربع، خورش را سرو کنید.
۵. پلا سر تره و طرز تهیه آن
بعد از گذشت ۱ ساعت دوباره ۲ لیوان آب یخ ریخته و درب گمج رو گذاشته تا حدود ۳ ساعت بپزد و حسابی به روغن بیفتد. ۱۲۰ گرم مغز گردو آسیاب شده را اضافه کرده و کاملا مواد را با هم مخلوط کنید. همون طور که از اسمش پیداست این غذا در گمج به شکل سنتی طبخ میشود، این غذا در گمج بسیار خوشمزه تر از قابلمه های چدنی یا مسی است. ۲ تا تخم مرغ زده شده را اضافه کرده و در قابلمه رو بگذارید تا تخم مرغ ها بپزد. ۱ پیمانه برنج نیم دانه را به روش سنتی با سنگ بکوبید تا کاملا له شود(میتوانید برنج را داخل میکسر آسیاب کنید و یا درغیر این صورت۳ قاشق آرد برنج اضافه نمایید).
مالابیج از ویژه ترین غذاهای شمالی
برای تهیه این پیش غذای خوشمزه شمالی به صورت سنتی از سبزی های محلی مثل جعفری، گشنیز و چوچاق استفاده می شود. اسفناج خرد شده را با ماست غلیظ یا معمولی، سیر رنده شده، دارچین، نمک و فلفل مخلوط کنید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود. شما می توانید کمی گردوی خرد شده نیز به بورانی اسفناج اضافه کنید. مواد اشپل لقمه را با چند قاشق آب در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی بپزند. پس از نیم ساعت، این مواد را لای نان لواش یا خمیر پیراشکی قرار دهید و آن ها را بپیچید. در زبان گیلکی به معنای ماهی است که به صورت گرد پخته شده است.
در میان غذاهای خوشمزه شمال باید به بشته واش اشاره کرد. این آش که از اسفناج، عدس، سیر، پیاز و زیره سبز درست می شود پیشنهادی ویژه برای یک عصرانه لذیذ در روزهای سرد زمستان است. غذاهای شمالی ایران زبان زد تمام گردشگران بوده و به همین خاطر بسیار معروف است، در اینجا با معرف ترین غذاهای شمالی آشنا شوید.