
بروزرسانی: 01 تیر 1404
خوشمزه ترین غذاهای شمالی ؛ از کباب تا خورش و آش!
اگر تا به حال هیچ یک از کباب های شمالی را نخورده اید، در اولین فرصت به شمال بروید و طعم بی نظیر آن ها بچشید. برای رسیدن به رستوران نیلوفر آبی، لازم است که سوار قایق شوید و این خود می تواند لذت سفر را برایتان دو چندان سازد. در این رستوران انواع غذاهای گیلکی، دریایی، کباب ها و غذاهای خاص دیگر طبخ می شود و از محبوبیت بسیار زیادی نیز برخوردار است. از دیگر مزیت های این رستوران گیلکی می توان به این نکته اشاره کرد که دارای کافی شاپ بوده و چای و قلیان نیز در آن سرو می شود. پلو کبابی محرم از جمله غذاهای مشهور این رستوران گیلکی است که اگر سفری به گیلان داشتید، حتماً باید سری به آن بزنید و طعم این غذای متفاوت را بچشید. رستوران محرم، بسیار تمیز و شیک بوده و اغلب اوقات نیز شلوغ است.
لیمو عمانی خرد شده، سماق و فلفل را با کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی مواد بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا تاس کباب آرام آرام بپزد و جا بیفتد. اردک را از شب قبل به یک قاشق مرباخوری رب ازگیل، نمک، فلفل و زردچوبه ترش آغشته کنید تا مزه دار شود. سپس اردک را به همراه دو عدد پیاز درسته، نمک، فلفل، زردچوبه و مقدار کافی آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا اردک نیم پز شود. زمانی که آب داخل قابلمه به اندازه نصف لیوان آب شد، پیازهای درسته را از قابلمه خارج کنید.
- طرز تهیه ترش واش گیلانی و خورش ترش واش مازندرانی و حتی ترش واش لنگرود هم بسیار شبیه است.
- «خورش عدس سبز» یکی از خورش های مقوی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک وعده غذایی سالم و کامل می تواند حسابی شما را سر ذوق بیاورد.
- خورشت مرغ ترش نیز یکی از غذاهای شمال است که بسیار معروف و اصیل می باشد.
- «غورابیج» یک غذای گیلانی است که معمولا با ماهی کولی درست می شود و شبیه خورش فسنجان است.
- اگر هم گیاهخوار هستید واویشکا را با بادمجان و بدون گوشت قرمز و گوشت سفید درست کنید.
رب گوجه فرنگی را نیز در روغن تفت دهید به خورش بیفزایید. پس از بستن تخم مرغ ها، آلوچه خشک را به خورش اضافه کنید و با همراه بقیه مواد کمی تفت دهید. دو لیوان آب جوش را در تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا مرغ روی حرارت ملایم بپزد. مرغ ها را به نمک، فلفل سیاه و ادویه دلخواه آغشته کنید و آن ها را برای چند ساعت در ظرف دربسته در یخچال بگذارید تا مزه دار شوند. در این حین، پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود.
در نهیات این خورشت را با بادمجان و گوجه های سرخ شده تزیین می کنند. اصالت شامی، غذای خوشمزه گیلانی، به رودبار باز می گردد. شمالی ها گوشت چرخ کرده را با سبزیجات معطر ترکیب می کنند و به همراه گوجه فرنگی و روغن می پزند. شاید با شنیدن اسم این غذای گیلانی فکر کنید با نوعی کباب روبرو هستید.
طرز تهیه غذاهای دیگر گیلانی
سپس برگ های چغندر و ساقه\u200eهای آب پز شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا هیچ آبی در تابه نماند. مواد را در یک گوشه تابه جمع کنید و در گوشه دیگر، تخم مرغ ها را بشکنید. پس از پخت تخم مرغ، آن ها را خرد کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید. خورش شامی ترش سنتی گیلان یا به قول خود اهالی گیلانی «ترشه شامی» و «ترشه آب» یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین خورش های گیلانی و ایرانی است.
برای تهیه این غذای خوشمزه از گوجه فرنگی، شکر، رب گوجه، گوشت اردک یا مرغابی و انواع آلوهای خورشتی مانند آلو بخارا استفاده می کنند. اگر قصد پخت این غذا را دارید بهتر است که همراه آن برنج هم طبخ کنید. البته مردم محلی به همراه این غذا گوجه سرخ شده، بادمجان و سبزی خوردن هم سرو می کنند.
توجه داشته باشید در هنگام اضافه کردن تخم مرغ نباید آن را داخل غذا هم بزنید و اضافه کردن بیش از حد شوید نیز موجب تلخی آن می شود. این غذا را می توانید با زیتون پرورده و سیر ترشی در وعده ناهار و شام نوش جان کنید. در کنار این غذا بهتر است که برنج، ماست، نان، کباب مرغ یا ماهی سرو کنید تا نهایت لذت را از غذای خود ببرید. دو عدد پیاز رنده شده را در یک تابه بریزید و بدون روغن آن ها را تفت دهید تا کاملا خشک شوند. سپس پیاز را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود. در ادامه پیاز سرد شده را با مغز گردوی آسیاب شده، رب ازگیل ترش یا رب انار، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
خورش به
مجله ایرانگرد هرآنچه که باید پیش از شروع سفر از مقصد بدانید را در اختیار شما خواهد گذاشت. زیرا باور داریم انتخاب هوشمندانه مقصد و برنامه ریزی آگاهانه سفر، تجربه بهتری را برایمان رقم خواهد زد. یک نکته مثبت دیگر میلاکوی اجرای زنده موسیقی در آن است.
در تابه را گذاشته و به مدت ۱ ساعت اجازه دهید تا مرغ به آرامی بپزد. ماهی شکم پر را با کته زعفرانی و دورچینی از زیتون پرورده، جعفری، لیمو ترش و گوجه گیلاسی سرو کنید. اگر از رب انار به جای آب انار استفاده کنید، رنگ کال کباب تیره می شود. شما می توانید گوشت را از این طرز تهیه حذف کنید تا یک غذای گیاهی داشته باشند. برخی افراد یک قاشق غذاخوری آرد تفت داده شده به خوراک لوبیا اضافه می کنند تا غلیظ تر شود. دوش کول کباب یا کباب دوش، قطعا یکی از لذیذترین کباب هایی است که در جهان وجود دارد.
پلا هم همان پلویی است که به همراه این غذا طبخ می شود اما بهتر است که برنج را کته طبخ کنید. در زمان سرو بهتر است که به همراه این غذا گردو، باقلا خام، اشپل، زیتون و پیاز هم بگذارید تا نهایت لذت را از پلا کباب ببرید. این غذا از ترکیب سبزیجات خرده شده، گردوی چرخ شده، رب انار و سیر رنده شده با گوشت درست می شود. برای درست کردن آن مواد به خوبی با هم ترکیب شده و روی حرارت زغال پخته می شود. رب انار، نمک و فلفل و سبزیجات معطر را در غذاساز بریزید و خوب با هم مخلوط کنید.