خوشمزه ترین غذاهای شمالی ؛ از کباب تا خورش و آش!
انتشار: تیر 01، 1403
بروزرسانی: 17 تیر 1404

خوشمزه ترین غذاهای شمالی ؛ از کباب تا خورش و آش!

استفاده از شوید اختیاری است و می توان آن را از طرز تهیه حذف کرد. برخی افراد به جای بادمجان از کدوی خورشتی استفاده می کنند. به صورت بهداشتی از شکم ماهی خارج کرده و در غذا مصرف می کنند. گوشت چرخ کرده گوسفندی، گوساله یا مخلوط برای تهیه ترشه شامی مناسب هستند.

  • زیرا باور داریم انتخاب هوشمندانه مقصد و برنامه ریزی آگاهانه سفر، تجربه بهتری را برایمان رقم خواهد زد.
  • به مرغ، نمک و فلفل بزنید و آن ها را با دستانتان ماساژ دهید تا خوب به نمک و فلفل آغشته شوند.
  • ترشه آش را معمولاً در وعده عصرانه سرو می کنند اما می توانید به عنوان ناهار نیز این غذای خوشمزه را میل کنید.

نازخاتون در واقع یک چاشنی محسوب می شود که در کنار انواع غذاهای مازندرانی سرو می گردد. برای درست کردن نازخاتون، بادمجان کبابی را خوب می کوبند تا کاملا له شود. سپس سیر، نعناع و گشنیز خرد شده را به آن اضافه کرده و با آب غوره یا آب انار ترکیب می کنند. نازخاتون طرفداران بسیاری در بین مردم شمال دارد و معمولا در فصل تابستان بر روی سفره ناهار قرار می گیرد. کال کباب یکی از پیش غذاهای شمالی است که در سفره های شمالی زیاد به چشم می خورد. این پیش غذای خوشمزه با سبزی های معطر، بادمجان کبابی و آب انار ترش درست می شود.

۱۳. خورش طلا کوله و طرز تهیه آن

سپس آن ها را روی تخته آشپزخانه و با استفاده از چاقو، ساطوری کنید. در ادامه ماست را با کمی آب رقیق کنید و سبزیجات معطر آسیاب شده، نمک، بادمجان های ساطوری شده را به آن بیفزایید و مواد را خوب مخلوط کنید. در زمان سرو، کمی دارچین و گلپر روی ماست بریزید و در آخر، سیر رنده شده را به ماست اضافه کنید. کولی، یک نوع ماهی ریز بسیار لذیذ است که به سه نوع سفید کولی، کاس کولی (کاس به معنای آبی) و سیاه کولی تقسیم می شود.

اگر می خواهید غذاهای شمال را در سفر نوش جان کنید باید به سراغ رستوران های سنتی بروید. از غذاهای شمالی با بادمجان می توان به خورشت مرغ ترش، خورش ترشه واش و خورشت کدو و بادمجان اشاره کرد. جهت تزیین واویشکا از سیب زمینی سرخ کرده می توانید استفاده کنید و به جای گوجه از رب گوجه فرنگی بهره مند شوید. رب انار می تواند طعم واویشکا را ملس کند و اضافه کردن کمی زعفران آن را خوشمزه تر خواهد کرد. به شما توصیه می کنیم کمی دارچین را در هنگام پخت گوشت به آن اضافه کنید تا عطر واویشکای شما دل انگیز شود.

طرز تهیه خورش پرتقال خوشمزه و مجلسی به روش شمالی

سپس زردچوبه را اضافه کنید و آن را تفت دهید تا بوی زردچوبه دربیاید. گردوی آسیاب شده را نیز در تابه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. پامادور قاتوق، پامادور خورش یا خورش گوجه، یکی از غذاهای محبوب گیلانی است که به سرعت و به آسانی در خانه آماده می شود. گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن، مواد تشکیل دهنده این خورش هستند که معمولا با برنج سرو می شود.

علاوه بر ماهی و مرغ، گوشت قرمز نیز در لیست غذاهای شمالی دیده می شود. انواع غذا با گوشت چرخ کرده شامل کباب و شامی ها را می توانید در لیست این غذا ها مشاهده کنید. در ادامه سه غذای خوشمزه شمالی که با گوشت قرمز آماده می شوند را معرفی کرده ایم.

پس از گذشت این زمان، آب آن ها را خالی کنید و با یک لیتر آب تازه در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا حبوبات بپزند. پس از نیم پز شدن حبوبات، هویج و چغندر نگینی خرد شده، سبزی خرد شده، نمک و فلفل را به حبوبات اضافه کنید. مالاوابیج، یکی از غذاهای لذیذ گیلکی است که با مرغ، اردک یا مرغابی، پیاز، رب انار و رب گوجه فرنگی درست می شود. آلو مسما، یکی از خورش های لذیذ ایرانی است که در استان گیلان هم طرفداران بسیاری دارد. این خورش خوشمزه و ملس با مرغ، آلو، قیسی، پیاز، رب گوجه فرنگی و زعفران درست می شود.

بد نیست بدانید در میان انواع خورش ترش تره شمالی، خورش ترش تره شرق گیلان، ترش تره تالش و ترش تره انزلی بسیار مشهور هستند. در واقع ترش تره شرق گیلان یا منطقه رودسر با مرغ طبخ می شود. از تخم ماهی، برگ سیر و تخم مرغ برای تهیه این پیش غذای مقوی در گیلان استفاده می شود.

بهتر است قبل از رفتن به رستوران آویشو میز رزرو کنید و اطلاع بدهید که برایتان پارکینگ هم نگه دارند. گفتنی است که این غذا برای اولین بار توسط محمد قاسم خان در زمان حکومت قاجار برای حاکم رشت سرو شد به همین علت نام این غذا را از او گرفته اند. تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت آوای همراه هوشمند هزاردستان (فروشگاه برنامه های موبایلی اندروید بازار) است. به جای مرغ از اردک، خروس، غاز یا بلدرچین استفاده می کنند. برای تجربه بهتر ، مرورگر خود را به کروم، فایرفاکس، اوپرا یا اینترنت اکسپلولر تغییر دهید. در مرحله آخر بادمجان ها را به گمج اضافه کرده و اجازه دهید تا بادمجان ها کاملا بپزند.