خوشمزه ترین غذاهای محلی گیلان و رشت به همراه تصویر آن ها
انتشار: تیر 16، 1403
بروزرسانی: 29 خرداد 1404

خوشمزه ترین غذاهای محلی گیلان و رشت به همراه تصویر آن ها

اگر از رب انار شیرین استفاده می کنید، شکر را حذف کنید. اگر هم ترشی آن کافی نیست، کمی آبغوره یا آب لیمو به مواد اضافه کنید. پس از تبخیر آب خورش، آبغوره را به همراه کمی نمک به خورش اضافه کنید. خورش پس از پنج تا ۱۰ دقیقه آماده است و می توانید آن را با برنج کته سرو کنید. خورش طلا کوله، یک خورش مجلسی و اصیل گیلکی است که شباهت زیادی به خورش فسنجان دارد.

بهتر است در ابتدا مرغ را با آب خالی بجوشانید و کف روی آن را بگیرید؛ سپس آن را به همراه بقیه مواد بپزید. شما می توانید به جای گوشت مرغ از گوشت اردک و غاز هم استفاده کنید. برای مزه دار کردن مرغ، بهتر است با چاقو، روی آن ها برش های عرضی ایجاد کنید تا زعفران و دیگر مواد به خورد آن بروند. چغرتمه مرغ، یک خورش غلیظ است و نباید زیاد آب داشته باشد. در طرز تهیه شوید قورمه می توان فقط از شوید استفاده کرد. گردو را خیلی کم تفت دهید؛ زیرا در غیر این صورت گردو می سوزد و طعم خورش را خراب می کند.

  • یک چوب دارچین را می توانید در داخل خورش بیندازید تا با حرارت کم این غذای خوشمزه جا بیفتد.
  • البته حضور تخم مرغ در این غذا کاملا به سلیقه ی شما بستگی دارد.
  • آنها با اضافه کردن رب انار، پیاز، سیر و سبزیجات معطری مانند گشنیز و شنبلیله، غذایی آماده می کنند که همه را راضی نگه می دارد.
  • با اجاره اقامتگاه های درجه یک پینورست جوری سفر کنید انگار در خانه دوم خودتان هستید.

طعم غذاهای این رستوران هیچ فرقی با غذایی که در گیلان می خورید ندارند. آن ها را با همان شیوه های سنتی و ترکیب های خاص خودشان استفاده می کنند. اگر گوشت اردک دوست ندارید بهتر از قبل از انتخاب خورشت ها از کادر رستوران سوال کنید. چون بیشتر خورشت ها را با گوشت اردک و به شکل سنتی درست می کنند.

انواع غذاهای محلی گیلان؛ سفره سنتی گیلانی ها

جالب است بدانید که این غذای خوشمزه به عنوان یکی از محبوب ترین غذاهای محلی ایران معروف است و مردم در نقاط مختلف کشور از صرف این غذای خوشمزه لذت می برند. برای درست کردن این غذا از تخم مرغ و برگ سیر استفاده می شود. به این صورت که ابتدا برگ سیر خرده شده و تفت داده می شود و تخم مرغ زده شده به آن افزوده می شود. تقریباً هیچ کسی نیست که به شمال کشور سفر کرده باشد ولی از خوردن غذاهای شمالی لذت نبرده باشد. مرغ را در قابلمه گذاشته، یک لیوان آب جوش اضافه کنید و برای چند ساعت با حرارت خیلی کم بپزید تا کاملا مرغ مغزپخت شود. در مرحله آخر کره محلی و یک قاشق غذاخوری آب نارنج اضافه کنید.

واویشکا در لیست غذاهای شمالی با گوشت چرخ کرده قرار می گیرد و جهت آماده سازی آن به گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر، سیب زمینی، گوجه و آبغوره نیاز دارید. ابتدا باید سیب زمینی ها به خوبی خرد شود و سپس در آب قرار بگیرد تا نشاسته آن خارج گردد. گوجه ها نیز باید پوستشان کنده شود و درون میکسر تبدیل به پوره شود. این غذای شمالی طعم ترشی دارد و شما می توانید آبغوره را بنا به ذائقه خود به میزان دلخواه کم و زیاد کنید. جهت تهیه ترش تره اصیل شمالی باید مواد اولیه چون جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج و سبزی خرفه را آماده کنید. سبزی های ترشی تره باید به خوبی ساطوری شود و به همراه برنج در یک قابلمه ریخته شود تا به همراه سه لیوان آب پخته شود.

غذاهای شمالی با بادمجان

ترش سماق یکی دیگر از غذاهای پرخاصیت شمالی است که به دلیل وجود سماق در آن خواص بسیاری دارد. سینه مرغ ،سبزی خورشت، پیاز، لوبیا قرمز، آبغوره، سماق، غوره، سیر و نمک مواد تشکیل دهنده این غذا هستند. آب را به سبزی، پیاز و سیر، گردو و رب انار اضافه کنید و حرارت اجاق را زیاد کنید. سپس درب قابلمه را ببندید تا یک ساعت روی حرارت ملایم بپزد. اگر از طعم بادمجان خوشتان می آید حتما عاشق این ترشی می شوید چون با خوردن این چاشنی مزه ی بادمجان کبابی اولین طعمی است که احساس می کنید. برای درست کردن ناز خاتون از بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، آبغوره، نعنای خشک و رب انار استفاده می شود.

برنج را پس از حدود هفت دقیقه آبکش کنید؛ زمانی که هنوز دانه های آن سفت است و کاملا نپخته است. رب انار، رب آلوچه، شیره انگور و شکر را مخلوط کنید و با کمی روغن در یک تابه بریزید. تابه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا این مخلوط به جوش آید. واویشکا با مرغ از غذاهای مشهور و محبوب استان گیلان است که طرز تهیه بسیار ساده ای دارد.