
بروزرسانی: 23 تیر 1404
خوشمزه ترین غذاهای محلی گیلان و رشت به همراه تصویر آن ها
پس از پخت عدس و سیب زمینی و جذب آب، مواد را از روی حرارت بردارید و در غذاساز بریزید تا به صورت پوره دربیایند. در ادامه سه عدد تخم مرغ را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید. در آخر در وسط تابه سبزیجات، یک جای گرد باز کنید و یک عدد تخم مرغ باقی مانده را در آن بشکنید و نیمرو کنید.
در این مرحله می توانید در صورت تمایل دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز به خورش اضافه کنید. بادمجان کباب به شکل بادمجان شکم پر درست می شود و در شمال کشور و استان گیلان، معمولا آن را با گردوی خرد شده و آسیاب شده، جعفری خرد شده و رب انار ترش پر می کنند. بادمجان کباب یا بادمجان گوده را می توان به عنوان وعده اصلی همراه با برنج یا نان سرو کرد. برای تهیه این غذا بادمجان هایی را انتخاب کنید که کمترین میزان تخم را دارد تا غذای شما تلخ نشود.
- سپس فلفل و زردچوبه را به تکه های گوشت اضافه کنید و آن ها را خوب هم بزنید تا بوی ادویه جات دربیاید.
- پس از جا افتادن فسنجان، کوکوها را در خورش بچینید و ۱۵ دقیقه بعد آغوز کوکو را با خورش فسنجان سرو کنید.
- خلاقیت در غذاهای شمالی به گونه ای است که نمونه اش را در هیچ جای دنیا نخواهید یافت.
- مواد را با هم تفت دهید و در ادامه یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و سرخ کنید.
- با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید.
- بنابراین دسترسی آن برای کسانی که شرق تهران زندگی می کنند خیلی راحت است.
رستوران گیلکی حاج مرتضی در بندر انزلی، بین میدان معراج و میدان مالا واقع شده است. پارکینگ اختصاصی نیز در این رستوران واقع شده تا هیچ مشکلی برای پارک اتومبیل هایتان نداشته باشید. یکی دیگر از مزیت های این رستوران را شاید بتوان رفتار صمیمانه کارکنان آن در نظر گرفت.
مایه شامی رودباری را از یخچال بیرون بیاورید و به اندازه یک نارنگی متوسط از مایه شامی بردارید. سپس مواد را با دست شکل دهید و در وسط آن، یک سوراخ ایجاد کنید. یک لیوان آب در تابه بریزید و اجازه دهید تا آب جوش بیاید؛ سپس شامی ها را در تابه بچینید و آن ها را برای ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم گاز، مغز پخت کنید. برنج نیم دانه را از چند ساعت قبل از درست کردن آش در آب و کمی نمک خیس کنید.
در جستجوی خوشمزه ترین و معروف ترین شیرینی های ایرانی
روی بادمجان ها نمک بپاشید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا تلخی بادمجان گرفته شود. در این حین، پیازها را در کمی روغن در یک تابه دیگر تفت دهید تا سبک شوند. سپس گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.در ادامه گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه ها کشیده شود. گردوی آسیاب شده را به همراه دو لیوان آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز بپزید تا روغن بیندازد.
کال کباب یک پیش غذای خوشمزه ی شمالی است که حیفه به شمال سفر کنید و آن را امتحان نکنید. ممکن است با دیدن اسم کباب فکر کنید با یک غذای گوشتی طرفید اما اصلا این طور نیست ! مواد لازم برای درست کردن این غذا بادمجان کبابی، ترکیب سیر و گردوی آسیاب شده، آب انار ترش، نعناع و سبزی محلی چوچاق است. طرز تهیه ی این غذا به این ترتیب است که اول بادمجان های کبابی خوب با گوشتکوب کوبیده و بعد دو سبزی چوچاق و نعناع و ترکیب سیر و گردو به آن اضافه می شود. باز هم به کوبیدن ادامه می دهیم تا مواد به خورد همدیگر بروند در آخر چند قاشق آب انار هم به غذا اضافه می شود تا رنگ صورتی زیبایی به خود بگیرد.
این غذا در مناسبت های مختلف در فصل انار و به خصوص برایشب یلداپخته می شود. سپس آن ها را برای نیم ساعت رها کنید تا تلخی آن ها گرفته شود. سپسبادمجان ها را در روغن داغ با حرارت متوسط شعله گاز، خوب سرخ کنید تا طلایی شوند. شما می توانید علاوه بر پیاز، از یک تا دو حبه سیر رنده یا خرد شده نیز استفاده کنید.
خورشت سیر انار
اگر به رشت و سایر شهرهای گیلان سفر کنید، این غذای ترش را می توانید با کته میل کنید. آلو مسما در شهرهای دیگر کشور نیز پیدا می شود ولی خوشمزه ترین نوع آن را تنها در سفر به استان های شمالی می توانید میل کنید. برای تهیه این غذا از آلو، مرغ، قیسی و پیاز استفاده می شود.
طرز تهیه کباب تابه ای اناری خوشمزه و مجلسی شمالی
این غذای گیلانی با ماهی کولی درست می شود و تقریبا چیزی شبیه فسنجان است. سبزی هایی که در این خورش استفاده می شود، شامل نعنا و گشنیز و سبزی های شمالی خاصی مانند خالواش و چوچاق است. یا از راه خرید اینترنتی غذا از رستوران ها یا با مراجعه حضوری، غورابیج را امتحان کنید. یک غذای ساده و خوشمزه و در دسترس؛ دوپتی همان غذایی است که به راحتی آماده سرو می شود و می توانید از خوردنش لذت ببرید. برای تهیه این غذا دوغ را به حبوبات پخته شده اضافه می کنند و سیر داغ هم در آن می ریزند.
طرز تهیه خورش اناربیج یا انار آویج گیلانی با مرغ یا گوشت یکی از ۵ غذای ثبت شده جهانی آشپزی استان گیلان است. از دیگر غذاهای شمالی است که کمتر مسافران آن را می شناسند. آشپز شوید تازه و خرده شده را تفت داده به آن گوجه سبز و لوبیا اضافه می کند. سپس گوشت را اضافه کرده و صبر می کند تا خورشت جا بیفتد. این غذای ترشمزه است و اگر غذاهای طعم ترش را دوست دارید به راحتی می توانید در شمال آن ها را تجربه کنید و لذت ببرید.