
بروزرسانی: 23 تیر 1404
خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران و شهرهای معروف را کجا بخوریم؟ + عکس مجله جاباما
برای تهیه آش یخ، برنج، ماست ترش، سبزی، سیر و برگ چغندر استفاده می شود. دیزی، کباب کوبیده، آش دوغ و میرزا قاسمی از غذاهایی است که در سفره بیشتر ایرانی ها دیده می شود و توریست های زیادی هم در سفر به ایران این غذاهای سنتی و اصیل را امتحان می کنند. معروف ترین غذای محلی که می شناسید کدام غذا است؟ درادامه این مطلب می خواهیم معروف ترین غذاهای سنتی ایران و اینکه به کدام استان یا شهر تعلق دارند را به شما معرفی کنیم. دیزی یا آبگوشت از قدیمی ترین، لذیذترین و مقوی ترین غذاهای اصیل ایرانیست. همان گونه كه از نامش پیداست، این غذا آبكی بوده و گوشت از اجزای اصلی تشكیل دهنده آن است. حدس می زنیم این سوال به ذهنتان خطور كند كه آبگوشت چه تفاوتی با دیزی دارد؟ پاسخ این سوال ساده است؛ محتویات تشكیل دهنده دیزی و آبگوشت یكسان می باشد.
برخی دیگر نیز ترجیح می دهند بعد از پخت غذا و در زمان سرو آن، سماق را روی برنج یا خود کباب بریزند. با این حال تقریباً غیرممکن است که بتوان سماق را از کباب تابه ای جدا کرد. وجود سماق در کنار غذا های گوشتی باعث هضم راحت تر و سریع تر آن ها می شود. کباب تابه ای دارای دو بخش است که شامل گوشت کبابی و گوجه های سرخ کرده می شود. در بسیاری از روش های طبخ این غذا، گوجه فرنگی های سرخ شده را قطعه قطعه می کنند، در کنار کباب می گذارند و آن را به شکل جداگانه می پزند.
یکی از مهم ترین نکات برای پخت این غذای لذیذ، این است که کوفته باید شکل گرد خود را از دست ندهد و مزه واقعی خود را حفظ کند. با معروف ترین غذاهای محلی ایران، یکی از سه مکتب خوراک جهانی آشنا شوید و یک روز لذت بخش را در میان انواع طعم های لذیذ و وسوسه کننده سپری کنید. «کشک کدو» یکی از غذاهای محلی کرمان است که علی رغم خوشمزگی و مقوی بودنش، طرز تهیه بسیار آسانی دارد. این غذا با کشک در اصل با استفاده از کدو سبز تهیه می شود. اما شما می توانید کشک کدو را به روشی دیگر و به سبک مازندرانی نیز تهیه کنید.
- اگر شما نیز قصد سفر به کرمان را دارید یا می خواهید در مورد غذاهای کرمانی اطلاعاتی داشته باشید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
- به طور کلی در شهرهای شمالی ایران، غذاهای زیادی با طعم ترش پیدا خواهید کرد.
- قیمه نثار یکی از غذاهای ایرانی است که به طور سنتی در قزوین پخته می شود.
- این کوفته به صورت سنتی به شکل بیضی پخته می شود؛ اما شما می توانید آن را به شکل دایره های کوچک نیز درآورید.
- در انتها روی آن پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و گردو را روی آن بریزید و نوش جان کنید.
برای پخت خورش قیمه ابتدا باید لپه ها را خیس کنید و گوشت ها را خرد نمایید. همچنین لیمو عمانی ها باید درون آب سرد قرار داده شده و یک سوراخ کوچک روی آن ها ایجاد شود، بدین ترتیب تلخی آن ها گرفته خواهد شد. گوشت انتخابی خود را از قبل سرخ کنید و به ترکیب گردو و پیاز اضافه نمایید. در صورتی که از گوشت مرغ استفاده می کنید مرغ ها را درون مقداری روغن و در قابلمه جداگانه سرخ کنید. بعد از آن که پیازها کمی سبک شدند گوشت ها را خرد کرده و اضافه نمایید. کمی گوشت را تفت دهید و اجازه دهید بوی زهم آن ها گرفته شود.
به جای بلغور گندم از گندم پوست کنده یا ترکیب یک لیوان بلغور گندم و یک لیوان گندم پوست کنده هم می توانید استفاده کنید. در برخی طرز تهیه ها در قابلی پلو از هویج هم استفاده می شود. برنج را آبکش کنید و کف قابلمه یک کفگیر از برنج بریزید؛ سپس روی آن مقداری کشمش، گوشت قلقلی و هویج بدهید و به همین ترتیب لایه لایه پیش بروید و آن را دم کنید. ساطری پلو در بخش های مختلفی از خراسان رضوی طبخ می شود؛ البته پخت این غذا در استان های خراسان جنوبی و شمالی نیز رایج است. سرو گوجه کبابی و سبزیجات کبابی یا گریل شده در کنار این غذا، آن را مجلسی تر می کند.
طرز تهیه سمبوسه گوشت
در این میان ماهی های چرب تر مثل ماهی های آزاد، ماهی قزل آلا، ساردین و… جزو سالم ترین انواع ماهی ها به شمار می روند. به همین دلیل توصیه می کنیم در تهیه ماهی شکم پر به سراغ این دسته از ماهی ها بروید. ماهی های چرب درصد امگا ۳ بالایی دارند و همین مسئله باعث بهبود عملکرد درست بدن و مغز می شود. فسنجان که یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی است از موادی مانند گردو, رب انار و مرغ یا اردک و در برخی از مناطق از قلقلی های کوچک تهیه می شود.
کوکوی شیرین، پای ثابت مجالس و مهمانی ها است و به صورت سرد یا گرم برای پیش غذا یا دسر سرو می شود. مواد اولیه و طرز تهیه این کوکو به کوکوی سیب زمینی شباهت دارد؛ با این تفاوت که کوکو شیرین، پس از طبخ در شهدی شیرین غوطه ور می شود. هویج پلو شیرازی مجلسی را می توان به جای مرغ با گوشت قلقلی یا حتی بوقلمون هم درست کرد. برای درست کردن هویج پلو با گوشت قلقلی، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه های دلخواه مخلوط کرده و از آن کوفته قلقلی درست کنید.
طرز تهیه آبگوشت بامیه خوشمزه و مجلسی به روش ایلامی
در این مرحله، ماست و آب را مرتب هم بزنید تا ماست نبرد و گلوله گلوله نشود. معمولا اسم غذاهای ایرانی بر اساس موادی که در طرز پخت انواع غذای ایرانی به کار می رود، انتخاب می شوند. بعضی از غذاها هم بومی یک شهر یا منطقه هستند و با سبزیجات بومی آن منطقه درست می شوند و نام مواد به کار رفته در این غذاها، روی آنها گذاشته می شود. «کباب سرداشی» یکی دیگر از غذاهای ایرانی فوق العاده لذیذ و خوشمزه است که در شهر همدان طبخ می شود.
طرز پخت چکدرمه با گوشت غذای محبوب بندر ترکمن/ معرفی انواع چکدرمه
یارما شورباسی، یکی از غذاهای لذیذ و محلی آذربایجان غربی و شهر ارومیه است که معنای نام آن در زبان ترکی، «سوپ بلغور» است. این غذای مشهور به دلیل داشتن بلغور گندم، ارزش غذایی و فیبر بسیار بالایی دارد و فوق العاده مقوی است. از جمله خواص سوپ بلغور ارومیه می توان به محافظت از پوست، هضم آسان، تقویت سیستم گوارشی و پیشگیری از سرطان اشاره کرد. برای درست کردن این غذا از گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی استفاده می شود و سپس کوفته های خوشمزه داخل سس گوجه قرار می گیرند. اگر محدودیت مصرف گوشت قرمز دارید به همین ترتیب کوفته اراکی را با گوشت مرغ، بوقلمون یا به عنوان یک غذا با سویا تهیه کنید. این غذای ایرانی ساده و سنتی را می توانید به عنوان پیش غذا هم به کار ببرید.
این غذای خوشمزه، با کمی تغییر تقریبا ورژن محدود شده همان زرشک پلو با مرغ است. برای این شماره یکی از خورشت های محبوب و بسیار خوشمزه ایرانی را آماده کرده ایم. خورش قیمه که مانند عدس پلو از غذاهای مناسبتی و نذری نیز محسوب می شود. لوبیا پلو هم یکی از صدر نشین های دسته بندی غذاهای پلویی در میان ایرانیان می باشد.