خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران و شهرهای معروف را کجا بخوریم؟ + عکس مجله جاباما
انتشار: اسفند 13، 1402
بروزرسانی: 23 تیر 1404

خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران و شهرهای معروف را کجا بخوریم؟ + عکس مجله جاباما

پلو بریانی، همان طور که از نام آن پیدا است از ترکیب پلو و مایه بریانی درست می شود. پلو بریانی، یک نسخه کاملا گیاهی هم دارد که بدون گوشت و با سبزیجات مختلف مانند سیب زمینی، هویج، قارچ و غیره درست می شود و گیاهخواران عزیز می توانند از طعم آن لذت ببرند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه بریانی پلو و انواع آن و همچنین ترکیب ادویه بریانی بلوچی آشنا کنیم. قورمه سبزی یا خورش سبزی با سبزی قورمه (تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر)، لوبیا (قرمز، چیتی، چشم بلبلی)، پیاز و گوشت قرمز درست شده و معمولا با برنج سرو می شود.

  • ما تعدادی از بهترین غذاهای سنتی و پرطرفدار ایران را از سراسر کشور جمع آوری کرده ایم که در ادامه به اختصار به آنها می پردازیم.
  • مواد تشکیل دهنده این نسخه از ته چین، برنج، گوشت بره، پیاز، کشمش، زعفران، گرد لیمو، فلفل، نمک و روغن هستند.
  • بهتر است این غذای خوشمزه ایرانی را به عنوان یک خورشت تنک آب درست کنید.
  • تکه های گوشت را نیز جداگانه سرخ کنید و روی برنج بچینید.
  • در این مطلب به معرفی چند تا از این غذاهای خوشمزه و بی نظیر می پردازیم.

آش رشته با تزئینی از کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ، یکی از بهترین آش های ایرانی است که برخی اصل و نسب آن را به شهر تهران نسبت می دهند. خورش قورمه سبزی باید حدود چهار تا پنج ساعت بپزد تا جا افتاده شود و به روغن بیفتد. خورش قورمه سبزی را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج، ماست و خیار، سالاد شیرازی و انواع ترشی سرو کنید. تهران، پایتخت و پرجمعیت ترین شهر ایران است و قدمت آن به دوران نوسنگی برمی شود.

بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای استان های خراسان

با قدم گذاشتن در یک مغازه بریانی در کوچه های تاریخی اصفهان، عطر و طعم گوشت تازه گوسفند سرخ شده شما را مدهوش خواهد کرد. بریانی با تزئین خلال پسته، خلال بادام و زرشکی که با زعفران، لعاب خاصی به خود گرفته اند، به راستی غذایی چشم نواز است. نان سنگک خانگی چرب زیر بریانی، یکی از لذت بخش ترین بخش های خوردن این غذا به شمار می آید. در ادامه با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو، با طرز تهیه بریان اصفهان آشنا شوید و با تهیه آن در منزل، تجربه ای جدید از مزه کردن غذاهای محلی را کسب کنید. سپس پنج لیوان آب جوش را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و شعله گاز را کم کنید تا گوشت و لوبیا بپزند. در همین حین، رب گوجه فرنگی را به همراه کمی روغن در یک تابه تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و رنگ آن باز شود.

آش شولی یزدآش ها در غذاهای محلی یزد جایگاه ویژه ای دارند و یکی از معروف ترین آنها آش شولی است. بریانی یکی از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای محلی اصفهان است و این محبوبیت فقط به اهالی اصفهان محدود نمی شود. اصفهان یک شهر تاریخی و اصیل ایران است که علاوه بر جاذبه های دیدنی و معماری حیرت انگیزش، تنوع غذایی بی نظیری دارد که میتواند شما را به سیر و سیاحت در آن جذب کند. بز قرمه کرمانیکی از معروف ترین غذاهای کرمان بزقرمه است و چون در مواد اولیه این غذا از گوشت بزغاله استفاده می شود به این اسم عجیب و غریب نامگذاری شده.

امکان دارد بار ها این غذا را با نام های کباب دیگی یا کباب بشقابی هم دیده باشید که نشان دهنده ی روش های مختلف تهیه و طبخ آن است. کوفته از موادی چون لپه, برنج, سبزی معطر, تخم مرغ , گوشت, پیاز, گردو و زرشک تهیه می شود. در رابطه با طرز تهیه ته چین بدانید که آشپز با مشکل خاصی روبه رو نخواهد شد؛ ته چین هم در فر پخته می شود و هم روی شعله ی گاز. البته این را هم از قلم نیندازید که برای داشتن ته دیگ خوب و دلچسب لازم است آن را مدت زمان بیشتری روی حرارت ملایم قرار دهید تا به خوبی پخته شود و خودش را خوب بگیرد. نوع دیگر کباب جوجه است که از گوشت مرغ باپیاز و زعفران و نمک و بنا بر سلیقه اقوام مختلف از مواد دیگری به آن اضافه می شود و بر روی زغال کباب می شود. برای تهیه کوبیده گوشت چرخ کرده را با پیاز و نمک و فلفل مخلوط کرده و بعد از به سیخ کشیدن آن بر روی زغال کباب می کنند و می پزند.

ته چین اصیل ایرانی

چکدرمه، چکدیرمه یا چگدیرمه، مشهورترین غذای بندر ترکمن و آق قلا است که به طور سنتی در دیگی به نام «قازان» آماده می شود. آش پرپوله از غذاهای محلی کردستان محسوب می شود که در فصل سرما و مخصوصا زمان سرماخوردگی پرطرفدار است. در گذشته خمیر این آش را به صورت دستی درست می کردند؛ اما امروزه رشته های آماده آشی جایگزین آن شده است.

برای تهیه این غذا پوسته سخت بلوط را می گیرند و آن را خشک می کنند. سپس پوسته نازک بعدی را که به آن جفت می گویند، نیز جدا می کنند. این پوسته خاصیت درمانی دارد و برای درمان دردهای معده مفید است. سس کوفته را روی کوفته ها بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا کوفته ها برای ۲۰ دقیقه بپزند. پس از خنک شدن کوفته ها، آن ها را در ظرف سرو بچینید و روی آن ها را با جعفری تازه تزئین کنید.