
بروزرسانی: 23 تیر 1404
خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران و شهرهای معروف را کجا بخوریم؟ + عکس مجله جاباما
با این حال بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید؛ مصرف بیش از حد زرشک موجب افت فشار خون، خارش و حالت تهوع خواهد شد. علاوه بر این توصیه می شود کسانی که سابقه سنگ کلیه یا صفرا دارند هم به سراغ این ماده غذایی نروند، چراکه مشکلشان را تشدید خواهد کرد. همین مسئله باعث می شود اغلب به زنان باردار توصیه شود از خوردن این ماده غذایی خودداری کنند.
یکی از افرادی که سفرهای زیادی داشت، توصیه می کرد در سفرهایتان سعی کنید غذاهای آن شهر را امتحان کنید. چرا که غذاهای سنتی تنها خوراک نیستند، بلکه معرف شرایط جغرافیای، اقتصادی و اجتماعی آن شهر هم هستند. در این مقاله جاباما برخی از غذاهای سنتی تعدادی از استان های کشور را معرفی می کنیم. از جمله دلمه برگ مو، دلمه گوجه فرنگی، ولمه بادمجان و دلمه فلفل دلمه ای، دلمه کلم و دلمه پیاز. مواد تشکیل دهنده تمام انواع دلمه اغلب برنج و گوشت و انواع سبزیجات معطر است.
- ته دیگ مورد نظر خود را در قابلمه بچینید و سپس برنج و مواد گوشتی را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید.
- با این وجود، طعم لذیذ و متفاوت آن باعث شده است که راه خود را به هر سفره ای باز کند.
- در ادامه دوباره باقی مانده برنج را به درون قابلمه اضافه کنید.
- آش دوغ، به دلیل دارا بودن کلسیم و ویتامین، گزینه ای مناسب برای وعده افطار در ماه مبارک رمضان نیز به شمار می آید و در برخی نقاط ایران، این آش را در مراسم های نذری می پزند.
بدون شک یکی از غذاهایی که در نگاه اول به کلمه سنت در خاطرمان تداعی می شود، آبگوشت لذیذ است. این غذای خوشمزه پایه ثابت مهمانی ها و جشن های گذشتگانمان بوده و در مراسمات جشن و عروسی و در سوگواری ها همیشه مورد استفاده قرار می گرفته است. اکبر جوجه هم یکی از معروف ترین غذاهای شمال کشور است، دارای قدمت زیادی می باشد و مطمئنا می تواند در لیست غذاهای اصیل ایرانی قرار بگیرد. آلبالو پلو شیراز همان غذایی است که با استفاده از آلبالوهای ترش و آبدار تهیه شده و از محبوب ترین غذاها در فصل تابستان در میان اهالی شیراز به شمار می رود. ماهی پرطرفدار و پرمصرف ترین غذای دریایی است که به لحاظ گستردگی انواع و البته شیوه طبخ آن می تواند سلیقه های متفاوتی از افراد را راضی نگه دارد. در این میان، ماهی شکم پر که از محبوب ترین غذاهای ایرانی در خطه شمال و البته جنوب کشور به شمار می رود هم تنوع بالایی در محتویات دارد.
کباب سرداشی در همدان همراه با نان سنگک و سبزیجات تنوری شده سرو می شود و غذایی بسیار لذیذ و اشتهابرانگیز است. مرغ را با پیاز رنده شده، سیر له شده، زردچوبه و فلفل در مقداری روغن در یک قابلمه تفت دهید تا آب پیاز تبخیر شود و رنگ تکه های مرغ عوض شود. سپس مغز گردوی پودر شده را در قابلمه بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید. یک لیتر آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا خورش روی حرارت ملایم گاز به آرامی بپزد.
چندتا از غذاهای سنتی ایرانی را میشناسید؟
اگر لیمو عمانی را زودتر در آبگوشت بریزید، مانع پخت بهتر و کامل گوشت و کلم می شود. افزودن رب گوجه فرنگی به فلافل اهوازی، آن را خوش رنگ تر می کند؛ البته شما می توانید آن را حذف کنید یا از یک عدد گوجه فرنگی تازه رنده شده در تهیه فلافل استفاده کنید. نخود ها را برای ۱۲ ساعت یا از شب قبل در آب خیس کنید و هر چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته شود.
غذاهای محلی شیراز
رستوران بابا قدرت در زمره رستوران های لوکس و گران قیمت سنتی تهران قرار می گیرد و کیفیت خدمات بسیار مطلوبی دارد. همچنین لازم به ذکر است که در این رستوران سنتی از ساعت ۹ تا ۱۲ شب، گروه موسیقی، اجرای زنده سنتی برگزار می کنند تا شما را بیش از پیش با نوای ساز سنتی ایرانی آشنا کنند. همبرگر که یک غذا بین المللی میباشد و میتوان آن را در لیست انواع غذاهای ایرانی و خارجی معروف و پرطرفدار به شمار آورد.
ته چین اصیل ایرانی
کمی روغن کرمانشاهی را در یک تابه مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. کوفته ها را برای یک ساعت در سس، روی شعله ملایم گاز بپزید تا کاملا مغز پخت شوند. در پایان کوفته ها را در ظرف مورد نظر بکشید و به همراه سس سرو کنید. کرمان، یکی از پنج شهر تاریخی ایران در جنوب شرقی کشور است که با شرایط اقلیمی و کویری، یکی از بهترین مقاصد گردشگری ایران به شمار می آید. تجربه آرامش و سکوت کویر در کنار جاذبه های تاریخی و طبیعی کرمان، سفری به یادماندنی را در ذهن شما رقم خواهند زد که بدون شک این تجربه، بدون امتحان کردن غذاهای محلی و بومی تکیمل نخواهد شد. در واقع این گیاه در منطقه کوهستانی کردستان به وفور به چشم می خورد و بهترین فرصت برای تهیه خورشی ترش و لذیذ به حساب می آید.
استان کردستان در حوزه غذاهای محلی، بسیار غنی است و این موضوع به شیوه معیشتی مردم برمی شود که مبتنى بر دامداری، زراعت، باغداری و زنبورداری است. در نتیجه مردم این خطه از کشور از گیاهان طبیعى خوراکى مانند قارچ، کرفس، کنگر و ریواس به صورت تازه و خشک نهایت استفاده را می برند. کوکو شیرین با سیب زمینی آب پز شده، تخم مرغ، ماست، هل سابیده شده، زعفران و گاهی اوقات آرد درست می شود و برای تزئین آن از زرشک، خلال بادام و پسته استفاده می کنند.
هیچ غذایی به اندازه املت نمی تواند در لیست غذاهای ایرانی نوستالژیک باشد. یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی «باقلا قاتق» است که اصالت آن به شمال کشور برمی گردد. در طرز تهیه خورش باقلا قاتق شمالی از باقلا شمالی استفاده می شود و اگر به این باقلای محلی دسترسی ندارید می توانید آن را با باقلا کشاورزی ساده هم درست کنید. به دستور پخت غذاهای ایرانی، خورش میگو را هم اضافه کنید. جنوبی ها در طرز تهیه خورش میگو، از سس گوجه فرنگی هم استفاده می کنند.
در میان غذاهای مختلف کردستان شاید بتوان آش ها را متنوع ترین غذاهای محلی این استان دانست که اغلب از مواد بسیار ساده و در دسترس خانوارها نظیر دوغ، کشک یا گیاهان کوهی تهیه می شوند. طبخ این آش های لذیذ و سالم معمولا در فصل زمستان رواج دارد که برای سلامتی و بهبود سرماخوردگی موثر هستند. علاوه بر این، وجود مواد طبیعی و گیاهی نظیر نان محلی و کره، تخم مرغ محلی، شیر، عسل و... شما می توانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان کردستان و طرز تهیه آن ها آشنا شوید.