
بروزرسانی: 23 تیر 1404
بهترین غذاهای شمال ایران خونه چی
در ادامه پیاز خلالی خرد شده و زردچوبه را به مرغ اضافه کنید و با هم تفت دهید تا پیازها سبک و نرم شوند. سپس سبزی های خرد شده را در قابلمه بریزید و آن ها را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. سپس روی آلوها با چاقو یک برش ایجاد کنید و آن ها را در خورش بریزید. خورش انار مسما، یک غذای مجلسی و پاییزی گیلانی است که با مرغ، دانه انار، پیاز و رب انار درست می شود. همان طور که می دانید شمالی ها از انار برای تهیه انواع غذا از جمله اناربیج، خورش انار مسما و غیره استفاده می کنند. در همین حین، پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
در ادامه با سایت آشپزی یامی شف با لیست 8 غذای شمالی همراه باشید. در شمال، در اطراف سواحل جنوبی دریای خزر، چشم انداز سرسبز است و در نتیجه بارندگی های فراوان تنوع زیادی از میوه ها، سبزیجات و گیاهان وجود دارد. غذای شمالی ساده و تازه از طعم و عطر هستند و ترجیح طعم های شیرین و ترش برعکس تند است. از غذاهای شمالی کشور که از مواد خرد شده استفاده میشود را از این سایت دریافت کنید.
- در همین حین، پیازهای خلالی خرد شده را در یک تابه در روغن داغ سرخ کنید تا نرم و سبک شوند.
- ماهی مالاتا، مالاته، مالابیج یا مالاتای ترش یک غذای محلی گیلانی است که معمولا آن را با برنج کته یا آبکش، اشپل ماهی، باقلای مازندرانی، ترب محلی و ماست سرو می کنند.
- اگر از رب انار شیرین استفاده می کنید، شکر را حذف کنید.
اگر ماسالال و ماسوله و یا هر شهر دیگر در رشت رفتید حتما یکبار میرزا قاسمی را تجربه کنید. اناربیچ که با نام های سنگه خورش و انار آویچ هم در گیلان شناخته می شود یکی دیگر از غذاهای خوشمزه رشت است. اگر تا به حال شما این غذای لذیذ را امتحان نکرده اید بهتر است که برای یک بار هم که شده این غذا را میل کنید. برای تهیه این غذا از مواد اولیه دانه های انار، رب انار، سبزیجات معطر، گردو و گوشت قلقلی استفاده می کنند. اگر قصد دارید که این غذای خوشمزه را امتحان کنید بهتر است که همراه آن برنج دودی طبخ کنید. در میان غذاهای رسمی استان مازندران خورشت ناردون یکی از خوشمزه ترین هاست.
ظاهر این خورش، شبیه به فسنجان است؛ اما در طرز تهیه آن از کشمش و قیسی استفاده می کنند. خورش موتن جن، درست مانند دیگر خورش های شمالی با برنج محلی سرو می شود و طعم و مزه ای ترش و شیرین دارد. گوشت (مرغ، مرغابی، اردک و غاز)، گردو، رب انار و پیاز داغ از دیگر مواد تشکیل دهنده این خورش شمالی هستند.
لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار
مرغ شکم پر شمالی دستور پخت های متفاوتی دارد و معمولاً در لیست غذاهای شمالی در فر آن را آماده می کنند. جهت تهیه این غذا شما به یک مرغ کامل، سبزی های معطر شمالی مانند گشنیز، نعنا، چوچاق و خالوش، مغز گردو و رب انار، آلو بخارایی و زرشک نیاز دارید. بعد از اینکه مرغ را چاک دادید باید مواد خود را که قبلاً به خوبی آن ها را تفت داده اید در شکم مرغ قرار دهید و آن را بدوزید. توجه داشته باشید فویل آلومینیومی و ظرف پیرکس جهت آماده سازی مرغ شکم پر نیاز است. در لیست غذاهای شمالی میرزا قاسمی جایگاه خاصی دارد و معمولا هر جا شما طرز تهیه ۱۰ غذای ایرانی ساده را مطالعه کنید، نامی از میرزا قاسمی را مشاهده خواهید کرد. در این غذا از بادمجان، سیر، تخم مرغ، ادویه جات مخصوص و رب گوجه استفاده می شود.
۲. ناز خاتون گیلانی و طرز تهیه آن
اگر خواستید در زمان سرو می توانید کمی آب نارنج روی مواد بریزید. روی شعله قرار دهید تا سرخ شوند، بعد از اینکه پیازها طلایی شدند به آن زردچوبه اضافه کنید و با یکدیگر تفت دهید. این مخلوط را داخل شکم مرغ بریزید و مرغ را به زعفران آغشته کنید. بعد آب مرغ را اضافه کنید تا نیم ساعت با حرارت ملایم بجوشد. اگر از آلو در خورشت استفاده کردید حتما آن را خیس کنید و بعد در پیاز به همراه انار تفت دهید . یک قاشق رب افزوده و گوجه پوره شده و غوره ها، نمک فلفل و زعفران را اضافه کنید.
لیست 8 غذای شمالی
پس از حدود سه ساعت از آغاز پخت خورش، مرغ ها را از یخچال دربیاورید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. در این مرحله در صورت تمایل، شکر را نیز در خورش بریزید. پس از یک تا یک و نیم ساعت دیگر، خورش فسنجان آماده است و می توانید آن را با برنج سرو کنید. سپس آب آن را خالی کنید و آن را همراه با شیر و نمک در قابلمه بریزید. در این مرحله در صورت تمایل کمی شکر و زردچوبه هم در غذا بریزید تا رنگ غذا زرد شود. سپس کدو حلوایی خرد شده را به برنج اضافه کنید و برنج را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا آرام بپزد.
ماهی ها را در سینک بریزید و با فشاری کوچک، پوست آن ها را جدا کنید. توجه دشاته باشید که مایه کولی نباید زیاد در آب گرم بماند؛ زیرا آب پز می شود. کوکو یا کتلت اوزون برون، یکی از لذیذترین غذاهای دریایی گیلانی است که با ماهی اوزون برون چرخ شده، پیاز، تخم مرغ و سبزی معطر درست می شود.