بهترین غذاهای شمال ایران خونه چی
انتشار: تیر 11، 1403
بروزرسانی: 23 تیر 1404

بهترین غذاهای شمال ایران خونه چی

مالابیج از جمله غذاهای شمال ایران است که حتما باید آن را امتحان کنید. بخش شمالی ایران، سرسبزترین خطه کشورمان و یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری در بین ایرانیان است که جاذبه های طبیعی متنوع و چشم اندازهای بسیار زیبایی دارد. از جمله جاذبه های گردشگری این منطقه، غذاهای خوشمزه و متنوع آن است که با توجه به مواد غذایی در دسترس و ذائقه شمالی ها تهیه می گردد. مردم شمال به دلیل همسایه بودن با دریای خزر، از ماهی بسیار استفاده می کنند و برای طعم دادن به غذاهای خود نیز از سبزیجات خوش عطر شمالی بهره می برند. اغلب غذاهای شمال ایران مزه ای ترش دارند که از آب انار تازه یا آب نارنج تازه به دست می آید.

تقریبا هر شبی که به میلاکوی سر بزنید اجرا زنده دارند و فقط هم آهنگ های تهرانی نمی خوانند و آهنگ های شمالی هم زیاد اجرا می کنند. اگر می خواهید به رستوران خوش بین بروید یادتان باشد که آنجا فقط ناهار سرو می کند و شب ها تعطیل است. فضای داخلی این رستوران زیاد بزرگ نیست و فقط چند میز دارد که با بقیه مشتری ها به طور مشترک استفاده می شود. توصیه می کنیم کمی زودتر به آنجا بروید و شماره بگیرید تا به ساعت شلوغی نخورید.

  • سپس آب آن را خالی کنید و آن را همراه با شیر و نمک در قابلمه بریزید.
  • اگر قصد پخت این غذا را دارید بهتر است که همراه آن برنج هم طبخ کنید.
  • این خورشت یکی از غذاهای شمالی با مرغ است که البته در بعضی شهرهای گیلان با گوشت قرمز نیز تهیه می شود.
  • خالو آبه، یکی دیگر از غذاهای لذیذ گیلانی است که با گوجه سبز، آرد، نعنا و گشنیز و تخم مرغ درست می شود.
  • تخم مرغ و ماهی کولی را هم که به ترکیب اضافه کنید، نتیجه بسیار خوشمزه می شود.

در تابه دوم روغن ریخته و ۱ بوته سیر چرخ شده افزوده و با زردچوبه تفت دهید. مرغ را با زردچوبه و نمک مزه دار کرده و در تابه سرخ کنید(هر دو طرف مرغ باید سرخ شود). در قابلمه را گذاشته و به مدت ۳ ساعت با حرارت خیلی کم بپزید؛ بعد از پخت، به آرامی ماهی را از قابلمه خارج کنید. ته قابلمه چند تکه چوب قرار داده، سپس ماهی شکم پر را به آرومی روی چوب قرار دهید. برای گرفتن شوری اشپل در هنگام سرو، باید آن را روی بخار آب قرار دهید و به روش بن ماری، پس از ۲۰ دقیقه بردارید. در برخی از طرز تهیه ها از کمی نعنای خشک یا نعنای تازه خرد شده نیز در تهیه این بورانی استفاده می شود.

در همین حین، سیر خرد شده، نمک و پیاز خلالی خرد شده را به سبزی ساطوری خرد شده بیفزایید و آن ها را با هم خوب ساطوری کنید تا طعم آن ها به خورد هم برود. مخلوط سبزی، سیر و پیاز ساطوری شده را همراه با نمک و زردچوبه در کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید. خورش گمج کباب، یک غذای اصیل و لذیذ گیلانی است که مواد تشکیل دهنده آن، شبیه به کباب ترش هستند؛ اما این خورش را با آبی کمی در ظرفی سفالی به نام گمچ درست می کنند. گمج کباب با گوشت خورشتی، گردو، آب انار، رب انار، پیاز و یک سبزی خارق العاده محلی به نام چوچاق درست می شود. خورش موتن جن یا مطنجن، یکی از غذاهای محبوب و مجلسی شمالی است که معمولا در میهمانی های مهم و مراسم رسمی سرو می شود.

۵. بورانی چغندر و طرز تهیه آن

اگر با طعم ترش غذا میانه خوبی دارید حتما این خورشت را در سفر به شمال امتحان نمایید. لازم به ذکر است؛ مرغ ترش به صورت کبابی در مازندران طبخ می شود. تنوع بسیار بالای غذاهای شمالی سبب شده تا کمتر از آش های خوشمزه شمالی صحبت شود. هرچند که مردم شمال در وعده های غذایی خود کمتر به سراغ آش می روند اما آش های خوشمزه ای همچون ترشه آش یا همان تورش آش را در لیست غذاهای خود دارند. بادمجان، پیاز، رب انار، گوجه فرنگی، زردچوبه و مغز گردو مواد اصلی این خورش خوشمزه را تشکیل می دهند.

۱۳- خورش انار بیج یا خورش فسنجان محلی گیلانی

اگر با این همه غذای رنگارنگ راهی رشت شدید، بخشی از این مزه ها را می توانید به عنوان سوغات رشت با خود به همراه بیاورید. یکی از اجزای اصلی این غذا آلوچه تازه یا همان گوجه سبز است که سبب شده این غذا را معمولاً در بهار و تابستان درست کنند. در رشت رستوران خوب و عالی به اندازه موهای سر پیدا می شود، اما اگر دنبال بهترین هایشان هستید، لیست بهترین رستوران های رشت را اینجا ببینید.

در ابتدا پوست روی اشپل را جدا کنید و با چنگال آن را دانه دانه کنید. اشپل ماهی را در تابه بریزید تا رنگ آن در اثر گرما تغییر کند. سپس اشپل ها را به همراه انار و گلپر دوباره در تابه بریزید. از خمیر درست شده در شکم ماهی پریزید و لبه های شکم را بدوزید.

این مواد باعث می شوند اسفناج مرجی غذایی بسیار مقوی و خوشمزه محسوب شود. این غذا از گیجا واش تهیه می شود که سبزی مقوی و کمیابی است. تخم اردک نیز از مواد ضروری برای پخت این غذای گیلانی است. اگر روزی به رشت و شهرهای نزدیک آن سفر کردید، خوردن این خورش را فراموش نکنید. یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالی، کباب های متنوع شمالی محسوب می شود که هر یک با طعم مخصوص خود می تواند شما را عاشق خود کند.

اگر به طعم گوجه سبز علاقه دارید، می توانید چند عدد گوجه سبز نیز در آش بریزید. شما می توانید برای حفظ رنگ سبز نعنا، کمی آب جوش به مخلوط سیر و نعنا اضافه کنید. پس از پخت باقلا، تخم مرغ ها را در قابلمه بشکنید و اجازه دهید تا تخم مرغ ها ببندند.

نمک بپاشید و بادمجان ها را یک ساعت کنار بگذارید تا تلخی آن ها گرفته شود. خورش شوید خولی را می توان به جای مرغ با گوشت اردک درست کرد. شوید قورمه را می توان با گوشت خورشتی و رب آلوچه نیز درست کرد. شما می توانید از سیر رنده شده و تفت داده شده نیز در شوید قورمه استفاده کنید.