
بروزرسانی: 29 خرداد 1404
بهترین غذاهای شمال ایران بهترین غذای ایرانی استان های شمالی کایت
سه عدد پیاز خرد شده را در روغن به همراه زردچوبه سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. در آخرین دقایق پخت، تخم مرغ ها را روی مجی خورش بشکنید و بدون هم زدن، اجازه دهید تا تخم مرغ ها خودشان را بگیرند. سیر واویج، یک غذای خوش عطر و طعم گیلانی است که از برگ سیر تهیه می شود. برای درست کردن این غذا برگ سیر خرد شده را در مقداری روغن تفت داده و تخم مرغ زده شده به همراه نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می کنند. این غذای خوشمزه بیشتر در فصل پاییز و زمستان طبخ شده و به همراه برنج و ماهی شور سرو می شود.
البته ممکن است این غذاها فقط به استان گیلان تعلق نداشته باشند و در دیگر نقاط کشور و به خصوص دیگر استان های شمالی نیز با سبک و سیاقی متفاوت طبخ شوند. ان غذای خوشمزه را با استفاده از مواد اولیه تخم مرغ، نمک، برگ سیر خرد شده و فلفل و ادویه جات تهیه می شود. اگر قصد تهیه غذای لذیذ را دارید ابتدا باید سیر را به قطعات نازک خرد کرده و آن را بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود.
- حتی اگر برای سفری لوکس و خاطره انگیز، دنبال اجاره ویلا استخردار در شهرهای مختلف ایران باشید، می توانید آن را به راحتی در جاباما انجام دهید.
- یکی از ناب ترن غذاهای گیلان به خصوص رشت، کباب ترش است.
- با توجه به نوع غذایی که طبخ می کنید این زمان متفاوت است ولی به طور معمول بیشتر از ۵ دقیقه نباید ماهی در خورش بپزد زیرا بعد از سرخ شدن خیلی زود له می شود.
- شمالی ها به ویژه در استان مازندران، ماهی های شکم پر خود را از نوع قزل آلا انتخاب می کنند.
- بعد از جا افتادن مواد به آن آب نارنج زده شده و تخم مرغ به آن افزوده می شود.
سپس آن ها را در غذاساز بریزید و همراه با عدس پخته میکس کنید تا به صورت پوره درآیند. در ادامه پوره کدو و عدس را با گردوی سابیده شده و مقداری زردچوبه مخلوط کنید و در یک تابه با روغن تفت دهید. پس از تفت، مواد را از روی حرارت بردارید و خرما را به آن ها اضافه کنید. اسفناج پخته شده و بدون آب را به مواد داخل تابه اضافه کنید و آن ها را برای چند دقیقه با هم تفت دهید. سپس نمک و فلفل را به نرگسی اضافه کنید و مواد را هم بزنید. در مرحله آخر، تخم مرغ ها را روی اسفناج بشکنید و درب تابه را ببندید تا تخم مرغ ها خودشان را روی حرارت ملایم بگیرند.
اطلاع از آخرین مطالب جذاب و پرطرفدار
سیب زمینی، کدو سبز، گوجه فرنگی، سیر، پیاز و تخم مرغ مواد اصلی کدو بره را تشکیل می دهند. البته که برای خوردن خوشمزه های شمالی لازم نیست خودتان را به خود خود شمال برسانید، می توانید سری هم به بهترین رستوران های جاده چالوس بزنید. اقامتگاه گوچین فومن یکی از بهترین سرآشپزها را دارد و در هر وعده غذایی از نو شما را عاشق طعم های گیلک می کند. در این شهرها برای تهیه مرغ ترش از سبزی های معطر محلی استفاده می کنند که همین امر باعث لذیذتر شدن این غذا می شود. رمز اصلی خوشمزگی کباب ترش شمالی، استفاده از سبزی های معطر محلی است.
طرز تهیه مرغ لواشکی خوشمزه و مخصوص به روش شمالی
این غذای خوشمزه و مقوی از باقلای رشتی، شوید و تخم مرغ تشکیل می شود و معمولا آن را با برنج کته، سیر تازه، ماهی شور و اشپل ماهی سرو می کنند. باقلاقاتق یا باقالی قاتوق، یکی از قدیمی ترین خورش های محلی استان گیلان است که در تمام شهرهای شمالی، به خصوص شهرهای استان گیلان، پخته می شود. قاتق در زبان محلی به معنای خورش و خوراک است و باقلا یا «پاچ باقلا» که به نام باقلای سفید نیز شناخته می شود، ماده اصلی تشکیل دهنده این غذا است. در واقع برای آماده کردن این غذا شکم یک ماهی سفید نر با رب انار، سبزیجات و گردو پر ... مرغ ترش از غذاهای سنتی شمال ایران است که وجود دو ماده ی سیر و نارنج آن را از دیگر ...
۲۲. قیمه رشتی\xa0و طرز تهیه آن
خورش انار مسما به دلیل وجود دانه انار زودتر از بقیه خورش ها می سوزد؛ پس در حین طبخ آن مراقب باشید. ساقه های ریز خرد شده را با کمی آب در یک قابلمه کوچک بپزید. بعد از شکستن تخم مرغ ها روی اسفناج ها می توان آن ها را هم زد یا به صورت عسلی درست کرد. این غذای لذیذ توسط محمدقاسم خان، والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع و به نام او، نام گذاری شد. همان طور که از اسم این آش پیداست، ترشی در آن نقش مهمی دارد. شاید به همین خاطر هم در شهر انزلی آش ترش، آش ویارانه زنان باردار است.
غذاهای ماهی دار نیز یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای شمالی محسوب می شوند که گاهی به شکل شور و دودی نیز پخته می شوند. باقلاقاتق و ترش تره نیز در این دسته قرار می گیرند که در بخش های پیشین آن ها را معرفی کردیم. سیر انار که از پرطرفدارترین غذاهای مازندرانی محسوب می شود، گاهی با گوشت اردک و گاهی با گوشت مرغ پخته می شود. طعم ترش انار را می توانید به خوبی در این خورشت احساس کنید. سیر قلیه یا به گویش محلی “چغرتمه” یک نوع غذای شمالی از نوع گیلگی است که معمولا با برگ سیر تازه تهیه می شود. به دلیل استفاده سیر در این خورش معمولا در فصل های پاییز و زمستان بیشتر در شهرهای شمالی کشور طبخ می شود.
برخی گیلانی ها به این خورش، گردو هم اضافه می کنند.اگر قصد این کار را دارید، گردوها را ریز خرد کنید و همراه با پیازها تفت دهید تا به روغن بیفتند. برای تهیه مطنجن مرغ، گوشت مرغ را در ۳۰ تا ۱۴ دقیقه پایانی پخت در قابلمه بریزید؛ زیرا در غیر این صورت مرغ وا می رود. سبزیجات سرخ شده و گردوی آسیاب شده را در قابلمه خورش بریزید.