بهترین غذاهای شمالی لیست ۱۵ غذای معروف و خوشمزه شمال ایران
انتشار: اردیبهشت 21، 1403
بروزرسانی: 17 تیر 1404

بهترین غذاهای شمالی لیست ۱۵ غذای معروف و خوشمزه شمال ایران

ایجاد برش روی آلوها باعث می شود که پوست آن ها بدون به هم ریختن شکل ظاهری، به راحتی جدا شود. می توان به جای گوشت مرغ از اردک، مرغابی یا خورکا نیز استفاده کرد. اگر به انار دسترسی ندارید، از آبغوره بیشتر استفاده کنید. در کنار شکم گردی و لذت از طبیعت بکر شمال باید به فکر رزرو هتلی نیز باشید. سایت رهی نو امکان رزرو هتل در شهرهای مختلف شمال را برای راحتی شما عزیزان فراهم کرده است.

  • اناربیج یکی از خورش های محبوب در شب یلدا محسوب می شود.
  • اجازه دهید تا آش روی حرارت ملایم بجوش و سبزیجات بپزند و نرم شوند.
  • خوراک کدو بره یکی از غذاهای مازندرانی است که به عنوان یک غذای سنتی در بسیاری از شهرهای این استان مانند بابل، آمل، ساری و … تهیه و پخت می شود.

سپس نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به آن ها بیفزایید و خوب مخلوط کنید. در ادامه لپه از قبل خیس خورده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. این مواد را در قابلمه آب گوشت بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا خورش به جوش بیفتد. شعله گاز را کم کنید، آب انار، رب انار ترش یا آبغوره را به خورش بیفزایید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. سیر تفت داده شده را به مواد اخل قابلمه اضافه کنید و پس از تفت خوردن مواد برای چند دقیقه، سبزی ها را به همراه آب جوش به این مخلوط اضافه کنید.

برای سرو، شامی ها را در ظرف بچینید و روی آن ها سماق بپاشید.گوجه های سرخ شده را نیز روی آن ها بچینید. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده کرده (بدون آب)، نمک، فلفل و گلپر و سبزیجات معطر را به خوبی مخلوط کنید و ورز دهید تا مواد کاملا یکدست شوند. سپس روی ظرف گوشت را با سلفون بپوشانید و برای یک تا دو ساعت در داخل یخچال بگذارید تا گوشت استراحت کند.

برای طعم دهنده می توانید از آب نارنج یا آبغوره در این غذا استفاده کنید. این غذا به دو صورت بدون گوشت و با گوشت مرغ طبخ می شود که شما می توانید طرز تهیه هر دو را در مجله اسنپ اکسپرس مطالعه کنید. غذاهای استان گیلان و مازندران که در میان عامه مردم با نام غذاهای شمالی شناخته می شوند از محبوب ترین غذاها در کشورمان هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در میان غذاهای شمال ایران اسم میرزا قاسمی را زیاد شنیده اید. بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی جزو مواد اصلی میرزا قاسمی است. این غذا که از گوشت اردک، پیاز سرخ شده، آب، شکر، رب انار، گردو و انار پخته می شود بسیار لذیذ است.

طرز تهیه خورش فسنجان خوشمزه و مجلسی اصیل گیلانی

این غذای محلی گیلان طعم خاص و بی نظیر خود را مدیون یک سبزی محلی و معطر به نام چوچاق است که در شمال کشورمان می روید. بااین حال همگی بر این واقعیت اعتراف می کنند که میرزاقاسمی شمالی حرف دیگری برای گفتن دارد و طعم آن قابل مقایسه با سایر میرزاقاسمی ها نیست. در تهیه این غذا از بادمجان کبابی، سیر، تخم مرغ و گوجه فرنگی استفاده می شود که انتخاب بسیار خوبی برای کسانی است که محدودیت در مصرف گوشت دارند. رستوران بهزاد در غرب تهران جزو رستوران های لوکس غذای شمالی است.

انواع رستوران گیلکی در گیلان

غذاها در مازندران بیشتر به صورت ترش و ملس پخته می شوند و معمولا برای کنترل طعم آن از رب انار و شکر بهره می گیرند. بهشهر یکی از شهرهای استان مازندران است و در میان خوشمزه هایش نام پلومرغ بهشهری می درخشد. برای تهیه این غذا از برنج، سیب زمینی، پیاز، فیله مرغ، رب انار، زعفران دم کرده و روغن استفاده می شود. این غذا با تمام پلومرغ هایی که تا کنون خورده اید فرق دارد. غذاهای شمالی که با مرغ طبخ می شوند، انواع مختلفی دارد که در اینجا طرز تهیه 8 نوع از این غذا ها را به شما آموزش می دهیم. این غذاهای خوشمزه را در منزل درست کنید و از طعم و مزه ی آن لذت ببرید.

۱. کباب ترش

فضای رستوران گمج آرام است و اگر از قبل رزرو نکرده باشید هم می شود زود جای خالی پیدا کرد. همچنین در محوطه آنجا جای پارک به راحتی پیدا می شود و می توانید با خیال راحت ماشین ببرید. صد ها هزار بازی ایرانی و خارجی دیتادار یا بدون دیتا را با ترافیک نیم بها نصب کنید و به سادگی خرید درون برنامه ای انجام دهید. با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. هسته های آلو را جدا کنید و با قیسی به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید.

در کنار این شامی خوشمزه می توانید از سیر تازه، باقلا خام، کال کباب و … باتوجه به سلیقه خود استفاده کنید. کیفیت بالا و طعم و مزه بی نظیر این غذاها را می توانید از میزان بالا رفتن وزن خود پس از هر بار برگشت از شهرهای شمالی، به خوبی متوجه شوید. احتمالا بدانید که گمج چیست؟ گمج به ظرف های سنتی گیلان می گویند که سفالی هستند و از آن برای پخت غذا به جای قابلمه استفاده می کنند.