
بروزرسانی: 17 تیر 1404
بهترین رستوران های گیلکی تهران مجله پینورست
برای سرو، شامی ها را در ظرف بچینید و روی آن ها سماق بپاشید.گوجه های سرخ شده را نیز روی آن ها بچینید. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده کرده (بدون آب)، نمک، فلفل و گلپر و سبزیجات معطر را به خوبی مخلوط کنید و ورز دهید تا مواد کاملا یکدست شوند. سپس روی ظرف گوشت را با سلفون بپوشانید و برای یک تا دو ساعت در داخل یخچال بگذارید تا گوشت استراحت کند.
- کباب دوش از پشت گردن و دوش گاو تهیه می شود و به دلیل دارا بودن رگه های چربی لذیذ، غذایی لذیذ و فوق العاده خوشمزه محسوب می شود.
- سپس آن ها را خرد کنید و همراه با آب، نمک، فلفل روی حرارت ملایم برای پنج تا ده دقیقه بپزید تا برگ های سیر کاملا نرم شوند.
- پس از یک ساعت، خورش را بچشید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
در کنار این شامی خوشمزه می توانید از سیر تازه، باقلا خام، کال کباب و … باتوجه به سلیقه خود استفاده کنید. کیفیت بالا و طعم و مزه بی نظیر این غذاها را می توانید از میزان بالا رفتن وزن خود پس از هر بار برگشت از شهرهای شمالی، به خوبی متوجه شوید. احتمالا بدانید که گمج چیست؟ گمج به ظرف های سنتی گیلان می گویند که سفالی هستند و از آن برای پخت غذا به جای قابلمه استفاده می کنند.
۵. ورقه گیلانی و طرز تهیه آن
ایجاد برش روی آلوها باعث می شود که پوست آن ها بدون به هم ریختن شکل ظاهری، به راحتی جدا شود. می توان به جای گوشت مرغ از اردک، مرغابی یا خورکا نیز استفاده کرد. اگر به انار دسترسی ندارید، از آبغوره بیشتر استفاده کنید. در کنار شکم گردی و لذت از طبیعت بکر شمال باید به فکر رزرو هتلی نیز باشید. سایت رهی نو امکان رزرو هتل در شهرهای مختلف شمال را برای راحتی شما عزیزان فراهم کرده است.
۶- مرغ ترش
سپس نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به آن ها بیفزایید و خوب مخلوط کنید. در ادامه لپه از قبل خیس خورده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. این مواد را در قابلمه آب گوشت بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا خورش به جوش بیفتد. شعله گاز را کم کنید، آب انار، رب انار ترش یا آبغوره را به خورش بیفزایید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. سیر تفت داده شده را به مواد اخل قابلمه اضافه کنید و پس از تفت خوردن مواد برای چند دقیقه، سبزی ها را به همراه آب جوش به این مخلوط اضافه کنید.
غذاهای شمالی با بادمجان
غذاها در مازندران بیشتر به صورت ترش و ملس پخته می شوند و معمولا برای کنترل طعم آن از رب انار و شکر بهره می گیرند. بهشهر یکی از شهرهای استان مازندران است و در میان خوشمزه هایش نام پلومرغ بهشهری می درخشد. برای تهیه این غذا از برنج، سیب زمینی، پیاز، فیله مرغ، رب انار، زعفران دم کرده و روغن استفاده می شود. این غذا با تمام پلومرغ هایی که تا کنون خورده اید فرق دارد. غذاهای شمالی که با مرغ طبخ می شوند، انواع مختلفی دارد که در اینجا طرز تهیه 8 نوع از این غذا ها را به شما آموزش می دهیم. این غذاهای خوشمزه را در منزل درست کنید و از طعم و مزه ی آن لذت ببرید.
خاستگاه ناز خاتون در استان گیلان است، ولی این غذا را در بسیاری از استان های ایران به ویژه در استان مازندران نیز می توان پیدا کرد. مرغ را به صورت جداگانه همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل و یک عدد پیاز چهار قاچ شده بپزید. پس از پخت کامل مرغ ها، آن ها را در یک تابه جداگانه سرخ کنید. سپس مرغ های سرخ شده را به همراه آب مرغ به مخلوط سیر و تخم مرغ بیفزایید تا خورش سیر قلیه گیلکی، جا افتاده و به روغن بیفتد.
کباب ترش شمالی یک غذای شمالی با گوشت گوسفندی بسیار عالی و خوشمزه که طرفداران زیادی دارد با سبزی های معطر شمالی که طعم و عطر کباب را بینظیر می کند. غذای شمالی با ماهی، برای تهیه این غذای خوشمزه می توانید از ماهی آزاد یا ماهی سفید استفاده کنید. در برخی از طرز تهیه ها از سیر رنده شده، گلپر و آب انار نیز استفاده می شود.
برای طعم دهنده می توانید از آب نارنج یا آبغوره در این غذا استفاده کنید. این غذا به دو صورت بدون گوشت و با گوشت مرغ طبخ می شود که شما می توانید طرز تهیه هر دو را در مجله اسنپ اکسپرس مطالعه کنید. غذاهای استان گیلان و مازندران که در میان عامه مردم با نام غذاهای شمالی شناخته می شوند از محبوب ترین غذاها در کشورمان هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در میان غذاهای شمال ایران اسم میرزا قاسمی را زیاد شنیده اید. بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی جزو مواد اصلی میرزا قاسمی است. این غذا که از گوشت اردک، پیاز سرخ شده، آب، شکر، رب انار، گردو و انار پخته می شود بسیار لذیذ است.
این غذای محلی گیلان طعم خاص و بی نظیر خود را مدیون یک سبزی محلی و معطر به نام چوچاق است که در شمال کشورمان می روید. بااین حال همگی بر این واقعیت اعتراف می کنند که میرزاقاسمی شمالی حرف دیگری برای گفتن دارد و طعم آن قابل مقایسه با سایر میرزاقاسمی ها نیست. در تهیه این غذا از بادمجان کبابی، سیر، تخم مرغ و گوجه فرنگی استفاده می شود که انتخاب بسیار خوبی برای کسانی است که محدودیت در مصرف گوشت دارند. رستوران بهزاد در غرب تهران جزو رستوران های لوکس غذای شمالی است.
شما می توانید علاوه بر شکر در مرحله آخر، دو قاشق غذاخوری سرکه هم به آش اضافه کنید. برخی افراد سبزی خشک را با دو قاشق برنج آسیاب کرده و آرد برنج را از طرز تهیه حذف می کنند. پس از پخت سبزی، آب نارنج یا آبغوره، نمک و فلفل را به خورش بیفزایید و آن را مزه کنید تا در صورت لزوم، نمک یا آبغوره بیشتری به خورش بیفزایید. در طرز تهیه اصلی این غذا از نصف قاشق چای خوری گلپر استفاده می شود.