انواع غذاهای محلی گیلان؛ سفره سنتی گیلانی ها مجله ایرانگرد
انتشار: تیر 24، 1403
بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1404

انواع غذاهای محلی گیلان؛ سفره سنتی گیلانی ها مجله ایرانگرد

وقتی مواد تفت داده شد رب انار را اضافه کنید و هم بزنید تا رب باز شود. یکی از غذاهای شمالی محبوب که خیلی هم ساده پخته شده سیر واویج است. غذاهای شمال ایران، چه غذاهای گیلانی و چه غذاهای مازندرانی نه تنها در مناطق خود، بلکه در همه ایران محبوبیت دارند. ۲ عدد پیاز را رنده کنید و با مقداری کمی روغن داخل گمج تفت دهید. کجارو در اینستاگرام (mykojaro@)، تصاویر آن را با کاربران ما به اشتراک بگذارید. اگر اهل گیلان هستید یا در طبخ غذاهای سنتی آن مهارت دارید، تجربه های خود را با کاربران ما در میان بگذارید تا آن ها نیز برای تهیه این غذاها ترغیب شوند.

  • البته برخی ترجیح می دهند به جای گوشت مرغ از گوشت بلدرچین استفاده کنند.
  • این خورش خوشمزه طعم ملس و گاهی ترش دارد که با ترکیب انار و رب انار و آب انار تهیه می شود.
  • مواد اصلی این غذا سیب زمینی، کدو سبز، گوجه فرنگی،سیر و تخم مرغ است.
  • غذایی بسیار مقوی و متفاوت که حیف است به خطه شمال سفر کنید و طعم آن را نچشید.
  • برنج از قبل خیس خورده را با کمی آب با گوشتکوب بکوبید تا کاملا له شود.
  • زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی ادویه ها دربیاید.

سپس آن ها را در آب سرد بیندازید تا پوست آن ها به راحتی کنده شود. در ادامه بادمجان های کبابی را با استفاده از چاقو، روی تخته آشپزخانه ساطوری کنید. گوجه فرنگی ها را برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا پوستشان به راحتی جدا شود.

سیر واویج

در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورش، یک عدد تخم مرغ هم زده را در خورش بریزید و اجازه دهید تا تخم مرغ سفت شود. در همین حین، کشمش از قبل خیس کرده را در روغن در یک تابه سرخ کنید تا کشمش ها پف کنند. سپس آن ها را کنار بگذارید و آلو سیاه و قیسی را در همان روغن تفت دهید. پس از کشیده شدن آب مرغ، آلو، قیسی و کشمش سرخ شده را به همراه زعفران دم کرده در خورش بریزید.

خورشت ناردون

جالبه بدانید که شمالی ها معمولا این غذا را در ظرف های سفالی مخصوصی به اسم گمج درست می کنند که در قدیم کاربرد زیادی داشت. مقداری روغن در تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا کوکو گردو مغزپخت شود. پس از سرخ شدن یک طرف کوکو، آن را برش بزنید و برگردانید تا طرف دیگر آن ها هم سرخ شود.

درب تابه را ببندید و پس از برشته و طلایی شدن کوکو، آن را سرو کنید. رب انار و رب گوجه فرنگی را در یک کاسه بریزید و به تدریج دو لیوان آب به آن ها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. سپس کمی فلفل قرمز و نمک به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سس شما آماده شود. تکه های کوچک خرد شده مرغ، اردک یا مرغابی را در روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شوند و آب آن ها کشیده شود.

سپس سیر را به آن اضافه کنید و تفت دهید و در ادامه گردوها را به مواد بیفزایید و کمی تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند. رب انار ترش، رب آلوچه و جعفری خرد شده را در تابه بریزید و پس از کمی تفت دادن از روی حرارت بردارید تا سرد شوند. این غذا تنها از ترکیب برگ سیر تازه و تخم مرغ درست می شود. سیرابیج همچنین یک غذای گیاهی و سالم برای گیاهخواران محسوب می شود و به دلیل وجود سیر و تخم مرغ در کنار هم، مقوی و سرشار از مواد معدنی است. برای خواندن طرز تهیه خورش سیرابیج گیلانی با برگ سیر و تخم مرغ در کمتر از ۲۰ دقیقه روی لینک مطلب کلیک کنید. این ترشی شمالی می تواند لذت غذاهای شمالی مانند شامی کباب و ترش کباب را افزایش دهد.