و بهترین فصل خوردن کال کباب نیز بهار است البته در دیگر فصول نیز از سبزی خشک آن استفاده می شود. به خاطر همین نوع سبزی کال کباب از معطرترین غذاهای شمالی هم هست. غوره مسما را در بسیاری از شهرهای ایران میتوانید پیدا کنید اما هیچ کجا این غذا را به لذیذی مردم محلی رشت و گیلان نمیپزد. این غذای خوشمزه در نگاه اول کاملا شبیه خورش بادمجان است اما برای پخت غوره مسما از شیوههای دیگری نیز استفاده میکنند. “ماهی فیویج” یکی از غذاهای محلی گیلان است که روش پخت و طعم دلچسبی دارد.
- و غذاهای محلی و سنتی آنجا است که به نام های کدو پلو یا کئی پلا نیز شناخته می شود.
- پامادور قاتوق دیگر غذای بدون گوشت شمالی است که طرفداران بسیار زیادی دارد.
- مواد اصلی برای پخت این غذا تخم مرغ، سبزی گیجا واش و برگ سیر است.
- طعم انار بیج مانند اکثر غذاهای محلی گیلان به علت وجود رب انار و سبزی محلی شمالی، ترش است.
- شمالیها گوشت چرخکرده را با سبزیجات معطر ترکیب میکنند و به همراه گوجه فرنگی و روغن میپزند.
حتی خیلیها آن را از خوشبین هم بهتر میدانند و میگویند رتبه اول بهترین کباب ترش برای گیلانه است. هیچ چیز لوکس و غیرمنتظرهای در خوشبین نمیبینید و انگار وارد یکی از رستورانهای قدیمی و کنار جادهای در شمال شدهاید. یکی از معروفترین و گیلکی ترین رستوران گیلانی در تهران که غذای اصل رشتی سرو میکند رستوران خوشبین است. رستورانی که به حسن رشتی معروف است و شعبه دومی از رستوران معروف حسن رشتی در شهر رشت است. همه چیز در خوشبین ساده، قدیمی و یادآور یک رستوران شمالی با اصالت است.
خورشت سیر انار
مواد غذایی لازم برای این غذا شامل گوشت قرمز، برنج، سیبزمینی، چغندر، پیاز، آلو، نمک، فلفل و زردچوبه میشود. برای تهیه این خورشت خوشمزه به سینه مرغ، سبزی خورشت، لوبیا قرمز، سیر، غوره، آبغوره، سماق و پیاز نیاز است. ترش سماق در وعده ناهار و با برنج سرو میشود و به دلیل وجود لوبیا قرمز و سبزی، ظاهری شبیه به قرمه سبزی دارد، اما طعم آن کاملا متفاوت است. اگر میخواهید برای رژیم غذایی سبزیجات یک ترشی خوشمزه انتخاب کنید، نازخاتون انتخاب بسیار درستی است. مواد اصلی برای پخت این غذا تخم مرغ، سبزی گیجا واش و برگ سیر است. برای درست کردن گیجا واش ابتدا سبزی گیجا واش خرد شده به همراه برگ سیر خرد شده خوب تفت داده میشوند و سپس تخم مرغ زده شده به آن افزوده میشود.
از غذاهای شمالی کشور که از مواد خرد شده استفاده میشود
این خطه از ایران، غذاهای متنوعی داره که ما چند مورد رو نام بردیم. خوردن این آش را در تراس باصفای اقامتگاه سپیدار رامسر به شدت پیشنهاد میدهیم. در چه فصلی بهتر است راهی شمال شوید؟ اگر جواب شما تابستان است، پس بهتر است هر چه سریع تر این راهنما را درباره سفر به شمال در زمستان و جذابیتهایش در این فصل بخوانید.
این چاشنی خوشمزه، طعم متفاوتی از بادمجان کبابی را زیر زبانتان میآورد. ترکیب این ترشی خوشمزه، بادمجان کباب شده، گوجهفرنگی، پیاز، آبغوره، نعنای خشک و رب انار است. یکی از خوشمزهترین چاشنیهایی است که میتوانید همراه با غذای گیلانی میل کنید. سفر شمال بدون جوجه کامل نمیشود و چه بهتر که این غذای خوشمزه را در رستوران اکبر جوجه نوش جان کرد.