
بروزرسانی: 17 تیر 1404
از غذاهای شمالی کشور که از مواد خرد شده استفاده میشود ️ نکس
آویشو برای هر نوع سلیقه ای یک غذای خوشمزه گیلانی دارد. رستوران خوش بین جزو اقتصادی ترین رستوران های گیلکی در تهران است. منوی آنجا ترکیب خوبی از غذاهای شمالی دارد و می تواند با رستوران های لوکس شمال شهر رقابت کند. ماهی کولی و میرزا قاسمی های اکبر مشتی حسابی طرفدار دارند. حتی با توجه به کیفیت خوب غذاها می توان گفت که قیمت ها خیلی مناسبند.
- خورشت سیر انار هم یکی از غذاهایی است که با استفاده از این میوه طبخ می شود.
- گوشت و اسفناج از موارد لازم برای تهیه اسپناساک به شمار می روند.
- این غذا هم انتخاب مناسبی برای کسانی است که به غذاهای سنتی علاقه دارند اما گیاه خوار هستند.
- اناربیج یکی دیگر از غذاهای اصیل گیلانی است که در شهرهای رشت، رودسر، لاهیجان، انزلی و … در مناسبت های خاصی مانند شب یلدا سرو می شود.
- شمال ایران یعنی تنوع غذاهای دریایی، پس هر وقت که به شمال سر می زنید، حتما پادشاه غذاهای دریایی شمال، مالابیج (ماهی گردوبیج) را امتحان کنید.
- یک و نیم لیوان آب، گوجه فرنگی های پوست کنده، سبزی خرد شده، سیر و پیاز خرد شده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید.
پس از مخلوط کردن مواد و باز شدن رنگ رب، نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و تکه های مرغ سرخ شده را در قابلمه بچینید. چند پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا خورش روی حرارت ملایم گاز بپزد و آب آن کشیده شود. در ۱۰ دقیقه آخر پخت، زعفران دم کرده را در خورش بریزید. آلو مسما گیلانی را با دانه انار تزیین کرده و با پلو کته سرو کنید و از طعم بی نهایت خوشمزه آن لذت ببرید. این غذای لذیذ برای مواقعی که از غذاهای تکراری خسته شده اید، بسیار مناسب است و با طبخ آن در منزل، می توانید عطر و طعم استان گیلان را به سر سفره خود بیاورید. در لیست غذاهای محلی رشتی و گیلانی شامی ترش رودباری و ماسوله بسیار مشهور هستند.
۸. دیبیجا و طرز تهیه آن
مهم نیست مقصدتان استان گیلان است یا مازندران، این غذا را در هر دوی این استان ها می توانید سفارش دهید. برای تهیه این غذای ماهی دار از ماهی سفید و سبزی استفاده می شود. برای تهیه این پیش غذای مازندرانی از اسفناج، سیر، انار ترش و عدس استفاده می شود.
طرز تهیه مرغ پرتقالی فوق العاده خوشمزه و مجلسی به روش شمالی
در این مرحله ماهی را روی آتش کباب کنید یا آن را برای ۴۰ دقیقه در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا بپزد. سپس اشپل ماهی را به این مواد بیفزایید و با گوشتکوب یا میکسر، خوب با هم مخلوط کنید. برخی افراد، نیمی از مقدار سبزی و پیاز را به مایه شامی اضافه می کنند و برای تهیه سس در ابتدا پیاز را تفت می دهند و سپس رب و بقیه سبزی را به آن می افزایند. در کنار این غذای گیلانی، می توانید بادمجان سرخ شده هم سرو کنید.
۹. اشپل لقمه و طرز تهیه آن
با توجه به نوع غذایی که طبخ می کنید این زمان متفاوت است ولی به طور معمول بیشتر از ۵ دقیقه نباید ماهی در خورش بپزد زیرا بعد از سرخ شدن خیلی زود له می شود. بشته واش یکی دیگر از غذای محلی مازندران است که از خانواده آش ها محسوب می شود؛ تنها تفاوتی که این غذا با آش دارد این است که این غذا را با برنج نیز می توان سرو کرد. اسفناج مرجی یکی دیگر از غذاهای سنتی مازندراناست که در لیست غذاهای مقوی قرار می گیرد. خوراک کدو بره یکی از غذاهای مازندرانی است که به عنوان یک غذای سنتی در بسیاری از شهرهای این استان مانند بابل، آمل، ساری و … تهیه و پخت می شود. میرزاقاسمی، کدو بره، شامی و … از غذاهای نونی شمالی هستند که طرفداران بسیاری دارند. نکته قابل توجه این است که شمالی ها این غذاها را نیز بعضی وقت ها با برنج سرو می کنند.